Hvordan bruke talememoer på iPhone

Apples talememoer er en gratis app som lar deg spille inn lyd på iPhone, iPad og Apple Watch. Denne stemmeapparatapplikasjonen har en enkel strømlinjeformet design med grunnleggende opptaks- og redigeringsfunksjonalitet, samtidig som den støtter muligheten til å eksportere lydopptak til andre tjenester for sikkerhetskopiering, deling eller mer avansert redigering.

Voice Memos-appen er installert på alle iOS-enheter, men hvis du har slettet den, kan du installere den på nytt fra App Store gratis.


Hvordan ta opp på iPhone med Voice Memos-appen

Å ta opp lyd med iPhone Voice Memos-appen er ganske grei. Slik tar du opp stemme på iPhone med den.

  1. Åpne Voice Memos-appen på iPhone eller annen iOS-enhet.

  2. Trykk på det røde rekord -knappen nederst på skjermen for å starte et nytt stemmeopptak.

    Bare et raskt trykk er bra. Du trenger ikke holde den.

  3. Trykk på den lille røde vannrette linjen mens du tar opp for å se flere alternativer. På skjermen som åpnes, kan du sette opptaket på pause og gjenoppta det for å beholde flere innspillinger i samme lydfil.

  4. Trykk på det røde stoppe når du vil stoppe innspillingen.

  5. Plukke ut Ny innspilling øverst på skjermen og skriv inn et navn for innspillingen. Opptaket lagres under navnet du skriver.


Hvordan trimme et taleminne på iPhone

Apples Voice Memos-app inneholder bare grunnleggende redigeringsfunksjonalitet. Slik trimmer du et stemmeopptak i appen.

  1. Trykk på lydopptaket du vil redigere, på åpningsskjermen for talememoer.

  2. Trykk på ellipse.

  3. Pek Rediger innspilling.

  4. Trykk på avling ikonet.

  5. Dra de gule håndtakene nederst på skjermen for å legge ved den delen av opptaket du vil beholde.

  6. Pek Trim for å fjerne hvilken som helst del av opptaket utenfor trimhåndtakene.

  7. Pek Spar for å bekrefte endringene.

  8. For å slette en del av lyden, trykk på avling ikonet, velg en del av tidslinjen og trykk på Delete. Til slutt trykker du på Spar.

  9. Når du er ferdig med alle endringene i lydfilen, trykker du på Ferdig.


Slik sletter du et iPhone-talememo

For å slette et lydopptak i Voice Memos-appen, trykk på innspillingen og trykk deretter på søppelbøtte ved siden av det.

Du vil ikke motta en bekreftelsesmelding, men hvis du ved et uhell sletter et opptak, kan du få det tilbake. Trykk på Nylig slettet kategori, trykk på filens navn og deretter på Gjenopprette > Gjenopprette opptak.

Hvordan sende talememoer på iPhone

Når de er tatt opp, kan lydfiler i Voice Memos-appen sendes til et bredt utvalg av apper og tjenester.

  1. Trykk på filen du vil sende.

  2. Trykk på ellipse.

  3. Pek Dele.

  4. Trykk på en kontakt for å sende den til en kontakt eller eksportere den til en app.

  5. Du kan også bla ned for å sikkerhetskopiere Apple Voice Memo-opptaket via en skylagringstjeneste som Dropbox eller trykke på Lagre til filer for å lagre den på enheten.

    Hvis du støter på noen feil når du eksporterer eller sikkerhetskopierer innspillingen, kan du prøve å sende den til deg selv som en e-post, åpne filen på datamaskinen og deretter sende den til din foretrukne tjeneste eller kontakt derfra.

Tips om stemmememoer

Stemmeopptakeren iPhone-app, Voice Memos, kan være et veldig nyttig verktøy for å gjennomføre intervjuer eller ta notater. Du kan til og med bruke den til å ta opp telefonsamtaler.

Her er noen nyttige tips for å få mest mulig ut av det.

  • Sjekk lagringsplassen din: Selv om opptak av talememoer teknisk sett kan gå så lenge du vil, er de begrenset av mengden ledig plass på enheten. Om nødvendig kan du frigjøre litt plass.
  • Gjør et testopptak: Før du gjør et viktig langtidsintervju, må du gjøre et raskt 10 sekunders testopptak for å sikre at alt fungerer bra og at bakgrunnsstøy ikke er for høyt.
  • Bruk en mikrofon: Du trenger ikke å bruke en mikrofon, men å koble en til iPhone kan forbedre lydkvaliteten. Merk at du kanskje trenger en dongle.
  • Sikkerhetskopier opptaket ditt umiddelbart: Som en forholdsregel er det lurt å sende deg en kopi av taleopptaket med en gang så snart det er ferdig, eller sikkerhetskopiere det til en skytjeneste som OneDrive eller Google Drive. På denne måten vil ikke din viktige lyd gå tapt hvis du mister eller ødelegger iPhone.

Legg igjen en kommentar