Slik blokkerer du annonser i Safari på iPhone

Å bruke en annonse blokkering for iPhone betyr at nettleseren din ikke trenger å laste ned noen annonser, som vanligvis oversettes til raskere side lastning, et batteri med lengre varighet og mindre trådløs databruk.

Hvis du er som folk flest og hater popup-annonser, er det en måte å blokkere dem på. Vi forteller deg hvordan du gjør det ved hjelp av Safari-nettleseren for iPhone.


Slik blokkerer du annonser på iPhone med Safari

Innholds blokkere er apper som legger til nye funksjoner som standard nettleser ikke har. Dette er som tredjeparts tastaturer - separate apper som fungerer i andre apper som støtter dem. Dette betyr at for å blokkere annonser, må du installere minst en av disse appene.

Alashi / DigitalVision Vectors / Getty Images

De fleste iPhone-innholds blokkere fungerer på samme måte. Når du går til et nettsted, sjekker appen en liste over annonsetjenester og servere. Hvis den finner disse på nettstedet du besøker, blokkerer appen nettstedet fra å laste disse annonsene på siden. Noen av appene tar en mer omfattende tilnærming og blokkerer annonsene og sporer også informasjonskapsler som brukes av annonsører, basert på disse informasjonskapslene nettadresser.


Slik installerer du innholds blokkerende apper

For å blokkere annonser med Safari-innholds blokkerings apper, installer appen og aktiver den fra iPhone sin innstillings app.

Telefonen din må ha iOS 9 eller nyere for å bruke innholds blokkere. Oppdater iPhone OS for å sikre at den har den mest oppdaterte versjonen med gjeldende sikkerhetsoppdateringer.

  1. Gå til App Store og last ned en innholds blokkerende app til iPhone. Eksemplet her er Norton Ad Blocker, men alle annonse blokkerende apper fungerer på samme måte. Se listen nedenfor for andre foreslåtte apper.
  2. Åpne annonseblokkeringsappen og følg instruksjonene for å konfigurere den. Hver app er forskjellig, men hver av dem gir instruksjoner du kan følge for å slå på annonseblokkeringsegenskapene.

  3. På startskjermen til iPhone åpner du innstillinger app.

  4. Plukke ut Safari > Innholds blokkere.

  5. Flytt vippe bryteren ved siden av annonseblokkeringsappen du installerte på On (grønn).


Velg en plugin-modul for blokkering av annonser for Safari

Det er et betydelig marked for Safari-plugin-moduler som blokkerer annonser. Følgende alternativer kan komme i gang:

  • 1Blocker: Gratis, med kjøp i appen. I tillegg til mer enn 50,000 innebygde blokkerings regler, støtter denne appen tilpassede regler for å blokkere nettsteder og informasjonskapsler og skjule andre elementer.
  • Crystal Adblock: Til $ 0.99 hevder utvikleren at denne annonse blokkeringen laster sider fire ganger raskere og bruker 50% mindre data. Denne appen lar deg også velge å se annonser på noen nettsteder for å støtte dem.
  • Norton Ad Blocker: Denne gratis app-blokkerende appen fra selskapet bak den populære og langvarige antivirusprogramvaren lar deg også legge til unntak.
  • Rens: Ta tak i denne innholds blokkeringen for $ 1.99 for å blokkere annonser og sporings programvare. Den inneholder en liste (vanligvis kalt en whitelist) slik at du kan se annonser på noen nettsteder hvis du vil. I følge utvikleren kan du, etter å ha blokkert Safari-annonser med denne appen, forvente en firdobling av sidelasthastighetene og at bruken av nettlesing din blir redusert i to.

Slik blokkerer du popup-vinduer på iPhone

Annonse blokkerende apper kan blokkere alle typer annonser og sporer som brukes av annonsører, men hvis du bare vil blokkere påtrengende popup-vinduer, trenger du ikke laste ned en app fordi popup-blokkering er en innebygd funksjon i Safari . Her er hva du trenger å gjøre:

  1. Velg på iPhone-startskjermen innstillinger > Safari.

  2. Bytt Blokker popup-vinduer bytte til On (grønn), hvis den ikke allerede er.

Du kan også aktivere Safari-popup-blokkeringen på datamaskinen din.


Hvorfor du bør blokkere annonser

Den største fordelen med å blokkere annonser er at du ikke ser reklame. Imidlertid er det andre viktige fordeler ved å bruke disse anti-annonserings appene:

  • Nettsteder lastes raskere: Annonser er ekstra elementer på siden som må lastes inn, og de streamer ofte video eller spiller animasjoner. Det tar tid før siden lastes ned helt, og det fører ofte til at andre ting som bilder og videoer som ikke er annonser, tar lengre tid å vise.
  • Du blir tryggere: Mange annonser er vektorer for skadelig programvare; infiserte annonser treffer et nettverk, til og med et legitimt, for å forstyrre enheten.
  • Du bruker mindre data: Når du ikke lenger ser annonser, bruker du ikke de månedlige data tillatelsene til å laste dem inn. Noen app-blokkerende apper hevder å spare deg for mye data, og mens antallet deres kan være oppblåst, vil du redusere databruken til en viss grad fordi annonse bilder og videoer ikke lastes ned til telefonen.
  • Et batteri med lengre varighet: Å laste ned annonser, akkurat som å laste ned noe i Safari, krever energi. Så, en måte å ha et batteri som varer lenger, er å slutte å laste ned så mye data, og det er det som skjer når du bruker en annonse blokkering.

Hvorfor du ikke bør blokkere annonser

En ulempe du kan støte på når du blokkerer annonser på iPhone, er at noen nettsteder ikke lastes riktig. Noen nettsteder kan oppdage om annonsene deres lastes inn, og hvis annonser ikke lastes inn, kan du ikke bruke nettstedet før du blokkerer annonsene deres.

Nesten hvert nettsted på internett tjener mesteparten av pengene sine ved å vise reklame for sine lesere. Hvis annonsene er blokkert, blir ikke nettstedet betalt. Pengene tjent med reklame betaler forfattere og redaktører, finansierer server- og båndbredde kostnader, kjøper utstyr, betaler for fotografering og reiser og mer. Uten den inntekten er det mulig at et nettsted du besøker hver dag kan gå ut av virksomheten. Vurder å støtte favorittnettstedene dine ved å whitelist dem, slik at annonser på disse nettstedene fremdeles vises.


Legg igjen en kommentar