Aktivering av sporendringer i Microsoft Word for Mac

Microsoft Word Track Changes-funksjonen viser dokumenteiere alle endringer som er gjort i et dokument, når disse endringene ble gjort, og hvem som gjorde endringene. Slik aktiverer du denne funksjonen.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Word for Mac 2019 (versjon 16), men er like i eldre versjoner som Word 2016 for Mac, Word for Mac 2011 og Word for Mac 2008.


Slå på sporendringer

Funksjonen er satt til off som standard, så aktiver det for hvert dokument du vil spore.

  1. Gå til omtale Kategorien og velg Sporing rullegardinpil.

  2. Skru på Sporendringer vekslebryter.


Hvordan bruke funksjonen Track Changes

Når Sporendringer er aktivt, merkes alle endringer som er gjort i et dokument automatisk i en rekke farger. Hver farge tildeles en annen samarbeidspartner i dokumentet. Dette gjør slettinger, tillegg, redigeringer og bevegelser lett synlige og samarbeidspartnere identifiserbare.

Velg Hvordan Markup vises

Du kan velge hvordan sporede endringer skal vises mens du arbeider med et dokument ved å velge omtale > Sporing. Velg deretter hvordan markeringen skal vises. Alternativene er:

  • All Markup (standard): Viser alle endringer som er gjort i teksten. Slettinger, skriftendringer og andre redigeringer vises i bobler langs høyre side av dokumentet med navnet på samarbeidspartneren som gjorde endringen.
  • Enkel markering: Reduserer mengden markering som vises i et dokument. En vertikal linje i venstre marg indikerer plasseringen til en endring.
  • Ingen merking: Skjuler alle markeringer i gjeldende dokument. Endringene spores, men vises ikke.
  • original: Viser den originale, uendrede teksten til dokumentet.

Endringer som er gjort, går ikke tapt når du bytter til original utsikt.

Track Changes tilbyr flere funksjoner for samarbeidspartnere, for eksempel å sammenligne versjoner av et dokument, sette inn kommentarer i et Word-dokument og godta og avvise endringer.


Legg igjen en kommentar