Hvordan lage en Google Sheets-mal

Google Sheets har et utvalg nyttige maler. Når disse malene ikke samsvarer med dine behov, kan du opprette din egen mal i Google Sheets. Lag din egen mal når du vil dele et regneark som har samme design for hver bruk. For å lage tilpassede Google Sheets-maler, kopier du regnearkinnholdet til Google Sheets og lager en kopi av filen for alltid å ha originalen tilgjengelig.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Google Sheets. Du trenger en Google-konto for å få tilgang til Google Sheets. Logg på Google Sheets med kontoen du bruker for å få tilgang til Gmail eller YouTube.

Du kan også opprette en mal for Google Dokumenter.


Hva du trenger for en tilpasset Google Sheets-mal

En tilpasset mal for Google Sheets inneholder informasjon som er spesifikk for regnearket du vil lage. For å lage en tilpasset mal, start med en regnearkfil som inneholder informasjonen og formateringen du vil bruke i malen.

Opprett regnearkfilen i et hvilket som helst regnearkprogram, for eksempel LibreOffice eller Microsoft Excel. Du kan til og med lage regnearket i Google Sheets, enten fra bunnen av eller fra malgalleriet. Bare åpne en av disse malene og rediger den etter behov for å passe prosjektet ditt.


Lag en mappe for egendefinerte maler

For å holde de tilpassede malene organisert, opprett en mappe som bare inneholder malfiler.

  1. Åpne Google Drive og gå til rotmappen (den øverste mappen og ikke en undermappe).

  2. Plukke ut Ny > Folder.

  3. Ny mappe dialogboksen, skriv inn et beskrivende navn for mappen, og velg deretter Opprett.

  4. Den nye mappen vises i listen med de andre mappene i Google Disk.

Legg malen din til mappen

Slik legger du til den egendefinerte malen i den nylig opprettede mappen:

  1. Åpne malmappen du opprettet.

  2. Plukke ut Ny > Google Sheets for å lage et tomt regneark som skal brukes som malfil.

    Hvis du velger Fra en mal, vises Google Sheets malgalleri. Du kan ikke laste opp maler eller opprette en blank mal fra malgalleriet.

  3. Åpne regnearket som inneholder dataene du vil bruke i malen, og merk innholdet. For å velge alt i regnearket, trykk på enten Ctrl+A or Kommando+A hurtigtast.

  4. Plukke ut Rediger > Kopier for å kopiere det uthevede innholdet. Eller trykk Ctrl+C or Kommando+C.

  5. Åpne det tomme regnearket du laget i trinn 2, og velg Rediger > Pasta å lime inn regnearkinnholdet. Eller trykk Ctrl+V or Kommando+V.

    Velg cellen der du vil lime inn. Hvis du for eksempel har kopiert alt i regnearket, velger du firkanten til venstre for A og over 1 for å markere hele arket, og lim deretter inn regnearkinnholdet.

  6. Skriv inn et beskrivende navn på malen.

  7. Velg Google Sheets-ikonet for å gå tilbake til Google Sheets.


Bruk dine tilpassede maler

Når du vil bruke denne egendefinerte malen til å lage et nytt regneark, må du lage en kopi av malfilen før du gjør endringer i den opprinnelige malfilen. Hvis du redigerer den opprinnelige malen, vil du ikke ha den uendrede malen tilgjengelig for bruk i fremtiden.

For å lage en kopi av en mal, høyreklikk eller trykk og hold på malfilen, og velg deretter Lag en kopi.

Endre navnet på kopien og flytt kopien til en annen mappe slik at du ikke ved et uhell redigerer malen.

Legg igjen en kommentar