Hvordan bruke Problem Steps Recorder i Windows

Steps Recorder er et verktøy tilgjengelig i nyere versjoner av Windows som hjelper deg med å dokumentere et problem med datamaskinen din, slik at noen andre kan hjelpe deg med å feilsøke det og finne ut hva som er galt.

Med Steps Recorder, tidligere kalt Problem Steps Recorder eller PSR, tas det opptak av handlingene du tar på datamaskinen din, som du deretter kan sende til personen eller gruppen som hjelper deg med datamaskinproblemet.

Det er ekstremt enkelt å lage et opptak, og det er en viktig grunn til at det er et så verdifullt verktøy. Det er andre programmer som kan ta opp skjermen, men Microsoft har gjort denne prosessen veldig enkel og spesifikk for problemhjelp.

Dette programmet fungerer i Windows 10, Windows 8 og Windows 7.


Hvordan bruke Steps Recorder

  1. Åpne Start-menyen eller dialogboksen Kjør (WIN + R eller med strømbrukermenyen i Windows 10/8).

  2. Skriv inn følgende kommando for å umiddelbart åpne Steps Recorder:

    PSR

    Dette er et uvanlig lite, rektangulært program, og det vises ofte nær toppen av skjermen. Det kan være lett å gå glipp avhengig av hva du allerede har åpent og kjører på datamaskinen.

  3. Lukk andre åpne vinduer enn Steps Recorder.

    Verktøyet lager skjermbilder av hva som er på dataskjermen, og inkluderer de i opptaket du lagrer, og sender deretter av for støtte. Ikke-relaterte åpne programmer i skjermbildene kan være forstyrrende.

  4. Før du begynner innspillingen, tenk på prosessen som er involvert i å produsere det problemet du prøver å demonstrere.

    Hvis du for eksempel ser en feilmelding når du lagrer et nytt Microsoft Word-dokument, vil du sørge for at du er klar til å åpne Word, skriv inn noen ord, naviger til menyen, lagre dokumentet og deretter, forhåpentligvis, se feilmeldingen dukker opp på skjermen.

    Med andre ord, du bør være forberedt på å reprodusere riktig hvilket problem du ser, slik at Steps Recorder kan fange det i aksjon.

  5. Plukke ut Begynn Record.

    En annen måte å starte opptak på er med Alt + A. hurtigtast på tastaturet, men dette fungerer bare hvis programmet er "aktivt" (dvs. det var det siste programmet du klikket på).

    Steps Recorder logger nå informasjon og tar et skjermbilde hver gang du fullfører en handling, for eksempel et museklikk, et trykk på fingeren, programåpning eller lukking osv.

    Du kan se når den spiller inn når Start Record-knappen endres til en Pause Record-knapp.

  6. Fullfør nødvendige trinn for å vise problemet du har.

    Hvis du trenger å stoppe opptaket av en eller annen grunn, velger du Pause posten. Bruk Gjenoppta posten å fortsette uten å stoppe helt.

    Under et opptak kan du også trykke på Legg inn kommentar for å markere en del av skjermen og manuelt legge til en kommentar. Dette er veldig nyttig hvis du vil påpeke noe spesifikt som skjer på skjermen til personen som hjelper deg.

  7. Plukke ut Stopp posten for å slutte å registrere handlingene dine.

  8. Når du er stoppet, vil du se resultatene av opptaket i en rapport som vises under det opprinnelige Steps Recorder-vinduet.

    I tidlige versjoner av dette verktøyet kan du først bli bedt om å lagre de innspilte trinnene. I så fall i File name: tekstboksen i Lagre som-vinduet som vises, gi et navn til dette opptaket og trykk deretter på Spar knapp. Gå til trinn 10.

  9. Forutsatt at opptaket ser bra ut, og du ikke ser noe følsomt i skjermbildene som passord eller betalingsinformasjon, er det på tide å lagre opptaket.

    Velg Spar og deretter, i File name: tekstboksen i vinduet Lagre som som vises, navngi opptaket og velg deretter Spar.

    En enkelt ZIP-fil som inneholder all informasjonen som er registrert av Steps Recorder, blir opprettet og lagret på skrivebordet med mindre du velger et annet sted.

  10. Du kan nå lukke programmet.

Det eneste du må gjøre er å få filen du lagret til personen eller gruppen som hjelper deg med problemet ditt.

Avhengig av hvem som hjelper deg (og hva slags problem du har akkurat nå), kan alternativene for sending av Steps Recorder-filen omfatte:

  • Vedlegge den til en e-post og sende den til teknisk støtte, din datamaskinekspertvenn osv.
  • Kopiere filen til en nettverksdeling eller flash-stasjon.
  • Legge den til et foruminnlegg og be om hjelp.
  • Laste opp filen til en fildelingstjeneste og koble til den når du ber om hjelp online.

Mer hjelp med Steps Recorder

Hvis du planlegger et komplisert eller langt opptak (spesielt mer enn 25 klikk / trykk eller tastaturhandlinger), bør du vurdere å øke antall skjermbilder den vil ta.

Du kan gjøre dette ved å velge nedpilen ved siden av spørsmålstegnet. Gå til innstillinger og endre Antall nylige skjermbilder som skal lagres fra standard 25 til et tall over hva du tror du trenger.

Legg igjen en kommentar