Hvordan fikse Xinput9_1_0.dll ikke funnet eller mangler feil

Xinput9_1_0.dll-problemer er forårsaket på en eller annen måte av et problem med Microsoft DirectX.

Xinput9_1_0.dll-filen er en av mange filer i DirectX-programvaresamlingen. Siden DirectX brukes av de fleste Windows-baserte spill og avanserte grafikkprogrammer, vises xinput9_1_0 DLL-feil vanligvis bare når du bruker disse programmene.

Ethvert av Microsofts operativsystemer siden Windows 98 kan påvirkes av xinput9_1_0.dll og andre DirectX-problemer. Dette inkluderer Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Xinput9_1_0.dll feil

Det er flere måter som xinput9_1_0.dll feil kan vises på datamaskinen din. Flere av de vanligste spesifikke xinput9_1_0.dll feilmeldingene er oppført nedenfor:

  • Filen xinput9_1_0.dll mangler
  • Xinput9_1_0.DLL ikke funnet
  • Filen xinput9_1_0.dll ikke funnet
  • Xinput9_1_0.dll ikke funnet. Hvis du installerer på nytt, kan det hjelpe.

Xinput9_1_0.dll feil vises vanligvis når et spill eller et annet program startes.


Slik løser du Xinput1_3.dll feil

Ikke last ned DLL-filen xinput9_1_0.dll individuelt fra noe "DLL nedlastingsside." Det er flere gode grunner til at nedlasting av DLL-filer fra disse nettstedene aldri er en god idé. Hvis du allerede har lastet ned xinput9_1_0.dll, kan du fjerne den fra hvor du legger den og fortsette med disse trinnene.

  1. Start datamaskinen på nytt hvis du ikke har gjort det ennå. Feilen xinput9_1_0.dll kan være en feil, og en enkel omstart kan fjerne det helt.

  2. Installer den nyeste versjonen av Microsoft DirectX. Sjansen er at oppgradering til den nyeste versjonen av DirectX vil fikse feilen xinput9_1_0.dll ikke funnet.

    Windows 10, 8, 7, Vista, XP, etc. støttes alle av den samme DirectX installasjonspakken. Den installerer alle DirectX 11-, DirectX 10- eller DirectX 9-filer som trengs og støttes i den versjonen av Windows.

    Microsoft slipper ofte oppdateringer til DirectX uten å oppdatere versjonsnummer eller bokstav, så sørg for å installere den nyeste versjonen selv om versjonen din er teknisk den samme.

  3. Forutsatt at den nyeste DirectX-versjonen fra Microsoft ikke løser xinput9_1_0.dll-feilen du mottar, kan du se etter et DirectX-installasjonsprogram på spillet eller applikasjons-CD eller DVD. Vanligvis, hvis et spill eller et annet program bruker DirectX, vil programvareutviklerne ta med en kopi av DirectX på installasjonsplaten.

    Noen ganger, men ikke ofte, passer DirectX-versjonen på platen bedre for programmet enn den siste versjonen som er tilgjengelig online.

  4. Avinstaller spillet eller programvaren og installer det på nytt. Noe kan ha skjedd med programfilene som fungerer med xinput9_1_0.dll, og en ominstallering kan gjøre susen.

  5. Gjenopprett xinput9_1_0.dll-filen fra den nyeste DirectX-programvarepakken. Hvis feilsøkingstrinnene ovenfor ikke har fungert for å løse xinput9_1_0.dll-feilen, kan du prøve å trekke ut xinput9_1_0.dll individuelt fra pakken som kan lastes ned fra DirectX.

  6. Oppdater driverne for skjermkortet. Selv om det ikke er den vanligste løsningen, kan oppdatering av driverne for skjermkortet på datamaskinen i noen situasjoner rette på dette DirectX-problemet.


Legg igjen en kommentar