Hvordan spille PS2-spill på PC eller Mac

Hva å vite

 • Spill PS2-spill på både Windows og macOS med en emulator, BIOS fra PS2 og dine gamle PS2-spill.
 • Vi foretrekker PCSX2 som Playstation-emulator. Mac-maskiner trenger litt løsning, så vurder risikoen som er involvert før du prøver det.

Denne artikkelen forklarer hvordan du kjører PCSX2 på Windows og Mac, slik at du kan spille PS2-spill. Bla til bunnen for informasjon om hvordan emulering fungerer og hva du trenger for å komme i gang hvis du ikke er sikker.

Du kan laste ned PS2 BIOS-filer og spill fra internett, men gjør det på egen risiko. Denne opplæringen forutsetter at du eier et PS2- og PS2-spill og vil spille på PC-en din for enkelhets skyld, bedre grafikk og andre fordeler.


Bruke PCSX2 til å spille PS2-spill på din Windows-PC

Det er mange PlayStation-emulatorer der ute, men PCSX2 er generelt akseptert å være den beste PS2-emulatoren som er tilgjengelig. Denne emulatoren er åpen kildekode, tilgjengelig for Windows, macOS og Linux, og har noen gode fordeler. Grafikken ser mye bedre ut enn den originale PS2 takket være teksturfiltrering og aliasing, og den inkluderer også en innebygd videoopptaker for å ta opp spillingen din når som helst.

Slik spiller du spill på din Windows-PC med PCSX2:

 1. Last ned den siste stabile utgivelsen av PCSX2 for Windows fra den offisielle nedlastingssiden.

 2. Få BIOS-filen fra PS2-konsollen din hvis du ikke allerede har gjort det.

  Hvis du ikke allerede har BIOS-filen, gir PCSX2 et verktøy og instruksjoner om hvordan du skaffer BIOS-filen. Du kan også laste ned en BIOS-fil fra internett, men det er ingen juridisk kilde for en PS2 BIOS-fil enn en PS2 du eier selv.

 3. Kjør PCSX2 installatør.

 4. Plukke ut Normal installasjon for å installere emulatoren i Program Files-katalogen, eller Bærbar installasjon for å velge installasjonskatalog og klikke neste.

 5. Velg om du vil ha startmeny eller skrivebordsgenveier, og klikk deretter neste.

 6. Velg installasjonssted hvis du valgte alternativet bærbar installasjon, og klikk Install.

 7. Klikk Finish.

 8. Plasser PS2 BIOS-filen i PCSX2 1.6.0 / bios mappe.

  Denne mappen vil være i din program Files katalog som standard, eller på den egendefinerte plasseringen du valgte i trinn seks.

 9. Velg ønsket språk, eller la det være System standard, klikk deretter neste.

 10. Klikk neste.

  De fleste kan trygt la alle disse alternativene være i fred. Hvis du ser en feil når du fortsetter, kom tilbake hit, klikk på rullegardinmenyen øverst og velg et annet alternativ. Du vil ha mellom to og fire alternativer, avhengig av CPU. Prøv hvert alternativ til du finner et som fungerer med CPUen din.

 11. Klikk på ditt BIOS i den øvre boksen, og klikk deretter Finish.

  Hvis du ikke ser BIOS oppført, må du sørge for at du plasserte den i / bios-undermappen til PCSX2-installasjonen din, og deretter klikker du Oppdater liste på denne skjermen.

 12. Klikk CDVD > ISO-velger > Søk.

  Du kan også spille PS2-spill direkte fra platen, men disse instruksjonene antar at du har revet spillene dine til ISO-filer på datamaskinen din.

 13. Finn mappen der du lagrer spillene dine, velg den du vil spille, og klikk Åpen.

 14. Klikk system > Boot ISO (full) for å starte spillet ditt.

 15. Spillet ditt starter.


Slik spiller du PS2-spill på din Mac med PCSX2

Å spille PS2-spill på en Mac er mulig, men det er vanskeligere på grunn av manglende støtte generelt. MacOS-versjonen av PCSX2 har ikke blitt oppdatert siden 2012, og den fungerer bare på macOS Lion. Hvis du fortsatt bruker Lion av en eller annen grunn, kan du laste ned macOS-versjonen av PCSX2 og følge de samme grunnleggende instruksjonene som er gitt for Windows-versjonen for å få den i gang.

For alle andre kan du prøve denne PCSX2-løsningen som tilbys av denne Github eller denne alternative PCSX2-løsningen Github. Disse løsningene fungerer på noen Mac-er og fungerer ikke på andre, og de kan også bryte uventet når som helst. Siden de leveres gratis av individuelle medlemmer av macOS-fellesskapet, er det ingen garanti for at de vil jobbe til enhver tid.

Slik bruker du denne løsningen:

 1. Last ned filen PROM v1.01.dmg fra en av Github-arkivene som ble gitt ovenfor.

  Bruk Safari til å laste ned filen, ellers mottar den en karantene-tag, og du kan ikke kjøre den uten å ta flere trinn.

 2. Last ned PCSX2 fra det offisielle nettstedet.

  Du må laste ned den siste stabile Windows-versjonen, fordi PROM bare er en tilpasset WINE-innpakning.

 3. Start PROM v1.01.dmg-filen

 4. Hvis du blir bedt om at PROM ønsker å få tilgang til nedlastingsmappen, klikker du OK.

 5. Hvis portvakten blir bedt om det, la programmet kjøre.

 6. Plasser PS2 BIOS-filen i pcsx2 / bios katalogen.

 7. PCSX2 vil starte. Klikk neste, og fortsett deretter nøyaktig som beskrevet fra trinn 10 i Windows-instruksjonene.

 8. Etter at du har fullført oppsettet av PCSX2, vil du kunne montere og kjøre spill-ISO-filer eller -disker som beskrevet i Windows-instruksjonene fra og med trinn 12.


Hvordan fungerer emulering?

Maskinvaren på datamaskinen din er veldig forskjellig fra maskinvaren i PS2, så du kan ikke bare feste et PS2-spill i DVD- eller Blu-Ray-stasjonen og forvente at den skal fungere. For å spille PS2-spill på en datamaskin, trenger du en type programvare som ofte kalles en emulator. Emulatoren bruker programvare for å etterligne maskinvaren til PS2, slik at du kan spille mange av de gamle PS2-spillene dine på din Windows-PC eller Mac.

For å spille PS2-spill med en emulator trenger du noen få ting:

 • En emulator
 • En datamaskin som kan kjøre emulatoren
 • BIOS fra PS2
 • Minst ett PS2-spill

Legg igjen en kommentar