Hvordan brenne en ISO-fil til en DVD, CD eller BD [10 minutter]

Hva gjør du med en ISO-fil når du har lastet den ned? En ISO-fil er et bilde av en plate, som en DVD, så for å bruke den må du i de fleste tilfeller først brenne den til enten en USB-stasjon eller en plate.

Å brenne en ISO-bildefil til en DVD riktig er litt annerledes enn å bare brenne ISO-filen i likhet med andre filer, og det er helt annerledes enn å bare kopiere ISO-filen til platen. Du må velge alternativet "brenn bilde" eller "skriv bilde" i din brennende programvare og deretter velge filen.

Web / Derek Abella

Heldigvis inkluderer nyere versjoner av Windows et innebygd ISO-brennerverktøy (forklart nedenfor) som gjør dette veldig enkelt. Imidlertid, hvis du bruker en eldre versjon av Windows, eller foretrekker et dedikert verktøy, kan du sjekke ut det andre settet med instruksjoner under disse.

Har du et ISO-bilde du trenger å brenne, men du har ikke en DVD-brennerstasjon eller noen tomme plater? Se Slik brenner du en ISO-fil til USB for en komplett opplæring om hvordan du får ISO-en din på en USB-stasjon i stedet.


Brenne en ISO-bildefil til en DVD

Tid kreves: Å brenne en ISO-bildefil på en DVD er veldig enkelt og tar vanligvis mindre enn 15 minutter. Denne prosedyren fungerer også for å brenne ISO-bilder til CDer eller BD-er.

Følgende trinn er bare relevante hvis du brenner en ISO-fil i Windows 10, Windows 8 eller Windows 7. Hopp ned til neste avsnitt hvis du trenger instruksjoner som gjelder for en eldre versjon av Windows.

  1. Forsikre deg om at det er en tom plate i diskstasjonen.

    Så lenge den optiske stasjonen støtter den, kan denne platen være en tom DVD, CD eller BD.

    Bruk den minste platen som du kan, fordi en plate brent med en ISO-fil ikke ofte kan brukes til andre formål. For eksempel, hvis ISO-filen du bruker er bare 125 MB, må du ikke bruke DVD eller BD hvis du har en billigere tom CD tilgjengelig.

    Se denne oversikten over optiske lagringstyper for mer informasjon om hvor mye data visse typer plater kan holde.

  2. Høyreklikk eller trykk og hold ISO-filen, og velg deretter Brenn plate bilde for å åpne vinduet Windows Disc Image Burner.

    Hvis du bruker Windows 7, kan du bare dobbeltklikke ISO-filen. Dobbeltklikk eller dobbeltklikk på en ISO i Windows 10 eller Windows 8 vil montere filen som en virtuell plate.

  3. Velg riktig CD-, DVD- eller BD-brenner fra rullegardinmenyen "Diskbrenner:".

    Selv om det ikke alltid er, er det vanligvis bare ett alternativ tilgjengelig: "D:" -stasjonen.

  4. Plukke ut Brenne for å brenne ISO-bildet til platen.

    Hvor lang tid det tar å brenne en ISO-fil, avhenger både av størrelsen på ISO-filen og hastigheten på diskbrenneren, så det kan ta alt fra flere sekunder til flere minutter å fullføre.

    Du kan eventuelt merke av i boksen ved siden av "Bekreft plate etter brenning" før du brenner ISO-bildet. Dette er nyttig hvis integriteten til dataene er viktig, som om du brenner fastvare på platen. Det er en god forklaring på hva det betyr på How-To-Geek.

  5. Når brenningen er fullført, vil platen løses ut fra diskstasjonen, og beskrivelsen "Status" vil si "Diskbildet er vellykket brent til platen."

  6. Du kan nå lukke vinduet og bruke ISO-fil-slått plate for hva du trenger det til.

Hvis du ser på innholdet på platen, vil du kanskje legge merke til mange filer og mapper. Så hva skjedde med ISO-filen? Husk at ISO-filen bare er en enkeltfil-representasjon av platen. Den ISO-filen inneholdt informasjonen for alle filene du ser på platen nå.


Hvordan brenne en ISO-fil til en DVD med "Free ISO Burner"

Det innebygde Windows Disc Image Burner-verktøyet er ikke tilgjengelig i Windows Vista eller Windows XP, så du må bruke et tredjepartsprogram for å brenne ISO-filen til en plate.

Slik gjør du det med et program som heter Free ISO Burner:

Gratis ISO-brenner fungerer på Windows 10, 8, 7, Vista og XP, og vil brenne en ISO-bildefil til hvilken som helst av de forskjellige DVD-, BD- og CD-plater som finnes.

Foretrekker du skjermbilder? Prøv vår trinnvise guide til å brenne en ISO-fil for en komplett gjennomgang!

  1. Last ned gratis ISO-brenner, et helt gratis program som bare brenner ISO-filer, noe som gjør det veldig enkelt å bruke.

    Gratis ISO-brenner er helt gratis og fullt funksjonell. MEN deres nedlastingsside (hostet av SoftSea.com) er litt vanskelig. Ikke la annonsene deres lure deg til å laste ned noe annet. Se advarselen i trinn 2 i opplæringen for detaljer.

    Hvis du foretrekker å velge et annet ISO-brennerverktøy, kan du se forslagene nederst på siden. Selvfølgelig, hvis du gjør det, vil instruksjonene nedenfor vedrørende Free ISO Burner ikke akkurat gjelde.

  2. Dobbeltklikk eller dobbeltklikk på FreeISOBurner-filen du nettopp lastet ned. Free ISO Burner-programmet starter.

    Free ISO Burner er et frittstående program, noe som betyr at det ikke installeres, det kjører bare. Dette er enda en grunn til at vi foretrekker denne ISO-brenneren fremfor andre med store installasjoner.

  3. Sett inn en tom plate i stasjonen.

  4. Velg Åpen ved siden av den tomme tekstboksen nær toppen av programvinduet.

  5. Finn og velg ISO-filen du vil brenne til den tomme platen, og velg Åpen å bekrefte.

  6. Sjekk at alternativet under Drive faktisk er den optiske stasjonen du setter den tomme platen i mens du er på trinn 3 ovenfor.

    Hvis du har mer enn en optisk stasjon, kan du ha mer enn ett alternativ å velge her.

  7. Hopp over tilpasningene i Alternativer-området med mindre du vet hva du gjør.

    Med mindre du feilsøker et problem, vil du kanskje høyst konfigurere en volumetikett for den nye platen, men du trenger ikke.

  8. Plukke ut Brenne for å starte ISO-filbrenning.

    Avhengig av hvor stor ISO-filen er, og hvor rask diskbrenneren din er, kan ISO-brenneprosessen bare ta noen få sekunder eller så lenge som flere minutter.

  9. Når brenningen er fullført, vil platen automatisk løses ut av stasjonen. Deretter kan du fjerne platen og lukke Free ISO Burner.


Mer hjelp til å brenne ISO-bilder på plater

Du må ha en optisk brenner for å skrive ISO-filer til en plate. Du vil ikke kunne brenne ISO-filer hvis du bare har en standard CD-, DVD- eller BD-stasjon.

Mange ISO-filer er ment å startes fra etter at de er brent, som noen minnetestingsprogrammer, verktøy for passordgjenoppretting, harddiskviskere og antivirusverktøy.

Hvis du ikke er sikker på hvordan du gjør det, kan du sjekke ut hvordan du starter datamaskinen fra en CD-, DVD- eller BD-plateveiledning for mer informasjon.

Noen andre freeware ISO-brennerprogrammer som er tilgjengelige i tillegg til Free ISO Burner inkluderer CDBurnerXP, ImgBurn, InfraRecorder, BurnAware Free, Jihosoft ISO Maker og Active ISO Burner.

Du kan også brenne en ISO-fil på macOS ved hjelp av Diskverktøy, Finder eller en terminal.


Legg igjen en kommentar