Hvordan konvertere WAV til MP3 i Audacity

Audacity er en av de beste måtene å redigere lydfiler på, så det er bare naturlig å ønske å konvertere filer med programmet også. Men når du trenger å eksportere en lydfil i et format som WAV til MP3, vil du raskt lære at du som standard ikke kan gjøre det - med mindre du forteller Audacity hvor du finner LAME MP3-koderen.

Når du bruker LAME MP3-koderen i Audacity, kan du redusere plassen lydfilene bruker på harddisken din fordi MP3 er et tapsformat (dvs. ikke en litt perfekt konvertering) som lagrer lyden til et komprimert format.

Mens mange MP3-omformere er tilgjengelige, er Audacity en som har et imponerende antall funksjoner, men er fortsatt enkel å bruke. I tillegg fungerer det i Windows, macOS og Linux.


Har du ikke Audacity eller LAME?

  1. Last ned Audacity hvis du ikke allerede har det.

  2. Last ned LAME-filen som samsvarer med operativsystemet ditt.

Hvis du er forvirret om hvilken LAME-pakke du skal installere, er noen raske instruksjoner som følger:

  • Windows: Last ned installasjonspakken for LAME-koderen. Dobbeltklikk EXE-filen og godta standarddestinasjonsstien.
  • MacOS: Last ned LAME-bibliotekets DMG-pakke. Pakk ut innholdet i DMG-filen, og åpne deretter PKG-filen for å installere libmp3lame.dylib til / usr / local / lib / audacity.

Konverter WAV til MP3 med Audacity

Med Audacity installert og de riktige LAME-filene klare til bruk, kan du nå konvertere fra WAV til MP3.

  1. Gå til filet > Åpen i Audacity.

  2. Velg WAV-filen du vil konvertere til MP3, og klikk Åpen.

  3. Gå til filet > Eksport > Eksporter som MP3.

  4. Finn og velg en mappe der du vil lagre MP3. Du kan også endre navnet på filen der hvis du vil.

    Klikk Spar.

    Valgfritt, før du lagrer, kan du redigere bithastighetsmodus, kvalitet, variabel hastighet og andre innstillinger for MP3. Disse alternativene er nederst i Eksporter lyd vinduet.

     

  5. Rediger metadatakoder hvis du vil at noe annet skal inkluderes der. Du kan redigere artistnavn, sporetittel, sjanger og mer.

    Klikk OK.

  6. Audacity konverterer filen til MP3 i mappen du valgte ovenfor. Du vet at konverteringen er ferdig når konverteringsvinduet forsvinner, og du har igjen den opprinnelige WAV-filen du åpnet i Audacity.


Audacity kan ikke finne LAME Encoder

Hvis du får en lame_enc.dll-feil eller en lignende melding om hvordan Audacity ikke kan konvertere til MP3, må du fortelle programmet hvor det kan finne LAME-kodebiblioteket.

  1. Klikk Søk.

  2. Finn mappen der du hentet ut LAME-binærfiler, og klikk Åpen.

    Filen heter lame_enc.dll i Windows og libmp3lame.dylib i macOS.

  3. Klikk OKFinn LAME vinduet.

  4. Audacity fortsetter deretter med konverteringen.

Alternativt kan du gå til Rediger > Preferanser > Bibliotekene og klikk Lokalisere for å velge LAME-plugin. I Windows kan du forvente å finne filen i C: Program Files (x86) Lame For Audacity; Mac-brukere bør se i / usr / local / lib / audacity /.

Legg igjen en kommentar