Hvordan tilbakestille et Windows 8-passord

Du kan tilbakestille Windows 8-passordet ditt med "hack" som er beskrevet nedenfor. Selv om det er ufarlig og fungerer veldig bra, er det ikke akkurat Microsoft-sanksjonert.

Ideelt sett vil du bruke en diskett for tilbakestilling av Windows 8-passord for å tilbakestille Windows 8-passordet. Dessverre er den eneste måten å bruke en av disse på hvis du hadde tenkt deg å lage en før du glemte passordet! Vi anbefaler at du lager en så snart du kommer inn igjen (se trinn 10 nedenfor).

Windows 8-tilbakestillingstrykket for passord nedenfor fungerer bare hvis du bruker en lokal konto. Hvis du bruker en e-postadresse for å logge på Windows 8, bruker du ikke en lokal konto. I så fall følger du veiledningen Slik tilbakestiller du passordet for Microsoft-kontoen.

Andre metoder eksisterer også for å gjenopprette eller tilbakestille et glemt Windows 8-passord, som å bruke programvare for gjenoppretting av passord. Se Hjelp! Jeg har glemt passordet til Windows 8! for hele listen over ideer.


Hvordan tilbakestille et Windows 8-passord

Web / Derek Abella 

Du kan tilbakestille Windows 8-passordet ditt på denne måten, uansett hvilken utgave av Windows 8 eller Windows 8.1 du bruker. Prosessen kan ta opptil en time.

  1. Få tilgang til avanserte oppstartsalternativer. I Windows 8 kan du finne alle viktige diagnostiske og reparasjonsalternativer som er tilgjengelige i menyen Advanced Startup Options (ASO).

    Det er seks måter å få tilgang til ASO-menyen, alle beskrevet i lenken ovenfor, men noen (Metode 1, 2 og 3) er bare tilgjengelige hvis du allerede kan komme inn i Windows 8 og / eller vite passordet ditt. Vi anbefaler å følge Metode 4, som krever at du har en Windows 8-installasjonsplate eller flash-stasjon, eller Metode 5, som krever at du har eller oppretter en Windows 8 Recovery Drive. Metode 6 fungerer også hvis datamaskinen din støtter den.

  2. Plukke ut Feilsøk, deretter Avanserte alternativer, og endelig Ledetekst.

    Hvis du blir bedt om brukerpassordet (som du ikke vet), må du forlate dette trinnet og starte opp til et program som lar deg fortsette disse trinnene. Hirens BootCD PE er et eksempel på en løsning.

  3. Skriv inn følgende kommando i ledeteksten:

    kopier c: windows system32 utilman.

    ... og trykk deretter på Enter. Du bør se en kopi av 1 fil (er).

    Hvis du får en "bane ikke funnet" eller lignende feil mens du prøver å utføre denne kommandoen eller andre på denne siden, er det mest sannsynlig fordi stasjonsbokstaven blir endret mens du bruker ledeteksten på denne måten, og slik at systemet ikke kan finn det du skriver. Prøv dir d: kommandoen og se om den viser Windows-filsystemet - bruk i så fall d istedenfor c, eller (skjønt lite nyttig) prøv igjen med e og så videre.

  4. Skriv nå denne kommandoen, igjen etterfulgt av Enter:

    kopier c: windows system32 cmd.exe c: windows system32 util

    Svar med Y or Ja for å stille spørsmål om overskrivingen av utilman.exe-filen. Du bør nå se en annen bekreftelse på filkopien.

    Denne kommandoen er en enkelt linje med to mellomrom; ikke trykk Enter før du er ferdig med hele kommandoen.

  5. Fjern eventuelle flash-stasjoner eller plater du kan ha startet fra i trinn 1, og start deretter datamaskinen på nytt.

    For å starte på nytt fra ASO-menyen, avslutt Kommandoprompt og velg deretter Slå av PCen. Trykk på strømknappen når den er slått av for å slå den på igjen.

  6. Når påloggingsskjermen for Windows 8 er tilgjengelig, velger du Enkel tilgang ikonet nederst til venstre på skjermen. Kommandoprompt skal åpne.

    Kommandoprompt åpnes fordi endringene du gjorde i trinn 3 og 4 ovenfor erstattet verktøyene for enkel tilgang med ledetekst (ikke bekymre deg, du vil reversere disse endringene i trinn 11). Nå som du har tilgang til en kommandolinje, kan du tilbakestille Windows 8-passordet ditt.

  7. Deretter må du utføre nettbrukerkommandoen som vist nedenfor, og erstatte mitt brukernavn med brukernavnet ditt, og mittpassord med passordet du vil begynne å bruke:

    nettbrukernavnet mittewp

    For eksempel kan brukeren Jon utføre kommandoen slik:

    nettbruker Jon

    Meldingen Kommandoen fullført vellykket vises hvis du har skrevet inn kommandoen med riktig syntaks.

    Du må bruke doble anførselstegn rundt brukernavnet ditt hvis det tilfeldigvis har et mellomrom i det, for eksempel "Tim Fisher" eller "Gary Wright."

    Hvis du får en melding om at brukernavnet ikke ble funnet, kjør net user for å se listen over Windows 8-brukere på datamaskinen for referanse, og prøv deretter igjen med et gyldig brukernavn. Meldingen Systemfeil 8646 / Systemet er ikke autoritativt for den angitte kontoen, indikerer at du bruker en Microsoft-konto for å logge på Windows 8, ikke en lokal konto. Se Viktig innkalling i innledningen øverst på denne siden for mer om det.

  8. Lukk ledeteksten.

  9. Logg inn med det nye passordet du angir i trinn 7!

  10. Nå som Windows 8-passordet ditt er tilbakestilt, og du er tilbake, kan du enten opprette en Windows 8-tilbakestillingsdisk eller bytte din lokale konto til en Microsoft-konto. Uansett hva du velger, har du endelig legitime og mye enklere å bruke Windows 8-tilbakestillingsalternativer for passord.

  11. Til slutt bør du reversere hacket som gjør at dette passordet tilbakestiller trikset fungerer i Windows 8. For å gjøre det, gjenta trinn 1 og 2 ovenfor.

    Når ledeteksten er åpen igjen, utfører du denne kommandoen:

    kopier c: utilman.exe c: windows system32 util

    Bekreft overskrivingen ved å svare Ja, og start deretter datamaskinen på nytt.

    Selv om det ikke er noe krav at du reverserer disse endringene, vil det være uansvarlig av meg å foreslå at du ikke gjør det. Hva om du trenger tilgang til Enkel tilgang fra påloggingsskjermen en dag? Vær også oppmerksom på at angring av disse endringene ikke vil angre passordendringen, så ikke bekymre deg for det.

  12. Passordet ditt skal nå tilbakestilles.


Legg igjen en kommentar