Hvordan sette opp en iPad for første gangs bruk

Prosessen med å sette opp en iPad som skal brukes for første gang er enkel nå som Apple har kuttet ledningen fra datamaskinen til iOS-enheten ved å la oppsettet gjøres uten å koble enheten til PCen.

Du må vite passordet til Wi-Fi-nettverket hvis du har et sikret nettverk. Med den biten informasjon kan du ha din nye iPad i gang innen fem minutter.

Disse instruksjonene gjelder for enheter som kjører iOS 12 og nyere.


Hvordan sette opp din nye iPad

Din nye iPad kommer ut av esken med fullt batteri, så du trenger ikke å bruke den medfølgende kabelen for å lade den før du setter den opp for første gang.

Public Domain / Tinh Te Photos

Slik konfigurerer du iPad for første gang.

  1. Trykk og hold inne strømknappen for å slå på iPad. Det er på toppen av enheten, overfor Hjem-knappen.

  2. Det første skjermbildet du ser vil si "Hei". Enten trykk på Hjem eller sveip oppover på skjermen for å fortsette.

  3. Din første innstilling blir Språk. Språket du velger vil være det iPad bruker for all tekst og veibeskrivelse. Engelsk er standard, men trykk på at du foretrekker hvis det ikke er det.

  4. Deretter trenger iPad å vite landet du er i for å koble til riktig versjon av Apple App Store. Ikke alle apper er tilgjengelige i alle land.

    Trykk på landet eller regionen din for å fortsette.

  5. Hvis du har en annen enhet, som en iPhone, som kjører iOS 11 eller nyere, kan du bruke den Quick Start på neste skjermbilde for enkelt å importere innstillingene og logge på Apple ID automatisk.

    Plasser den andre enheten ved siden av iPad-en du konfigurerer for å bruke Hurtigstart, eller trykk på Konfigurer manuelt å fortsette.

  6. Neste trinn er å velge hvilket språk du vil bruke til tastaturet på iPad. Det vil generere en standard basert på språk- og landinnstillinger fra tidligere, men du kan velge en annen hvis du vil.

    Gjør ditt valg, og trykk deretter på neste.

  7. Det neste skjermbildet viser en liste over alle tilgjengelige Wi-Fi-nettverk. Trykk på navnet ditt, og skriv deretter inn passordet ditt.

    Hvis Wi-Fi ikke er tilgjengelig, trykker du på Koble til iTunes og fullfør installasjonen på datamaskinen.

  8. Les Data og personvern på neste skjermbilde, og trykk deretter på Fortsett å fortsette.

  9. På neste skjermbilde kan du velge å sette opp Touch ID, som sikrer iPad med fingeravtrykk. Trykk på Fortsett for å gjøre det nå, eller velg Sett opp Touch ID senere for å hoppe over dette trinnet.

    Hvis du velger å konfigurere Touch ID nå, vil iPad lede deg gjennom prosessen med å logge fingeravtrykket ditt.

  10. Du trenger ikke å opprette et passord for å bruke en iPad, men du kan gjøre det neste gang. En passord gir et ekstra sikkerhetslag og lar godkjente personer bruke din iPad uten å måtte trykke fingeravtrykket ditt for å låse den opp.

    Skriv inn en sekssifret passord, og bekreft den for å fortsette.

    Pek Passord Alternativer for å opprette en lengre eller kortere kode eller å hoppe over dette trinnet.

  11. På neste skjerm kan du velge å konfigurere iPad som en ny eller å gjenopprette en sikkerhetskopi fra en annen enhet.

    Hvis dette er din første iPad, velger du Sett opp som ny iPad. Ellers kan du importere alle appene og innstillingene fra en annen enhet, enten en du lagrer på datamaskinen din eller en i Apples iCloud-tjeneste.

    Hvis du gjenoppretter fra en sikkerhetskopi, vil iPad be om iCloud-brukernavn og passord og hvilken sikkerhetskopi du vil bruke.

    Du kan også importere kontakter og annen informasjon fra Android-telefonen eller nettbrettet ved å trykke på Flytt data fra Android.

  12. Hvis du bruker en annen Apple-enhet som en iPod eller iPhone, eller hvis du laster ned musikk med iTunes, har du allerede en Apple-ID. Du kan bruke den samme Apple-IDen til å logge på iPad, noe som betyr at du kan laste ned musikken og appene dine til iPad uten å kjøpe dem igjen.

    Hvis dette er første gang du bruker en hvilken som helst Apple-enhet, må du opprette en Apple-ID. Det kan også være lurt å installere iTunes på PCen. Selv om iPad ikke lenger krever det, kan iTunes gjøre livet ditt enklere og faktisk forbedre det du kan gjøre med iPad. Hvis du allerede har en Apple-ID, skriver du inn brukernavnet (vanligvis e-postadressen din) og passordet.

  13. Deretter må du godta vilkårene, og når du har gjort det, vil iPad gi deg en dialogboks som bekrefter at du godtar. Du kan også få vilkårene sendt til deg ved å trykke på knappen øverst på skjermen.

  14. Det neste skjermbildet gir deg muligheten til å godta Express-innstillinger for noen andre alternativer, som Siri, Location Services og Analytic Data.

    tapping Fortsett vil slå på alle disse innstillingene. Trykk på Tilpass innstillinger å sette dem opp hver for seg.

  15. Nå kan du bestemme om du vil at iPad skal oppdateres automatisk når en ny versjon av iOS kommer ut. Hvis du gjør det, trykker du på Fortsett. Hvis ikke, trykk på Installer oppdateringer manuelt. Med det andre alternativet vil du motta et varsel når en oppdatering er tilgjengelig, men iPad vil ikke laste ned og installere den med mindre du ber den om det.

  16. Bestem om du vil slå på posisjonsinnstillinger på neste skjerm. Denne innstillingen lar apper på iPad vite hvor du skal gjøre ting som å gi deg veibeskrivelse eller vise deg restauranter i nærheten. Selv en iPad uten 4G og GPS kan bruke lokasjonstjenester ved å bruke Wi-Fi-nettverk i nærheten for å bestemme plasseringen.

    Pek Aktiver posisjonsinnstillinger for å slå dem på eller Deaktiver posisjonsinnstillinger å la dem være.

    Du kan slå av posisjonstjenester senere og velge hvilke apper du tillater å bruke dem og hvilke apper som ikke kan bruke dem.

  17. Hvis iPad inkluderer Apples digitale assistent, Siri, blir du bedt om du vil bruke den eller ikke. Det er egentlig ingen grunn til ikke å bruke Siri. Som Apples stemmegjenkjenningssystem kan Siri utføre mange flotte oppgaver, for eksempel å sette opp påminnelser eller fortelle deg navnet på sangen på radioen.

    Pek Fortsett for å la Siri være på, eller velg Konfigurer senere i Innstillinger for å slå den på senere.

  18. Din neste beslutning er om du vil slå på eller ikke Skjermtid, et verktøy som gir deg informasjon om hvor mye du eller din familie bruker iPad.

    Pek Fortsett for å bruke skjermtid eller Konfigurer senere i Innstillinger å slå den av.

  19. Det neste skjermbildet lar deg bestemme å sende en daglig diagnostisk rapport til Apple. Det er bare din beslutning.

    Apple bruker informasjonen til å betjene sine kunder bedre, og du bør ikke være bekymret for at informasjonen din blir brukt til andre formål. Men hvis du i det hele tatt har betenkeligheter, velger du å ikke dele informasjonen.

  20. Hvis din iPad støtter True Tone Display, som justerer fargene på skjermen basert på enhetens omgivelser, vil du kunne se hvordan den fungerer på neste skjerm.

    Trykk og hold på Se Uten ekte toneskjerm -knappen midt på skjermen for en forhåndsvisning av hva du vil se hvis du slår av funksjonen. Du kan imidlertid ikke slå den av under oppsettet, så trykk på Fortsett å gå videre.

    True Tone Display er tilgjengelig på 9.7-tommers iPad Pro og nyere, samt iPad Air og iPad Mini fra 2019 eller senere.

  21. De neste skjermbildene er kun informative og bare fortelle deg hvordan du skal utføre noen funksjoner på iPad. Trykk på Fortsett når du er ferdig med å lese hver av dem.

  22. Til slutt trykker du på Kom i gang. IPad tar deg til startskjermen og er klar for bruk.


Legg igjen en kommentar