Hvordan bruke Dropbox

Dropbox er en populær skylagringsplattform som lar deg laste opp og lagre filer eksternt. Du kan da få tilgang til dem fra hvilken som helst enhet via Dropbox.com eller Dropbox-appen - pluss å dele og samarbeide om dem med andre. Slik bruker du Dropbox effektivt.


Hvordan fungerer Dropbox?

Dropbox løser i utgangspunktet mange av problemene knyttet til lokal fillagring.

Hvis du lagrer bestemte filer på harddisken til den bærbare datamaskinen, kan du bare få tilgang til dem lokalt fra den datamaskinen. Hvis du mister den bærbare datamaskinen, er disse filene borte, og hvis du går tom for lagringsplass på den, vil du ikke kunne lagre flere filer på datamaskinen din før du fjerner noen.

Ved å bruke en skylagringsplattform som Dropbox, lagres filene dine trygt og sikkert på Dropboxs eksterne servere, noe som betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å gå tom for lokal lagringsplass eller miste alle filene dine hvis du mister eller ødelegger en av enhetene dine. .

Alt du laster opp eller redigerer synkroniseres på tvers av Dropbox-kontoen din, noe som gjør det til det mest praktiske alternativet for lagring av filer. Enda bedre, det kan til og med integreres med mange andre populære plattformer som Gmail, Google Docs, Slack, DocuSign, Asana, Trello og mer.


Komme i gang med Dropbox

Alt du trenger for å komme i gang med Dropbox er en gratis konto og tilgang til Dropbox via nettet eller appen. Bare opprett kontoen din på Dropbox.com.

Med en gratis Basic-konto får du 2 GB lagringsplass, og du kan oppgradere når som helst du vil.

Du kan få mer lagringsplass gratis ved å henvise til andre for å registrere deg for Dropbox også. For hver henvisning får du 500 MB ekstra plass - opptil 16 GB bare fra henvisninger. Hvis du trenger mer plass med en gang, kan du også registrere deg for en premium individuell plan for å få 2 eller 3 TB plass, eller en premium forretningsplan for å få 3 TB eller mer, pluss tilgang til avanserte samarbeidsverktøy.

Du kan bruke Dropbox via:

  • Dropbox.com
  • Dropbox desktop-klient for Linux, macOS og Windows
  • Dropbox-mobilappen for iOS og Android

Følgende seksjoner inneholder instruksjoner ved bruk av Dropbox desktop-klient for macOS. Du kan følge med hvis du bruker skrivebordsklienten for Linux eller Windows, selv om du kanskje vil merke noen små forskjeller i stasjonære klienter for disse operativsystemene.


Hvordan laste opp filer til Dropbox

  1. Åpne Dropbox desktop-klienten. Klikk på på en Mac dropbox ikonet i øvre høyre meny. På en PC velger du den nederst i høyre hjørne.

  2. Velg mappe ikonet ved siden av søkefeltet øverst. Dette åpner den viktigste Dropbox-mappen for hele kontoen din.

    Når du har filer og mapper som er lagret her, vil du kunne se dem oppført.

  3. Det er en god ide å lage mapper for å organisere filene dine i stedet for bare å laste opp filer direkte til Dropbox-mappen. Velg for å opprette en mappe Opprett > Folder.

  4. Et nytt mappefelt vises med blå farge. Skriv inn et navn på mappen i feltet.

  5. Dobbeltklikk på den nye mappen for å åpne den. (Den vil være tom.)

    Du kan også opprette mapper i mapper. Hvis du vil opprette en ny mappe i en eksisterende mappe, velger du mappe ikonet øverst.

  6. Åpne Finder på din Mac, eller File Explorer på din PC, og finn filen (e) du vil legge til i den nyopprettede Dropbox-mappen. Klikk, dra og slipp filen (e) i boksen der det står "Dra filer og mapper hit."

    Hvis du legger til flere store filer eller mapper, kan det ta Dropbox litt tid å laste dem opp alle.

  7. Filene dine vises i Dropbox. Du kan dobbeltklikke på en hvilken som helst fil for å åpne den, og kan gjøre det fra en hvilken som helst annen enhet der du er logget på Dropbox-kontoen din.

    Du kan velge thumbnail ikon eller liste ikonet øverst til høyre for å vise filene dine i to forskjellige stiler. Miniatyrbildevisningen er ideell for bilder.


Hvordan dele filer fra Dropbox

Du kan dele filer og mapper med andre via Dropbox, en hyperkobling eller populære tjenester som Slack og Zoom.

  1. Det er to forskjellige måter du kan få tilgang til delingsalternativene til en fil eller mappe:

    • Høyreklikk på filen eller mappen.
    • Velg filen eller mappen, og velg deretter tre prikker i forhåndsvisningskolonnen til høyre.

  2. Hvis du vil dele filen eller mappen med andre Dropbox-brukere eller via e-post, velger du Dele.

  3. I vinduet som vises, skriver du inn e-postadressen eller navnet til Dropbox-brukere (eller en gruppe brukere) i til: felt, og velg deretter det blå Dele ikonet når du er ferdig.

  4. Hvis du vil dele filen eller mappen med andre via en integrert tjeneste som Slack eller Zoom, gjentar du trinn 1 og velger deretter Del i etterfulgt av tjenesten du velger.

    Sjekk ut alle de andre appintegrasjonene som Dropbox tilbyr.

  5. For å bare dele en hyperkobling til filen eller mappen, har du tre alternativer:

    • Velg filen eller mappen, og velg deretter link/kjede ikonet i forhåndsvisningskolonnen til høyre for å kopiere lenken.
    • Velg filen eller mappen, og velg deretter tre prikker.
    • Høyreklikk på filen eller mappen, og velg deretter Kopier link fra rullegardinlisten.

  6. Du kan deretter lime inn lenken i en e-post, en Facebook-melding, en tekst eller et annet sted.


Hvordan bruke Google Dropbox-integrasjonen

Dropbox gjør det veldig enkelt å lage filer ved hjelp av Google Dokumenter, Google Sheets og Google Slides direkte i kontoen din.

  1. Naviger til hvilken som helst mappe du ønsker.

  2. Plukke ut Opprett.

  3. Plukke ut Google Docs, Google Sheets or Google Presentasjoner.

    For denne spesielle opplæringen skal vi velge Google Docs.

  4. En ny fane eller et nytt vindu åpnes i standard nettleser, og laster inn et nytt Google Doc via Google-kontoen din.

    Hvis du ikke er logget på Google-kontoen din, blir du bedt om å logge på først.

  5. Du kan begynne å bruke Google Doc som du pleier å gjøre, gi den en tittel i øvre venstre hjørne og skrive innholdet ditt på siden. Legg merke til at adresselinjen vil si dropbox.com i stedet for den vanlige docs.google.com når du bruker Google Docs normalt.

    Vær oppmerksom på at Google-produkter som Google Docs, Google Sheets og Google Slides har en automatisk lagringsfunksjon, slik at du aldri trenger å lagre arbeidet ditt manuelt. Alt lagres automatisk i Dropbox for deg.

  6. Få tilgang til Google Doc når som helst (og fra hvilken som helst enhet) ved å navigere til riktig mappe i Dropbox-kontoen din. Du bør se navnet på Doc vises der så snart den ble opprettet.


Legg igjen en kommentar