Vise HTML-kildekoden i Safari

Å vise HTML-kilden til en webside er en av de enkleste (og mest effektive) måtene å lære HTML på, spesielt for ferske web-profesjonelle som nettopp har kommet i gang i bransjen. Hvis du ser noe på et nettsted og vil vite hvordan dette har blitt oppnådde, kan du se kildekoden for dette nettstedet. Safari gir en måte å se kildekoden på Mac-maskiner på.


Kildekode Fordeler

Å se på kilden for å se hvordan en webdesigner oppnådde en layout, vil hjelpe deg å lære og forbedre arbeidet ditt. Gjennom årene har mange webdesignere og utviklere lært mye HTML ved å bare se på kilden til websider de er inne på. Det er en utmerket måte for nybegynnere å lære HTML på og for erfarne profesjonelle på nettet å se hvordan andre har brukt nye teknikker.

Husk at kildefiler kan være veldig kompliserte. Sammen med HTML-markeringen for en side, vil det sannsynligvis være betydelige CSS- og skriptfiler som brukes til å skape nettstedets utseende og funksjonalitet, så ikke bli frustrert hvis du ikke finner ut hva som skjer umiddelbart. Å vise HTML-kilden er bare det første trinnet. Etter det kan du bruke verktøy som Chris Pedericks webutviklerutvidelse for å se på CSS og skript, samt inspisere spesifikke elementer i HTML.


Se kildekoden i Safari

Slik viser du kildekoden i Safari

asdfasdfa

  1. Åpne Safari.
  2. Naviger til websiden du vil undersøke.
  3. Velg Utvikle-menyen i den øverste menylinjen.

    Hvis Develop-menyen ikke er synlig, går du inn på Preferanser i Avansert delen og velg Vis Utvikle-menyen i menylinjen.

  4. Velg Vis sidekilde-alternativ for å åpne et tekstvindu med HTML-kilden til siden.

    På de fleste websider kan du også vise kilden ved å høyreklikke på siden (ikke på et bilde) og velge Vis sidekilde. Du må aktivere Utvikle menyen in Preferanser for at alternativet skal vises.

    Safari har også en hurtigtast for visning av HTML-kilden: Hold nede kommando og alternativ tastene og trykk U (Cmd+opt+U.)


    Er visning av kildekode lovlig?

    Selv om det ikke er akseptabelt å kopiere nettstedets kode i engros og sende den som sin egen på et nettsted, er det faktisk mange som gjør fremskritt i denne bransjen ved å bruke den koden som et springbrett for å lære av. Det vil være vanskelig å finne en fungerende webprofessor i dag som ikke har lært noe ved å se på nettstedets kilde!

    Nettfagfolk lærer av hverandre og forbedrer ofte arbeidet de ser og er inspirert av, så ikke nøl med å se kildekoden til et nettsted og bruke den som et læringsverktøy.

Legg igjen en kommentar