Hvordan finne og bruke AppData-mappen i Windows

Hver Windows-datamaskin inneholder en skjult mappe som heter AppData. De fleste brukere trenger aldri tilgang til denne mappen, og det kan føre til problemer på datamaskinen din hvis du ikke vet hva du gjør.

Imidlertid kan det hende du en dag trenger hvordan du får tilgang til denne mappen og hvilke data som er inne i den. Hvis du er usikker på å håndtere denne typen data, kan du lage en sikkerhetskopi av systemet ditt i tilfelle noe går galt.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8 og 8.1 og Windows 7.


Hva er AppData-mappen?

AppData-mappen inneholder alle dataene som er spesifikke for Windows-brukerprofilen din. Dette betyr at dataene dine kan overføres fra en enhet til en annen så lenge du logger på med samme profil.

Flere apper bruker AppData-mappen, så det er enkelt å holde data synkronisert mellom enheter. Nettlesere, for eksempel Firefox, lagrer profilene og bokmerkene dine i AppData-mappen. E-postprogrammer, som Thunderbird eller Outlook, lagrer også data i denne mappen. Mange dataspill 'Lagre filer avsluttes i AppData-mappen.


Hvordan skjule AppData-mappen i Windows

Det er et par måter å komme til AppData-mappen på. Du finner den gjennom Windows Search eller ved å synliggjøre skjulte mapper og navigere direkte til den.

 • Windows Search: I Søk Bar på din Windows-verktøylinjen, skriv% appdata% og trykk Enter. Dette åpner AppData-mappen i Windows Explorer.
 • Gjør skjulte mapper synlige: AppData-mappen er skjult, så du må veksle et alternativ i innstillinger å finne den uten å søke direkte.

Slik finner du AppData-mappen i Windows 10, 8 og 8.1

Når du har skjult filen, kan du finne ut hvordan du finner mappen hvis du ikke kan bruke søk til å finne den.

 1. Åpne kontroll Panel.

 2. Plukke ut Filutforskeralternativer.

 3. Velg Utsikt i kategorien Alternativer for filutforsker.

 4. Velg Vis skjulte filer, mapper og stasjoner. trykk Påfør for å lagre eventuelle endringer, og velg deretter OK.

 5. AppData-mappen ligger på C: brukere DITT NAVN, der DITT NAVN er din Windows-profil-ID.


Finn AppData-mappen i Windows 7

Prosessen for å finne den skjulte AppData-mappen i Windows 7 er litt annerledes på grunn av forskjeller i brukergrensesnittet. Bruk disse raske trinnene for å finne mappen.

 1. Klikk på mappeikonet i oppgavelinjen nederst på skjermen for å åpne Filutforsker.

 2. Når File Explorer åpnes, klikker du Organiser og velg deretter fra menyen som vises Mapper og søkealternativer.

 3. mappe~~POS=TRUNC vindu, velg de Utsikt kategorien, og sørg for at alternativet for Vis skjulte filer, mapper og stasjoner er valgt. Klikk Påfør for å lagre eventuelle endringer, og klikk deretter OK.

 4. Neste, i Windows Explorer panelet til venstre, klikk på C: Kjøring en gang for å åpne mapper se under den.

 5. Dobbeltklikk på brukere mappen for å åpne den.

 6. Dobbeltklikk på brukernavnet du vil åpne AppData-mappen for. Dette utvider en lang liste over mapper som er tilgjengelige for den brukeren.

 7. Dobbeltklikk på AppData mappen for å åpne den.

Hva kan jeg gjøre med AppData-filene?

Du vil aldri flytte eller slette filer fra AppData-mappen; å gjøre det kan ødelegge hvilket program disse filene er koblet til. Hvis du vil sikkerhetskopiere data eller overføre visse ting fra en enhet til en annen, kan du kopiere filene til skylagring eller en flash-stasjon slik at du kan holde mappen intakt på din nåværende enhet.

Dette kan være nyttig hvis du vil overføre lagrede filer eller spill fra en enhet til en annen, har satt opp spesifikke innstillinger som du vil garantere overføring, eller hvis du vil beholde sikkerhetskopier av alternativene og dataene dine.

Igjen er AppData-mappen noe som de fleste brukere aldri trenger å stikke rundt i. Når det er sagt, er det nyttig å vite hvordan du får tilgang til mappen og hva du kan finne der, i tilfelle du noen gang trenger å gjøre det.


Legg igjen en kommentar