Hvordan bruke Snip and Sketch i Windows 10

Windows Snipping Tool har vært en del av Windows-operativsystemet siden Vista-dagene. Mens Microsoft ikke har kunngjort en slutt på levetiden for verktøyet ennå, har du kanskje sett et varsel når du åpner det om at snippeverktøyet vil bevege seg.

Så hva er det neste? Snip & Sketch.

Snip & Sketch er Windows 10-svaret på Windows Snipping Tool. Det gir de samme skjermbildefunksjonene som det kjente klippeverktøyet, men med enda større funksjonalitet. Lær om alle funksjonene i det nye verktøyet og hvordan du bruker dem.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.


Snip & Sketch vs. Windows Snipping Tool

Snip & Sketch-verktøyet er tilgjengelig på Windows 10-systemer som kjører oktober 2018 build og nyere. Men hvis du ikke finner den på datamaskinen din, har du muligheten til å laste den ned fra Microsoft Store.

Hvis du er kjent med funksjonene til Snipping Tool, vil du være glad for å oppdage at de samme funksjonene er tilgjengelige i Snip & Sketch, om enn med noen modifikasjoner.

De Utsette alternativet i klippeverktøyet tilbød forsinkelser fra 1 - 5 sekunder. I Snip & Sketch, er Utsette alternativet er på Ny rullegardinmeny med muligheter for å snippe , Om 3 sekundereller Om 10 sekunder.

De Modus alternativet som vises på verktøylinjen for klippeverktøy, er ikke umiddelbart tydelig, men det finnes. Når du velger Ny i Snip & Sketch-vinduet vises "Snipping Bar" øverst på skjermen. Denne linjen inneholder fire modusalternativer:

  • Rektangulær snip
  • Freeform Snip
  • Window Snip
  • Fullskjermsnip

De Spar, Kopierog Dele alternativene lever alle i verktøylinjen Snip & Sketch, akkurat som de gjorde i Snipping Tool. I tillegg er det en Penen Highlighter, Og en viskelær akkurat som Snipping Tool gjort populært.

Men i motsetning til klippeverktøyet, er det ikke noe alternativ å redigere klippet i Paint. I stedet tilbyr Snip & Sketch sine egne, rikere redigeringsmuligheter.


Hvordan ta et skjermbilde

Å ta et skjermbilde med Snip and Sketch er raskt og enkelt. Den raskeste måten å skjermbilde Window 10 med Snip & Sketch er ved å trykke hurtigtasten Windows-tast + Skift + S. Dette åpner klippelinjen, slik at du kan velge en modus og klippe uten å åpne Snip & Sketch-appen.

Følg disse trinnene for å åpne Snip & Sketch, ta et skjermbilde og redigere eller administrere det.

  1. Åpne Snip & Sketch. Du kan gjøre det ved å skrive "klipp"i Windows-søkeboksen nær Start-knappen og velge Åpen etter Snip & Sketch i listen over apper som vises.

  2. Velg pilen ved siden av Ny å åpne Utsette rullegardinmenyen og velg en forsinkelsestid, hvis ønskelig. Ellers velger du Ny. Snipping Bar åpnes.

  3. Velg en modus. Hvis du velger Window Snip or Fullskjermsnip, velg et hvilket som helst område på skjermen for å ta et snipp. Hvis du velger Rektangulær snip or Freeform Snip, klikk og dra området på skjermen du vil klippe.

  4. Snippet ditt vises i vinduet Snip & Sketch.

  5. Velg Kopier ikon for å lage en kopi av snippet, noe som kan være nyttig hvis du vil redigere skjermbildet, men også beholde originalen.

  6. Velg Dele knappen for å dele snippet med andre. Alternativene dine vil variere avhengig av appene og innstillingene dine, men kan omfatte e-postkontakter, deling av Bluetooth eller Wi-Fi, direktemeldinger og sosiale medieplattformer.

  7. Lukk vinduet når du er ferdig.


Hvordan redigere i Snip & Sketch

Når du har tatt et snipp, lar redigeringsverktøyene deg kommentere og tilpasse skjermbildene dine.

Selv om verktøyene fungerer best med en pennenhet, kan du ved å velge Touch Writing-knappen bruke kommentarverktøyene med en mus eller berøring.

  1. Velg Kulepenn or Blyant å skrive eller tegne på snippet. Velg begge verktøyene to ganger for å åpne fargepaletten og velg en annen farge eller størrelse.

  2. Velg viskelærverktøyet og dra det på klippet for å fjerne spesifikke slag. Klikk på den to ganger og velg Slett alt blekk for å slette eventuelle merknader du har gjort.

  3. Velg linjal- eller vinkelmålerverktøy for å gjøre det lettere å tegne rette linjer eller buer. Velg knappen igjen for å skjule verktøyet.

    To-finger berøringsbevegelser vil endre størrelse på eller rotere verktøyene hvis berøring er aktivert.

  4. Velg Beskjær knappen og bruk drahåndtakene for å beskjære bildet.

    Velg beskjæringsverktøyet igjen og velg Kansellere å angre en avling før du påfører den.

  5. Velg Spar ikonet for å lagre skjermbildet.

    Selv om standardfilnavnet for skjermbilder i Windows Snipping Tool var Capture.jpg, lagres hvert snip i Snip & Sketch som kommentar etterfulgt av dato og et løpenummer.


Legg igjen en kommentar