Slik løser du Lame_enc.dll feil (Audacity LAME MP3)

Alle lame_enc.dll-feil skyldes enten den manglende komponenten fra LAME MP3-koderen eller et annet problem som lydprogrammet du bruker har med LAME MP3-koderen.

Enhver feilmelding som involverer en manglende lame_enc.dll DLL-fil refererer til noe problem som programmet du bruker har med LAME MP3-koderen.

Avhengig av hvilket program du bruker og hvilket operativsystem du kjører, kan du se lame_enc.dll-feilen i Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og eldre versjoner av Windows også.


Lame_enc.dll feil

De to første feilene nedenfor, generert av Audacity-programmet, er de aller vanligste bare fordi Audacity er det vanligste programmet som bruker LAME MP3-koderen.

Hvis du ikke bruker det programmet, vil feilmeldingen din være annerledes og kan se ut som de tre siste eksemplene nedenfor.

  • Audacity eksporterer ikke MP3-filer direkte, men bruker i stedet det fritt tilgjengelige LAME-biblioteket til å håndtere MP3-filkoding. Du må skaffe lame_enc.dll separat ved å laste ned LAME MP3-koderen, og deretter finne denne filen for Audacity. Du trenger bare å gjøre dette en gang. Vil du finne lame_enc.dll nå?
  • Audacity trenger filen lame_enc.dll for å lage MP3-filer.
  • LAME_ENC.DLL-filen ble ikke funnet
  • Feil ved lasting av lame_enc.dll
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi lame_enc.dll ikke ble funnet.

Lame_enc.dll feil oppstår noen ganger når lydprogrammet du bruker, først åpnes. Andre ganger vil det vises når du prøver å lagre lydprosjektet du jobber med som en MP3-fil, for eksempel når du bruker Audacity til å konvertere WAV til MP3.

DLL-feilmeldingen gjelder alle lydprogrammer som bruker LAME MP3-koderen.

Noen vanlige programmer som bruker LAME MP3-koderen og som kan generere lame_enc.dll-feil, inkluderer Audacity, MuseScore, FFmpeg, VideoLAN, jRipper, CDex, REAPER, LameDropXPd, DVDx, OmniEncoder, LAMEX, RazorLame, Audigrabber, RipTrax, WinAmp, UltraISO , VirtualDJ, TextAlound MP3 og mange flere.


Slik løser du Lame_enc.dll feil

Ikke last ned lame_enc.dll fra noe "DLL nedlastingsside". Det er mange grunner til at det aldri er en god idé å gjøre det. Det er et stort antall nettsteder som tilbyr lame_enc.dll for nedlasting, men det er få legitime nettsteder som vi vil anbefale. Hvis du allerede har lastet det ned fra et av disse nettstedene, kan du fjerne det umiddelbart og fortsette med følgende trinn.

  1. Lukk og åpne lydprogrammet som genererte lame_enc.dll-feilen på nytt. Audacity, eller hvilken applikasjon du bruker, kan ha et midlertidig problem som en omstart kan løse.

  2. Last ned den nyeste LAME MP3-koderen. ZIP-filen på dette Audacity-sanksjonerte nettstedet inneholder den nyeste versjonen av lame_enc.dll og relaterte filer.

    Den sanne kildeplasseringen for LAME MP3-koderen ligger på LAME-nettstedet på SourceForge.net, men filene her kan ikke brukes av lydprogrammet ditt.

  3. Pakk ut DLL-filen fra ZIP-filen som ble lastet ned i trinn 2.

    Windows har innebygde evner til å pakke ut filer, men hvis du foretrekker et dedikert program, bør du vurdere å bruke 7-Zip eller PeaZip.

  4. Kopier lame_enc.dll-filen til hvilken plassering ditt spesifikke lydprogram krever. Eller installer den kjørbare versjonen fra trinn 2.

    Noen programmer krever ikke at lame_enc.dll-filen ligger i bestemte mapper. Audacity krever for eksempel bare at du forteller den hvor DLL-filen er - det bryr seg ikke hvor.

    Hvis du har lame_enc.dll problemer med Audacity, bruk dens Rediger > Preferanser > Bibliotekene -menyen for å finne delen MP3-eksportbibliotek. Velge Lokalisere og deretter Søk for å velge DLL-fil.

    Hvis du har installert EXE-versjonen for Windows, bør DLL-filen lagres i mappen C: Program Files (x86) Lame For Audacity .

    Dette trinnet og skjermbildet er ikke relevant hvis du kjører den nyeste versjonen av Audacity. Gamle versjoner av programmet inkluderte ikke LAME MP3-koderen som standard, så du kan velge den manuelt.

  5. Installer programmet som genererer DLL-feilen, hvis trinnene ovenfor ikke fungerte, hvis de ikke gjelder for programmet ditt, eller hvis de er for forvirrende. Å installere programvaren på nytt bør erstatte DLL-filen hvis det er en nødvendig komponent som bare er ødelagt. Dette gjelder spesielt Audacity fordi den inkluderer LAME MP3-koderen som standard (fra v2.3.2, utgitt i 2019).


Legg igjen en kommentar