Hvordan bruke Linux Style Virtual Workspaces i Windows 10

Windows 10 inneholder mange funksjoner som har blitt brukt av Linux gjennom årene.

Nylig la Windows 10 til en funksjon som lar brukerne bruke et bash-skall til å navigere rundt filsystemet ved å implementere en kjerneversjon av Ubuntu.

Windows introduserte også konseptet med Windows Store, og nylig har det vært konseptet med pakkehåndtering.

Dette var en ny retning for Microsoft å ta og en innrømmelse av at noen av funksjonene i Linux er vel verdt å implementere som en del av Windows-økosystemet.

En annen ny funksjon for Windows 10 var muligheten til å bruke virtuelle arbeidsområder. Linux-brukere har hatt denne funksjonen i en årrekke, ettersom de fleste skrivebordsmiljøer som brukes av Linux-distribusjoner implementerer dem på en eller annen måte.

I denne veiledningen skal vi vise deg hvordan du bruker Windows 10-versjonen av arbeidsområder, slik at når du befinner deg borte fra Linux-skrivebordet og sitter fast på en Windows 10-datamaskin, kan du føle deg hjemme.

Du vil finne ut hvordan du får opp oppgavevisningsvinduet, oppretter nye virtuelle skrivebord, flytter mellom stasjonære maskiner, sletter skrivebord og flytter applikasjoner mellom stasjonære maskiner.


Hva er virtuelle arbeidsområder?

Et arbeidsområde lar deg kjøre forskjellige applikasjoner på forskjellige versjoner av skrivebordet. 

Tenk deg at du kjører 10 applikasjoner på maskinen din, for eksempel Word, Excel, Outlook, SQL Server, Notisblokk, Windows Media Player, Internet Explorer, Windows Utforsker, Notisblokk og Windows-butikken. Å ha alle disse programmene åpne på ett skrivebord gjør det vanskelig å bytte mellom dem og krever mye alt-tabbing.

Ved å bruke virtuelle skrivebord kan du flytte Word og Excel til ett skrivebord, Outlook til et annet, SQL Server til et tredje, og så videre med de andre applikasjonene.

Du kan nå enkelt bytte mellom applikasjonene på ett skrivebord, og det er mer plass på skrivebordet.

Du kan også enkelt bytte mellom arbeidsområder for å se de andre programmene.


Vise arbeidsområder

Det er et ikon på oppgavelinjen ved siden av søkefeltet som ser ut som en horisontal rute som går bak en vertikal rute. Du kan få frem den samme visningen ved å trykke på Windows og Tab nøkler samtidig.

Når du først velger dette ikonet, vil du se alle applikasjonene dine stilt opp på skjermen. 

Denne skjermen brukes til å vise arbeidsområder. Du kan også referere til arbeidsområder som stasjonære eller virtuelle skrivebord. De betyr alle det samme. I Windows 10 er denne skjermen kjent som Oppgavevisningen skjermen.


Opprett et arbeidsområde

I øvre venstre hjørne ser du et alternativ som heter Nytt skrivebord. Velg dette for å legge til et nytt virtuelt skrivebord.

Du kan også legge til et nytt virtuelt skrivebord når som helst ved å trykke på Windows-tasten+Ctrl+D samtidig.

Lukk et arbeidsområde

For å lukke et virtuelt skrivebord, ta opp arbeidsområdet (Velg arbeidsområdet-ikonet eller trykk på Windows+Tab) og velg X ved siden av det virtuelle skrivebordet du vil slette.

Du kan også trykke på Windows-tasten+Ctrl+F4 mens du er på et virtuelt skrivebord for å slette det.

Hvis du sletter et virtuelt skrivebord som har åpne applikasjoner, flyttes disse applikasjonene til nærmeste arbeidsområde til venstre.

Bytt mellom arbeidsområder

Du kan flytte mellom virtuelle skrivebord eller arbeidsområder ved å velge skrivebordet du vil flytte til i den nederste linjen når arbeidsområdet vises. Du kan også trykke på Windows-tasten+Ctrl+ enten venstre or høyre pil når som helst.

Flytt applikasjoner mellom arbeidsområder

Du kan flytte et program fra ett arbeidsområde til et annet.

Press Windows-tasten+Tab for å få opp arbeidsområdene og dra applikasjonen du vil flytte til det virtuelle skrivebordet du vil flytte det til.

Det ser ikke ut til å være en standard hurtigtast for dette ennå.

Sammendrag

I en årrekke har Linux-distribusjoner ofte etterlignet Windows-skrivebordet. Distribusjoner som Zorin OS, Q4OS og den brazenly kalt Lindows designet for å se ut og føles som Microsofts fremste operativsystem.

Tabellene ser ut til å ha snudd noe, og Microsoft låner nå funksjoner fra Linux-skrivebordet. 


Legg igjen en kommentar