Slik oppgraderer du routerens fastvare

Oppdateringer av ruterefastvare er like viktige som å oppdatere fastvaren til en hvilken som helst enhet. En firmwareoppgradering tilbyr nye funksjoner og sikkerhetsforbedringer.

Hvis du har hatt den trådløse ruteren din i årevis, er oddsen god en firmwareoppgradering har gitt ut på markedet. Imidlertid, i motsetning til oppdatering av dataprogramvare, som du vanligvis kan gjøre med et enkelt oppdateringsverktøy, er ikke firmwareoppgraderinger på ruteren like lette å forstå.


Slik oppdaterer du routerens fastvare

Hver ruter er forskjellig, men det er vanligvis en noe lignende prosess for oppgradering av ruterens firmware. Sjekk ruteprodusentens nettsted for en bruksanvisning som inneholder spesifikke instruksjoner for merke og modell.

Noen rutere oppgraderer firmware automatisk, men dette er bare tilfelle for nyere, "smarte" rutere, for eksempel noen nettverksrutere. Hvis du har hørt at ruteren din trenger en fastvareoppgradering, men du har en av disse nyere ruterne, kan du sjekke oppdateringsloggen i appen for å se om oppdateringen allerede er brukt.

  1. Last ned fastvarefilen fra en klarert kilde. Ideelt sett vil du få fastvaren direkte fra produsentens nettsted. Hvis du for eksempel oppgraderte fastvaren på en Linksys E1000-ruter, kan du gå til nedlastingssiden på Linksys 'nettsted for å finne nedlasting av fastvare.

    Hvis du laster ned fastvarefilen fra et annet sted enn produsentens offisielle nettside, kan du bare skanne filen for skadelig programvare.

    Last ned riktig fastvarefil for maskinvareversjonen av ruteren din.

  2. Logg deg på ruterenes administrative konsoll.

    Åpne routerens IP-adresse som en URL i en nettleser, for eksempel http://192.168.1.1 hvis routerens IP-adresse er 192.168.1.1.

    Dette er vanlige standard IP-adresser for noen av de mer populære merkene for trådløs ruter.

    • eple: 10.0.1.1
    • Asus: 192.168.1.1
    • Buffalo Tech: 192.168.1.1
    • D-Link: 192.168.0.1 eller 10.0.0.1
    • Cisco / Linksys: 192.168.1.1 eller 192.168.0.1
    • NETGEAR: 192.168.0.1 eller 192.168.0.227

    Når du har kommet til ruteren påloggingsside, skriver du inn passordet og brukernavnet for adminbrukeren.

    Gjennomgå disse lister med standard påloggingsinformasjon for disse rutermerkene: NETGEAR, Cisco, Linksys, D-Link.

  3. Finn firmware-delen i ruteren. Alternativet ligger ofte i en Avansert or administrasjon del av innstillingene, men det kan være hvor som helst fordi ikke alle rutere er de samme.

    Bekreft at ruteren fastvareversjon du lastet ned i trinn 1 er nyere enn den ruteren din bruker for øyeblikket. Se etter et fastvareversjonsnummer som du kan sammenligne med det du lastet ned.

  4. Overfør fastvarefilen til ruteren.

    Noen rutere kan kreve en flash-stasjon som inneholder fastvarefilen, koblet til en åpen USB-port på ruteren, men andre lar deg oppgradere fastvaren fra ruteren.

    Følg trinnene du har fått for din spesifikke ruter.

    Ikke avbryt fastvareinstallasjonen. Unngå å oppdatere fastvaren på ruteren hvis strømmen plutselig kan gå ut, som under en storm. Slå aldri av ruteren under oppgraderingen.

  5. Start ruteren på nytt etter at fastvareoppdateringen gjelder. Ruteren din kan starte på nytt selv under oppdateringsprosessen.


Hvorfor oppgradere rutermaskinvaren?

Routerens fastvare styrer operativsystemet som er spesielt designet for å kjøre på ditt spesifikke merke og modell av ruteren. Ruteprodusenten din kan gi ut en fastvareoppdatering for å fikse et sikkerhetsproblem som ble oppdaget i gjeldende firmware. Når feil blir funnet og korrigert, frigjøres oppdatert firmware slik at brukerne faktisk kan implementere disse løsningene.

Ruteprodusenter kan også utstede en fastvareoppdatering for å legge til nye funksjoner i ruteren, for eksempel foreldrekontrollinnstillinger eller IPv6-støtte. Andre oppgraderinger kan inkludere å legge til helt nye sikkerhetsmekanismer som ikke var i tidligere versjoner av firmware.

Foruten sikkerhetsfikser, kan ruterprodusenten har funnet en måte å forbedre ruterens generelle ytelsen, noe som alltid er en god ting.


Legg igjen en kommentar