Hvordan løse Safari-krasjer på iPhone

Innebygde apper som Safari krasjer ikke for ofte i disse dager, men når de gjør det, vil du fikse det med en gang. Hvis du ofte krasjer på nettleseren din på iPhone, er det noen trinn du kan ta for å løse problemet.

Disse feilsøkingstrinnene fungerer med alle modeller som støttes av iPhone. Versjonsspesifikke instruksjoner er notert der det er aktuelt.


Start iPhone på nytt

Hvis Safari krasjer regelmessig, bør ditt første trinn være å starte iPhone på nytt. Akkurat som en datamaskin, må iPhone startes på nytt nå og da for å tilbakestille minne, fjerne midlertidige filer og generelt gjenopprette ting til en renere tilstand. Slik starter du iPhone på nytt:

Enkle måter å slå av iPhone eller iPhone X

Etter at iPhone har startet på nytt, kan du gå til nettstedet som krasjet Safari. Sjansen er stor for at ting blir bedre.

Oppdater til den nyeste versjonen av iOS

Hvis en omstart ikke løser problemet, må du kontrollere at du kjører den nyeste versjonen av iOS, iPhone-operativsystemet. Hver oppdatering til iOS legger til nye funksjoner og løser alle slags feil som kan forårsake krasj. Det er to alternativer for oppdatering av iOS:

  • Oppdater ved hjelp av iTunes.
  • Oppdater trådløst direkte på iPhone.

Hvis det er en oppdatering tilgjengelig, installerer du den og ser om det løser problemet.


Fjern Safari-historikk og nettsteddata

Hvis ingen av disse trinnene fungerer, kan du prøve å fjerne nettlesingsdataene som er lagret på iPhone, inkludert nettleserloggen og informasjonskapsler som er plassert på iPhone av nettsteder du besøker. En "flush" fjerner også disse dataene fra alle enheter som er logget på iCloud-kontoen din. Å miste disse dataene kan være en lett ulempe hvis informasjonskapslene gir funksjonalitet på noen nettsteder, men det er bedre enn å ha Safari-krasj. For å slette disse dataene, trykk på innstillinger > Safari > Fjern historikk og nettsteddata.

Trykk på i menyen som dukker opp fra bunnen av skjermen Fjern historikk og data.

Slett informasjonskapsler og nettlogg på iPad


Deaktiver autofyll

 Web

Hvis Safari fremdeles krasjer, er deaktivering av autofyll et annet alternativ du bør utforske. Autofill tar kontaktinformasjonen fra adresseboken din og legger den til på nettsideskjemaer, slik at du ikke trenger å skrive frakt- eller e-postadressen om og om igjen. For å deaktivere autofyll, trykk på Innstillinger> Safari> Autofyll.

Flytt Bruk kontaktinfo skyveknappen til off / white for å deaktivere adressen og telefonen din fra å fylle ut skjemaer. Flytt Navn og passord skyveknappen til off / white for å stoppe brukernavn / passordpar fra automatisk oppføring. Flytt Kredittkort skyveknappen til off / white for å holde betalingshistorikken din av.

Deaktiver iCloud Safari-synkronisering 

Hvis ingen av trinnene så langt har løst krasjproblemet ditt, kan det hende at problemet ikke ligger på selve iPhone. Det kan være iCloud. Én iCloud-funksjon synkroniserer Safari-bokmerkene dine mellom alle Apple-enheter som er logget på den samme iCloud-kontoen. Det er nyttig, men det kan også være kilden til noen Safari-krasjer på iPhone. For å slå av iCloud Safari Syncing, trykk på innstillinger > [navnet ditt] > iCloud og flytt Safari-glidebryteren til off / white.

Slik sikkerhetskopierer du iOS-enheten din med iCloud

Slå av JavaScript

Hvis Safari fremdeles krasjer, kan problemet være nettstedet du besøker. Mange nettsteder bruker et programmeringsspråk kalt JavaScript for å tilby alle slags funksjoner og animasjoner. JavaScript er flott, men når det er skrevet dårlig, kan det krasje nettlesere. Prøv å slå av JavaScript ved å gå til innstillinger > Safari > Avansert og flytte JavaScript-glidebryteren til off / white.

Å isolere problemet er ikke slutten her. Du trenger virkelig JavaScript for å bruke moderne nettsteder, så jeg anbefaler å slå den på og ikke besøke nettstedet som krasjet (eller deaktivere JavaScript før du besøker det igjen).

Kontakt Apple

Hvis alt ingenting har fungert, og Safari fremdeles krasjer på iPhone, er det siste alternativet å kontakte Apple for å få teknisk støtte. Lær hvordan du får teknisk støtte i denne artikkelen.


Legg igjen en kommentar