Hvordan modifisere GTA V

Da en bestemt delmengde av fans fant seg misfornøyde med alt Grand Theft Auto V tilbød, bestemte de seg for å bruke mods for å forme verden for å passe sitt eget image. Mods tillater brukere å endre alt om spillet til og med karaktermodellene. Slik endrer du GTA V, inkludert hvor du får tak i dem og hvordan du installerer dem.

Mods er bare tilgjengelig på PC, men noen fryktløse brukere har funnet måter å modifisere Xbox One og PlayStation 4. Imidlertid bryter tjenestevilkårene og flere seksjoner av EULA.


Hva kan mods gjøre?

Sinnene bak de forskjellige Grand Theft Auto V-modiene er like esoteriske og utenfor veggen som modene selv. Den beste måten å forklare hva mods er i stand til, er å bare forklare noen få av dem. En av de mest populære modene gjør deg for eksempel til Iron Man. I stedet for å ta rollen som den karakteren du velger, tar du i stedet Iron Man-rustningen og flyr deg gjennom Los Santos og bombarderer alle som kommer i veien for deg.

En annen mod gjør karakteren din til Nintendo-maskot Mario, komplett med lydeffektene av det originale NES-spillet. Sprett og hopp deg gjennom byen og slå opp tilfeldige fotgjengere hvis det passer deg, eller jakt på Goombas og finn det ondskapsfulle plottet Bowser holder på med. 

Modding-samfunnet i Grand Theft Auto V lever og har det bra, og mods varierer fra kreativt dumt til intet mindre enn imponerende. De kan utvide landmassen i spillet, gi nye oppdrag og områder å utforske, og legge til nye biler i spillet som til og med de kreative hodene på Rockstar aldri tenkte på. 

Grand Theft Auto V mods lar deg endre nesten alle aspekter av spillet for å gi deg en helt annen opplevelse. Imidlertid er flertallet bare tilgjengelig i singleplayer-modus. Eventuelle mods som brukes online kan gi spillerne en urettferdig fordel, så utvikleren Rockstar Games har tatt en fast holdning mot alt som kan brukes som en utnyttelse. 


Før du laster ned og installerer GTA V Mods

Det er mange forskjellige steder å finne Grand Theft Auto V mods, men før du begynner å søke etter dem, er det noen få trinn du må ta på forhånd. 

Først oppretter du en mappe for å lagre modiene dine. Dette kan være på skrivebordet eller i en dokumentmappe. Plasseringen betyr ikke så lenge du vet hvor du finner den. Gi den navnet noe som "Grand Theft Auto Mods."

Etter dette vil du finne et nettsted du stoler på for å laste ned mods. Her er noen populære nettsteder:

  • GTA forum
  • GTA5-Mods
  • Nexus Mods
  • Grand Theft Auto 5 PC Subreddit
  • GTAV Mods Subreddit

Husk at alle filer som er lastet ned fra Internett har en iboende risiko for skadelig programvare eller spionprogramvare. Hold antivirusprogrammet oppdatert og ta regelmessige sikkerhetskopier av viktig informasjon. Tren beste praksis for cybersikkerhet når du laster ned filer, selv fra nettsteder du stoler på. 


Hvordan laste ned og installere en GTA V Mod

Noen mods kan kreve ekstra nedlastinger som ikke har noe å gjøre med modding av selve spillet, men som gjør at modet kan fungere skikkelig eller laste inn spesifikke strukturer eller filpakker.

To av disse filene er Script Hook V og GTAV LUA Plugin. Script Hook V tillater mods å "hekte" seg inn i GTA Vs singleplayer-kode, mens LUA Plugin lar spillet bruke LUA, et vanlig programmeringsspråk som brukes i modoppretting. Last ned og følg installasjonsinstruksjonene for begge disse før du begynner.

Dette er en trinnvis guide for hvordan du installerer en bestemt mod til GTA V. Prosessen for nedlasting av mod er forskjellig for hver enkelt, så det er ingen måte å garantere hvordan hver enkelt vil fungere, men dette illustrerer det grunnleggende konseptet med installere mods og skal hjelpe deg med å navigere i prosessen på egen hånd.

  1. Last ned mod-filen til "GTA V Mods" -mappen du opprettet tidligere. For eksempel et mod som lar deg helbrede ved å lene deg mot en vegg. Du kan laste den ned her.

    Dette er en veldig enkel mod å installere. Andre kan være mer kompliserte, men nesten alle har en ReadMe-fil inkludert med detaljerte instruksjoner som er enkle å følge.

  2. Lag en ny mappe med lignende navn. Du vil trekke ut filene du nettopp har lastet ned i denne nye mappen.

  3. Flytt filen "HealByLeaningOnWall.dll" til C: programfiler (x86) Steam SteamApps common GrandTheftAutoV scripts addins mappe.

    Mappen varierer avhengig av hvordan du installerte spillet, men et enkelt triks er å sørge for at du ser to filer: GTAV.exe og bink2w64.dll.

  4. Start GTA V og test ut modet. Hvis du hentet den til riktig mappe, bør du kunne gjenopprette HP til full bare ved å lene seg mot en vegg.

    Husk " scripts addins" -mappen, da det er hoveddestinasjonen for de fleste modiene du installerer.


Er Modding ulovlig?

Du kan finne diskusjoner på nettet om lovligheten av modding. I sannhet er det litt av et grått område.

Å bruke mods i online videospillmodi er ikke ulovlig, men det bryter vilkårene for spillet og kan resultere i et kontoforbud fra Rockstar Games. I mellomtiden er det ulovlig å selge mods, da det bruker opphavsrettsbeskyttet og varemerkebeskyttet innhold til ulisensiert handel.

Imidlertid er modding for moro skyld helt perfekt. Hvis du endrer filene i spillet slik at du kan kjøre rundt en rakettdrevet Thomas, vil Tankmotoren ikke lande deg i fengsel. Hold modding begrenset til singleplayer-modus, og du har ingenting å bekymre deg for.

Legg igjen en kommentar