Slik starter du systemgjenoppretting fra ledeteksten

Systemgjenoppretting er et flott verktøy for å "rulle tilbake" Windows til en tidligere tilstand, og angre eventuelle systemendringer som kan ha forårsaket et problem.

Noen ganger er imidlertid et problem så ille at datamaskinen ikke starter normalt, noe som betyr at du ikke kan kjøre Systemgjenoppretting fra Windows. Siden Systemgjenoppretting er et så flott verktøy for å løse problemer akkurat som dette, ser det ut til at du er litt i fangst-22.

Heldigvis, selv om alt du kan gjøre er å starte i sikkermodus og få tilgang til ledeteksten, kan du starte Systemgjenopprettingsverktøyet ved å utføre en enkel kommando. Selv om du bare leter etter en rask måte å starte Systemgjenoppretting fra dialogboksen Kjør, kan denne kunnskapen være nyttig.

Systemgjenopprettingskommandoen er den samme i alle moderne versjoner av Windows, så disse enkle instruksjonene gjelder likt Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Slik starter du systemgjenoppretting fra ledeteksten

Det tar mindre enn et minutt å utføre kommandoen Systemgjenoppretting, og totalt trolig mindre enn 30 minutter for hele prosessen å fullføre.

  1. Åpne ledetekst, hvis den ikke allerede er åpen.

    Som du leser ovenfor, er du mer enn velkommen til å bruke et annet kommandolinjeverktøy, som Run-boksen, for å utføre kommandoen Systemgjenoppretting. I Windows 10 og Windows 8 åpner du Kjør fra Start-menyen eller Strømbrukermenyen. I Windows 7 og Windows Vista velger du Start-knappen. I Windows XP og tidligere velger du Kjør fra Start-menyen.

  2. Skriv inn følgende kommando i tekstboksen eller ledetekstvinduet:

    rs

    ... og trykk deretter på Enter eller velg OK avhengig av hvor du kjørte kommandoen Systemgjenoppretting fra.

    I det minste i noen versjoner av Windows trenger du ikke å legge til .EXE-suffikset på slutten av kommandoen.

  3. Veiledningen for systemgjenoppretting åpnes umiddelbart. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre systemgjenoppretting.

Hvis du trenger hjelp, se vår veiledning om hvordan du bruker Systemgjenoppretting i Windows for en fullstendig gjennomgang. De første delene av disse trinnene, der vi forklarer hvordan du åpner Systemgjenoppretting, gjelder ikke for deg siden den allerede kjører, men resten bør være identisk.


Vær forsiktig med falske rstrui.exe-filer

Som vi allerede nevnte, kalles Systemgjenopprettingsverktøyet rstrui.exe. Dette verktøyet er inkludert i en Windows-installasjon og ligger i denne mappen:

C: Windows System32 rstrui.exe

Hvis du finner en annen fil på datamaskinen din som heter rstrui.exe, er det mer enn sannsynlig et ondsinnet program som prøver å lure deg til å tro at det er Systemgjenopprettingsverktøy levert av Windows. Et slikt scenario kan finne sted hvis datamaskinen har et virus.

Ikke bruk noe program som later til å være Systemgjenoppretting. Selv om det ser ut som den virkelige tingen, vil det sannsynligvis kreve at du betaler for å gjenopprette filene dine eller be deg om et tilbud om å kjøpe noe annet for til og med å åpne programmet.

Hvis du graver rundt mapper på datamaskinen din for å finne System Restore-programmet (som du ikke trenger å gjøre), og ender opp med å se mer enn en rstrui.exe-fil, bruk alltid den på System32-plasseringen nevnt ovenfor .

Legg også merke til filnavnet. Falske systemgjenopprettingsprogrammer kan bruke små feilstavinger for å få deg til å tro at de er den virkelige tingen. Et eksempel kan være å erstatte bokstaven i med små bokstaver L, som rstrul.exe, eller å legge til / fjerne en bokstav (f.eks. Restrui.exe eller rstri.exe).

Siden det ikke skal være tilfeldige filer som heter rstrui.exe som utgir seg for å være systemgjenopprettingsverktøyet, vil det også være lurt å sørge for at antivirusprogramvaren din er oppdatert. Se også disse gratis on-demand virusscannerne hvis du leter etter en rask måte å kjøre en skanning på.

Igjen, du burde egentlig ikke toppe rundt i mapper på jakt etter verktøyet Systemgjenoppretting fordi du bare kan åpne det normalt og raskt gjennom kommandoen rstrui.exe, Kontrollpanel eller Start-menyen, avhengig av hvilken versjon av Windows du har.


Legg igjen en kommentar