Hva er RouterLogin.com?

Ruteprodusenten Netgear har et nettsted for å hjelpe kunder som ikke husker adressene til ruterne. Normalt, når du logger deg på en bredbåndsruter for å gjøre administrasjonsarbeid, må du vite den interne IP-adressen til ruteren. Riktig adresse avhenger av rutermodellen og om standardinformasjonen er endret. 


Netgears nettside for ruteadresse

Mange Netgear-hjemmerutere er konfigurert til å bruke enten www.routerlogin.com eller www.routerlogin.net i stedet for en IP-adresse. Når en av disse URL-ene blir besøkt fra et hjemmenettverk, gjenkjenner en Netgear-router nettstedets domenenavn og oversetter dem automatisk til riktig router-IP-adresse.

Slik logger du på en Netgear-ruter:

  1. Åpne en nettleser på en datamaskin eller mobilenhet som er koblet til nettverket.

  2. Gå til adresselinjen og skriv inn http://www.routerlogin.net or http://www.routerlogin.com.

  3. Skriv inn brukernavnet og passordet for ruteren. Standard brukernavn er admin og standard passord er passord. Hvis brukernavnet og passordet ble endret, skriv inn informasjonen i stedet.

  4. Startskjermen for ruteren din åpnes.

Hvis du besøker en av disse URL-ene og ikke har en Netgear-ruter, viderekobler lenken til Netgear-hjemmesiden for teknisk støtte.


Når du ikke kan koble til

Hvis du ikke kan koble til routerlogin.com eller routerlogin.net, kan du prøve disse feilsøkingstrinnene:

  1. Slå på strømmen til Netgear-ruteren.

  2. Koble en datamaskin til ruterenes Wi-Fi-nettverk. 

    Noen rutere krever at datamaskinen er koblet til med en Ethernet-kabel for å få tilgang til rutens administrasjonsside. En trådløs tilkobling fungerer kanskje ikke.

  3. Koble til nettstedene ved hjelp av routerens standard IP-adresse på http://192.168.1.1. Dette fungerer ikke hvis du endret standard IP.

  4. Hvis problemer vedvarer, må du koble til en annen nettleser eller trådløs enhet.

  5. Slå på hele nettverket.

  6. Hvis alt annet mislykkes, må du utføre en tilbakestilling av fabrikken på ruteren. 

Legg igjen en kommentar