Hvordan ta opp lyd på Windows 10

Det er mange grunner til at du kanskje trenger å vite hvordan du tar opp lyd på Windows 10, og det er mange lydapper tilgjengelig for å gjøre det, inkludert Microsofts egen Windows Voice Recorder. Og i situasjoner der Windows Voice Recorder ikke er opp til oppgaven, er det Audacity.


Hvordan ta opp lyd med Windows Voice Recorder på Windows 10

Windows Voice Recorder er et enkelt, men effektivt program som leveres forhåndsinstallert med Windows og kan brukes til å ta opp lyd direkte fra datamaskinens mikrofon. Den har også en rudimentær editor som du kan bruke til å trimme uønskede biter fra begynnelsen og slutten av opptaket.

  1. Hvis du ikke har en mikrofon innebygd i datamaskinen, kan du koble til en før du starter Windows Voice Recorder.

  2. Du må sørge for at mikrofonen er angitt som standard innspillingsenhet. Velg Start-meny, velg deretter innstillinger, representert som et girformet ikon.

  3. Skriv inn i søkefeltet i Windows-innstillinger Lyd og trykk Enter. Velg i søkeresultatene Lydinnstillinger.

  4. Input delen, bruker du rullegardinmenyen for inngangsenheten til å velge mikrofon, og lukker deretter innstillinger vinduet.

  5. Åpne Windows Voice Recorder fra Start-menyen. Den skal allerede være installert, men hvis den ikke er det, kan du finne den i Microsoft Store.

  6. Velg Record ikonet på venstre side av skjermen for å begynne opptaket.

    I noen installasjoner av Voice Recorder kan Record-ikonet skifte til midten av Voice Recorder-vinduet når du først åpner det, eller hvis du ikke tidligere har gjort noen stemmeopptak. Når du har opprettet opptak, vil Record-ikonet vises på venstre side av skjermen.

  7. Mens du tar opp, kan du velge pause ikonet for å holde opptaket midlertidig, og velg deretter pause en gang til for å fortsette, ta opp til samme fil.

  8. Når du er ferdig, velger du Stopp ikonet.

  9. Etter at opptaket er gjort, kan du velge opptaksfilen og deretter velge Spille ikonet for å høre det spilles av.

  10. Hvis du vil trimme begynnelsen og slutten av lyden, velger du Trim ikonet nederst i vinduet.

  11. Dra start- og sluttstengene til du har redigert lyden. Velg Spille ikonet for å høre dine reviderte start- og sluttpunkter. Når du er fornøyd, velger du Spar ikonet og velg om du vil lagre den nåværende filen eller opprette en ny kopi.

  12. For å finne MP3-filen på datamaskinens harddisk, høyreklikker du filen og velger Åpne fil plassering. Du kan også velge Dele ikonet for å sende filen til noen via e-post eller sosiale medier.


Hvordan ta opp på Windows 10 ved hjelp av Audacity

Det er mange tredjeparts lydopptaksprogrammer for Windows, men Audacity er en kraftig som er gratis og åpen kildekode. Den brukes av mange kreative fagpersoner, inkludert podcastere, for å lage stemmeopptak og andre typer lyd.

Du kan enkelt bruke Audacity til å lage, redigere og publisere lydfiler som er spilt inn av mikrofonen, på omtrent samme måte som du kan spille inn lyd i Windows Voice Recorder. Vi vil demonstrere hvordan du bruker programmet til å ta opp intern lyd fra et annet program på din PC.

Hvis du fanger lyd som spilles av et annet program, må du være oppmerksom på muligheten for brudd på opphavsretten når det gjelder innspilling og gjenbruk av lyden. Hvis lyden er beskyttet av opphavsrett, og du tar opp og bruker den på nytt, kan du bryte loven, noe som har alvorlige konsekvenser.

  1. Hvis du ikke allerede har Audacity installert på datamaskinen din, installerer du Audacity og åpner den.

  2. Konfigurer først lydinngangene slik at Audacity kan ta opp lyd fra datamaskinen. Velg rullegardinmenyen Audio vert øverst til venstre i vinduet og velg Windows WASAPI. Det lar Audacity “høre” lyd fra andre apper.

  3. Velg rullegardinmenyen Audio input til høyre for Audio host-menyen, og velg deretter høyttalerne eller hodetelefonene du bruker for å høre lyd på datamaskinen, med "loopback" i parentes. Dette sikrer at lyden som fanges, bare er lyden du kan høre kommer fra datamaskinen.

  4. Når du er klar, velger du Record ikonet i verktøylinjen Audacity.

  5. Når du er ferdig, velger du Stopp ikonet.

  6. For å spille av lyden du nettopp spilte inn for å høre og redigere den, gjenoppretter du de to menyene til innstillingene de hadde i begynnelsen. Lydvertsmenyen skal være satt til FRU.

  7. Velg Spille ikonet for å høre lyden du nettopp har spilt inn.

  8. Når du er ferdig, kan du lagre den ferdige lyden. Plukke ut filet > Spar > Lagre som WAV.

     


Legg igjen en kommentar