Facebook åpner aktivitetsverktøy utenfor Facebook for alle

Hva: Facebook åpnet sitt Off-Facebook Activity Tool for alle brukerne.

Hvordan: Du kan bruke verktøyet til å se hvilken informasjon som er delt fra andre nettsteder, og slette den.

Hvorfor bryr du deg: Å administrere personvernet ditt er viktig, selv om det faller på deg å gjøre det.

Vi har alle hatt den opplevelsen der vi ser på et par sko på nettet, bare for å finne annonser for sko som vises på Facebook-feeden vår. Det er hvordan annonsører på Facebook får oss til å kjøpe ting; åpenbart hvis vi så på dem, er vi mer sannsynlig å kjøpe.

Originalbilde av Unsplash

Nå bringer Facebook et verktøy som ble lansert i august i fjor til oss alle som lar oss administrere denne informasjonsoverføringen. Kalt Off-Facebook Activity Tool, det lar deg se hvilke ting som sendes til Facebook, og deretter slette dem hvis du vil.

"Fra og med i dag er vårt aktivitetsverktøy utenfor Facebook tilgjengelig for folk på Facebook over hele verden," skrev Mark Zuckerberg i et blogginnlegg. “Andre virksomheter sender oss informasjon om aktiviteten din på nettstedene deres, og vi bruker denne informasjonen til å vise deg annonser som er relevante for deg. Nå kan du se et sammendrag av denne informasjonen og fjerne den fra kontoen din hvis du vil. ”

Selv om det fremdeles er en del av Facebooks forretningsmodell å få denne informasjonen sendt videre, er et verktøy som lar deg administrere det, et fint skritt fremover mot gjennomsiktighet og personvernkontroll.

Hvordan lage Facebook privat

Nå kan du se et sammendrag av denne informasjonen og fjerne den fra kontoen din hvis du vil.

Den verdensomspennende utgivelsen markerer Facebooks nikk til Data Privacy Day, og kunngjøringen inneholdt også informasjon om to andre initiativer. Privacy Checkup Tool fikk nylig en oppdatering, ifølge Zuckerberg, og du vil snart se en annen melding om å løpe gjennom den og sørge for at kontoen din er så låst som du vil ha den.

I tillegg påpekte Zuckerberg innstillingene for innloggingsvarsler, som rullet ut i januar 2020. Disse kan varsle deg når du logger på tredjepartsapper, spill og streamingplattformer ved hjelp av Facebooks innloggingssystem. For å vite er halvparten av kampen.

Via: MacRumors


Legg igjen en kommentar