Hvordan fikse en datamaskin som ikke er autorisert til å spille iTunes Music

iTunes kan spille av de fleste mediefiler, inkludert de som er kjøpt fra iTunes Music Store. Noen ganger ser det imidlertid ut til at iTunes glemmer at du er autorisert til å spille musikken du lovlig kjøpte. Det er flere grunner til at dette problemet kan oppstå, og hver har en tilsvarende løsning.

I denne veiledningen viser vi deg hvordan du feilsøker en forespørsel om gjentatt autorisasjon i iTunes.

Med macOS Catalina erstattet Apple iTunes med apper for hver medietype: Musikk, Bøker, TV og Podcasts. I denne guiden bruker vi "iTunes" og "Musikk" om hverandre.

Caiaimage / Tom Merton / Getty Images


Grunner til at iTunes sier at noen sanger ikke er autoriserte

En forespørsel om gjentatt autorisasjon oppstår når du starter iTunes, velger en sang eller et spor å lytte til, og mottar en melding om at du ikke er autorisert til å spille den sangen. Den vanligste årsaken til dette problemet er når et iTunes-bibliotek inkluderer sanger kjøpt av andre brukerkontoer eller Apple-ID-er, og noen av disse profilene har ikke autorisasjon til å få tilgang til bestemt innhold.

Du må autorisere enheter manuelt for å laste ned og spille av musikk fra iTunes i skyen - den delte medieplattformen som lar brukerne få tilgang til det samme innholdet fra forskjellige datamaskiner eller mobile enheter.

Hvis du skriver inn Apple-ID-en og passordet ditt når du blir bedt om det, og sangen fremdeles ber om autorisasjon, kan sangen ha blitt kjøpt med en annen Apple-ID. Mac-en din må være autorisert for alle Apple-ID-er som brukes til å kjøpe musikk du vil spille. Problemet er at du kanskje ikke husker hva Apple ID ble brukt til en bestemt sang. Det er imidlertid lett å finne ut.


Lær hvordan du løser det når iTunes sier at du ikke er autorisert

Følg disse trinnene for å løse autorisasjonsforespørselen og få tilgang til musikkbiblioteket ditt igjen.

  1. Autoriser datamaskinen du bruker. Fra Konto menyen i iTunes / Music-appen, velg fullmakter > Tillat denne datamaskinen, og skriv deretter inn Apple ID og passord. Denne løsningen bør løse de fleste problemer relatert til mediautorisasjon.

  2. Administrer autoriserte enheter. Hvis du fremdeles får den samme meldingen, kan du se på hvilke enheter som er autorisert til å laste ned og spille av kjøp fra iTunes i skyen. Naviger til Kontoinformasjon seksjon i iTunes / Musikk. Så se opp hvilke enheter som har tilgang til iTunes i skyen, fjern disse enhetene, eller fjern autorisasjonen for Apple ID-kontoer.

  3. Opphev ubrukte eller uønskede enheter. Du kan ha for mange enheter tilknyttet Apple-ID-en din. iTunes tillater opptil 10 enheter å dele musikk fra et iTunes-bibliotek, hvorav bare fem kan være datamaskiner. Hvis du har for mange datamaskiner som kan deles, kan du ikke legge til flere uten å først fjerne en datamaskin fra listen.

  4. Logg på med en administratorkonto. Hvis Apple-ID-en er riktig, men iTunes fortsatt krever autorisasjon, kan du være logget på en Mac-brukerkonto som ikke har de nødvendige rettighetene. Velg fra Apple-menyen Logg av [brukernavn], og logg deretter på med en administratorkonto. Etter at du har logget på med en administratorkonto, start iTunes, velg Tillat denne datamaskinen fra butikk menyen, og oppgi riktig Apple-ID og passord. Logg ut igjen, logg deretter på brukerkontoen din og spill sangen igjen.

  5. Slett SC Info-mappen. Hvis du fremdeles sitter fast i en autorisasjonssløyfe, kan en av filene som iTunes bruker i autorisasjonsprosessen være ødelagt. Den enkleste løsningen er å slette filen og deretter autorisere Macen på nytt. Først må du synliggjøre usynlige gjenstander. Når det er synlig, åpner du et Finder-vindu og navigerer til / Brukere / Delt, finn mappen med tittelen SC Info og dra den til søpla. Til slutt starter du iTunes på nytt og autoriserer datamaskinen som beskrevet i trinn 1.

  6. Kontakt Apple Support. Hvis du fremdeles mottar autorisasjonsmeldinger og ikke kan spille av musikken din, kan du kontakte Apple kundestøtte eller planlegge en avtale på en Apple Genius Bar.


Legg igjen en kommentar