Hvordan låse opp en fil som ikke kan lagres i Photoshop

Når du prøver å lagre en fil i Adobe Photoshop CC og du mottar en melding om at filen ikke kan lagres fordi filen er låst, må du fjerne låsen for å unngå å miste arbeidet du allerede har gjort på bildet. Hvis du allerede har åpnet og startet arbeidet med filen, lagrer du bildet under et nytt filnavn ved hjelp av Lagre som kommando i filet menyen.

Teknikkene vi skisserer fungerer for Windows 10, Windows 8, Windows 7 og macOS.

RobinOlimb / Getty Images 


Slik låser du opp et bilde før du åpner det på en Mac

Når du støter på en serie låste bilder på en Mac, må du låse dem opp før du åpner dem i Photoshop ved å bruke Få info hurtigtast - Cmd + I. Fjern merket foran Låst på skjermen som vises. Du må kanskje oppgi administratorpassordet for å gjøre endringen.

Også på bunnen av Få info bekreft at du har Lese og skrive ved siden av navnet ditt. Hvis ikke, bytt innstillingen til Lese og skrive.

Slik fjerner du den skrivebeskyttede egenskapen på en Windows-datamaskin 

Bilder kopiert fra CD-er har en skrivebeskyttet attributt. For å fjerne den, kopier filen til Windows-datamaskinen. I Windows Utforsker (Filutforsker i Windows 10) høyreklikker du på filnavnet, velger Eiendommer og fjern merket for Read-only eske. Hvis du kopierer en hel mappe med bilder fra en CD, kan du endre den skrivebeskyttede egenskapen på dem alle samtidig ved å endre mappens egenskaper.


Legg igjen en kommentar