Er Outlook nede? Hvordan sjekke Outlook.coms tjenestestatus

Hvis du ikke får tilgang til Outlook.com-kontoen din, kan det være Microsofts problem, eller det kan være ditt. Denne artikkelen forklarer hvordan du sjekker og hva du skal gjøre hvis problemet er på slutten.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Outlook.com, Outlook Online, MSN Hotmail og Windows Live. Hvis e-posten din for øyeblikket ender med @ outlook.com, @ msn.com, @ live.com eller @ hotmail.com, kjører e-posten din på samme plattform som Outlook.com og dekkes her.


Hvordan vite om Outlook.com er nede

Har du ikke tilgang til e-posten din, og du er ikke sikker på hvem som har feil? Sjekk disse stedene først for å se om det er nede for alle eller ikke.

 1. Gå til siden Microsoft 365 Service Status for å se tjenestestatusen til Outlook.com. Hvis et grønt avkrysningsmerke vises ved siden av Outlook.com, fungerer alt fra Microsofts perspektiv riktig med Outlook.com-tjenesten.

  Hvis websiden viser et rødt eller gult symbol ved siden av Outlook.com, opplever Microsoft for øyeblikket et problem og er klar over problemet. Kommentarer ved siden av symbolet kan hjelpe deg med å avdekke hva som skjer.

 2. En annen måte å sjekke om Outlook.com-nettstedet er nede, er å bruke en webtjeneste som Down For Everyone or Just Me eller Down Detector. Hvis disse nettstedene viser at Outlook.com er nede etter at du har angitt webadressen, er det sjanse for at det er nede for alle eller for et stort flertall brukere. Hvis dette er tilfelle, vent til Microsoft løser problemet.

  Down Detector viser hvor mange brukere som rapporterte problemer det siste døgnet eller lenger. Down Detector sjekker om Outlook.com opplever problemer sporadisk (fungerer noen ganger, men lastes ikke inn andre ganger). 

 3. Hvis du er en Twitter-fan, kan du søke etter #Outlookdown. Hvis nettstedet er nede for alle, har noen sannsynligvis allerede twitret om det. Vær oppmerksom på tweets tidsstempler for å sikre at de ikke diskuterer en tidligere tid at Outlook ikke fungerte.

Hvis det rapporteres om problemer, må du sannsynligvis vente til Microsoft løser problemet. Hvis ingen andre rapporterer om et problem med Outlook på tvers av disse tjenestene, er problemet nesten helt sikkert på din side.


Slik løser du problemer med Outlook.com

Hvis Outlook.com-statusen er oppe og går, men du ikke kan logge på, kan problemet være med datamaskinen, nettverket eller tjenesteleverandøren.

For å feilsøke Outlook.com hvis du ser et grønt avkrysningsmerke på tjenestestatussiden, men du har problemer med e-posttjenesten, kan du prøve disse løsningene i den rekkefølgen som presenteres:

 1. Lukk og åpne nettleseren din på nytt. Dette tømmer nettleserbufferen og kan løse problemene du har koblet til Outlook.com.

 2. Tøm nettleserens hurtigbuffer. Trykk og hold nede Ctrl trykk deretter på F5. Dette tømmer hurtigbufferen og laster inn Outlook.com-siden på nytt.

 3. Start datamaskinen på nytt. Dette fjerner midlertidige filer og andre hurtigbufrede filer som forhindrer at Outlook-problemene løses, selv om tjenesten er sikkerhetskopiert.

 4. Skyll DNS-hurtigbufferen. trykk Start knapp, enter cmd, og velg ledetekst app. Skriv deretter inn ipconfig / flushdns og trykk Enter.

  DNS-servere identifiserer IP-adressen til domener du kobler til med en nettleser. Når IP-adresser endres, får bufrede DNS-innstillinger nettleseren din til å fortsette å få tilgang til den gamle, feil IP-adressen.

 5. Start ruteren på nytt. Koble hjemruteren, vent i 30 sekunder, og koble den deretter til igjen. Ruteren kobler til Internett-leverandøren på nytt og oppretter internettforbindelsen din på nytt. Koble til Outlook.com for å se om problemet nå er løst.

Hvis Outlook.com fremdeles er nede etter at du har utført disse trinnene, nekter Internett-leverandøren din sannsynligvis tilgang til nettstedet. Ring din ISP for å sjekke om andre abonnenter har lignende problemer.


Legg igjen en kommentar