Bruke iPhone Music App

Musikk-appen er den innebygde iOS-appen som er hjemmet til musikken din på iPhone, iPod touch eller iPad. Mens det er mange apper som tilbyr musikk, er Music-appen den eneste mange trenger.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder iPhones med iOS 10 til iOS 12.


Finn en sang eller et album i iOS Music App

Navigering i Musikk-appen kan være litt forvirrende, men når du mestrer det, er det enkelt å bla gjennom musikkbiblioteket ditt til du finner sangen, albumet eller spillelisten du vil høre på, og trykker på den for å spille.

  1. Trykk på på startskjermen for iPhone musikk app.

  2. Hvis appen ikke åpnes på bibliotekskjermen, trykker du på Bibliotek nederst på skjermen.

  3. Velg en av kategoriene i listen - Spillelister, Artistereller album, blant annet - for å se musikkalternativene i musikkbiblioteket ditt i den kategorien.

  4. Trykk for eksempel på Artister for å åpne en liste over musikkartister. Trykk på navnet på en artist for å vise sanger eller album du har på iPhone eller iCloud. Trykk på et album eller en sang av artisten.

  5. Åpne en av kategoriene på bibliotekskjermen på samme måte.

Bibliotekskjermen er startskjermen til Musikk-appen. Trykk på for å gå tilbake til den når som helst Bibliotek.


Spill et utvalg

Slik spiller du musikk fra Musikk-appen:

  1. Finn en sang du vil spille, og trykk på navnet på sangen. En linje nederst på skjermen endres til sangnavnet med en avspilling / pause og neste kontroll.

  2. Trykk på sangnavnet nederst på skjermen for å åpne et informasjonsskjermbilde om sangen sammen med tradisjonelle avspilling / pause, fremover og bakover og en volumglidebryter.

  3. Trykk på 3-punktet Flere ikonet nederst på skjermen for et popup-vindu med alternativer.

  4. Valgfritt, velg fjerne, Legg til i en spillelisteeller Del sangen.

  5. Pek Kjærlighet or motvilje for å indikere om du liker sangen.


Hvordan kontrollene fungerer

Kontrollene som er tilgjengelige mens en sang spilles, er kjent for de fleste og enkle å plukke opp selv om de ikke er kjent.

Skrubb fremover eller tilbake i fremdriftslinjen

Fremdriftslinjen under albumet eller sangkunst viser hvor lenge sangen har spilt og hvor mye tid den har igjen. Bruk den til å gå raskt fremover eller bakover i sangen, en teknikk som kalles skrubbing. For å bevege deg innenfor en sang, trykk og hold nede sirkelen på fremdriftslinjen og dra den i retningen du vil flytte i sangen.

Spill av / pause og fremover og bakover

Bruk Play / Pause-knappen - den store mellom Forward og Back-knappene - for å starte eller slutte å lytte til den nåværende sangen. Forover- og bak-knappene flytter til neste eller forrige sang.

Hev eller senk volumet

Linjen nær bunnen av skjermen styrer sangvolumet. For å heve eller senke volumet, dra dra glidebryteren eller bruk volumknappene innebygd på siden av iPhone.

Shuffle

Knappen merket Bland på et album eller en spillelisteinformasjonsskjerm spiller sangene i tilfeldig rekkefølge. Trykk på den for å blande sangene på albumet eller spillelisten du lytter til for øyeblikket.


Føler du deg som en radiostasjon?

Hvis du leter etter noe litt annet, kan du sjekke radiostasjonene på iPhone. Trykk på radio nederst på skjermbildet Bibliotek og velg fra en av radiostasjonene på skjermen som åpnes.

Om Apple Music-abonnementer

Apple tilbyr en premium streamingtjeneste som utvider valgene i Music-appen til 50 millioner sanger pluss hele musikkbiblioteket ditt. Etter en gratis prøveversjon er student-, individ- og familieplaner tilgjengelig.

Når du abonnerer på Apple Music, legges det til et par nye ikoner nederst på Music App-skjermen:

  • For deg-skjermen inneholder musikk som Apple velger basert på preferanser du valgte da du registrerte deg for Apple Music.
  • Bla gjennom inneholder kuratert musikk i topp 100 lister, populære spor, ny musikk og andre kategorier.

Selv om streaming av musikk krever en Wi-Fi- eller mobilforbindelse til internett, har du muligheten til å laste ned så mange sanger du vil fra Apple Music til iPhone, slik at du kan lytte når en tilkobling ikke er tilgjengelig.

Innstillinger for Musikk-appen

Åpen innstillinger på iPhone og velg musikk for å få tilgang til EQ-kontrollene, volumgrenser, lyttehistorikk, lagringsoptimalisering og automatiske nedlastinger. Musikkinnstillinger-skjermen er også der du velger om du vil bruke mobildata til musikk eller vise Apple Music i Music-appen.


Legg igjen en kommentar