Hvordan lage en GIF i Photoshop

Hvis du vet hvordan du lager en GIF i Photoshop, kan du gjøre nettet til et mer personlig sted for deg. Denne artikkelen forklarer hvordan du gjør det slik at du kan begynne å lage dine egne memer og morsomme gjenstander å dele.

Følgende veiledning fokuserer på Adobe Photoshop CC versjon 20.0.4. De fleste metoder vil også fungere med eldre versjoner av Photoshop, men metodikken er kanskje ikke like nøyaktig.


Hvordan lage en GIF i Photoshop med video

Det er en rekke gode tjenester som kan lage GIF-er for deg, men hvis du ikke kan komme online eller bare vil forstå muttere og skruer i prosessen bak det, er det et flott hakk å lære å lage en GIF i Photoshop. beltet ditt med nettferdigheter. Å lage en fra en video er et flott sted å starte.

  1. Ta videoen du vil gjøre om til en GIF. Du kan rive den fra YouTube hvis du ikke planlegger å bruke den til noe kommersielt, men det finnes en rekke nettsteder som Pexels, som har et stort antall royaltyfrie videoer du kan bruke med og uten attribusjon. 

  2. Åpne Photoshop hvis du ikke allerede har gjort det, og naviger til filet > import > Videorammer til lag.

  3. Finn og velg videoen du vil konvertere, og velg Åpen.

  4. Enten velg Fra begynnelse til slutt, hvis du vil konvertere hele videoen, eller bruke glidebryterne for Kun valgt utvalg for å definere en del av videoen du vil importere.

  5. Når du er fornøyd med valget ditt, velger du OK.

    Denne prosessen kan ta lang tid hvis du prøver å konvertere en lang video eller hvis datamaskinen din er treg. Vi anbefaler at du velger ikke mer enn 20 sekunder med video.

  6. Plukke ut Vindu > Tidslinje. Dette bør bringe alle lagene inn i tidslinjen som individuelle rammer. 

    Hvis den ikke gjør det, eller hvis du bruker en eldre versjon av Photoshop som krever at den kommanderes manuelt, velger du firelinjemeny ikonet nederst til høyre i hovedvinduet og velg Lag rammer fra lag.

  7. Bruk tidslinjens mediekontroller for å forhåndsvise GIF-en din. Hvis det er noen rammer du ikke vil ha med, kan du dra og slippe dem i søppelboksikonet nederst til venstre. Alternativt, velg dem, og velg deretter søppelboksikonet.

  8. Gjør eventuelle endringer du ønsker i farge, kontrast eller til og med å gjøre hver ramme svart og hvit hvis du velger, ved å velge individuelle lag fra Lag menyen.

    Du kan endre flere rammer samtidig ved å velge flere lag, men sørg for å ikke slå dem sammen hvis du får alternativet.

  9. Du kan også justere tiden hver ramme tar før overgangen i tidslinjevinduet. Du kan stille det til hva du vil for jevnere eller hakkete overganger. Forsikre deg om at den har "For alltid" oppført nederst til venstre hvis du vil at GIF skal løkke.

    Hvis du endrer GIF på en måte du ikke liker, trykk på Ctrl (eller CMD) Z for å angre handlingen din. Alternativt kan du trykke Ctrl (eller CMD) +andre+Z å ta flere angre trinn.

  10. Når du er fornøyd med GIF-en du har opprettet, er det på tide å lagre den. Plukke ut filet > Eksport > Lagre for nettet (Legacy), eller trykk Ctrl (eller CMD)+Skift+andre+S.

  11. Det er et utall potensielle innstillinger du kan velge og leke med, men vi vil anbefale følgende: Still inn Forhåndsinnstilt til GIF 128 Dedret og Farger til 256. Hvis du er bekymret for fil- eller fysisk størrelse, kan du bruke innstillingene for høyde og bredde for å justere størrelsen på GIF for å dekke dine behov bedre.

    Plukke ut Alltid i Looping Options hvis det er det du vil at GIF skal gjøre.

  12. Når du er fornøyd med innstillingene dine, velger du Forhåndsvisning for å se hvordan GIF vil se ut i en nettleser. Hvis det ser bra ut for deg, velger du Spar ikon, velg deretter navn og destinasjon for den nye GIF-en din.


Lag en GIF i Photoshop med bilder


Hvis du har en serie bilder du vil gjøre om til en GIF, er prosessen omtrent den samme som med en video, bortsett fra at du ikke trenger å trekke rammene i lag først. Slik kommer du i gang.

  1. Photoshop har et flott verktøy for å ta tak i alle bildene du vil bruke og gjøre dem klare for deg. Plukke ut filet > scripts > Last filer i stabelen.

  2. Derfra velger du Søk og naviger til mappen bildene dine er i. Velg filene du vil importere, og velg Åpen. Velg deretter OK.

    Hvis du ikke ser noen filer, er det mulig Photoshop har som standard valgt å se etter en annen type filtype. Bruk valget i nederste høyre hjørne for å velge Alle filer

  3. Etter et øyeblikk eller to, bør du se det nye lerretet med alle bildene dine lastet inn i separate lag. Plukke ut Vindu > Tidslinje.

    OzgurDonmaz / Getty Images

    Hvis du vil, kan du bruke Forsøk å automatisk justere kildebilder bytt for å få Photoshop til å prøve å stille opp alle bildene for deg. Det kan være nyttig, men er ikke nødvendig i de fleste tilfeller.

  4. Velg alle de nye lagene. Velg rullegardinikonet i tidslinjevinduet, og velg deretter Lag ramme-animasjon

    Hvis du ikke kan se vinduet Lag, velger du Vindu > Lag å åpne den.

  5. Velg firelinjemeny ikonet i høyre hjørne av tidslinjevinduet og velg Lag rammer fra lag.

  6. Velg spille ikonet nederst til venstre for å se hvordan den nye GIF-animasjonen din spiller. Hvis det ser ut til å spille i revers, velger du firelinjemeny ikonet igjen, og velg deretter Omvendte rammer.

  7. Gjør eventuelle justeringer du vil ha til hvert enkelt bilde ved å justere lagene. Du kan også endre hvor lenge hvert bilde skal vises i animasjonen ved hjelp av de nummererte kontrollene under hvert bilde i tidslinjevinduet.

  8. Når du er fornøyd med GIF-en du har opprettet, lagrer du den; plukke ut filet > Eksport > Lagre for nettet (Legacy), eller trykk Ctrl (eller CMD)+Skift+andre+S.

  9. Sett Forhåndsinnstilt til GIF 128 Dedret og Farger til 256. Hvis du er bekymret for fil- eller fysisk størrelse, kan du bruke innstillingene for høyde og bredde for å justere størrelsen på GIF for å dekke dine behov bedre.

    Plukke ut Alltid i Looping Options hvis det er det du vil at GIF skal gjøre.

  10. Når du er fornøyd med innstillingene dine, velger du Forhåndsvisning for å se hvordan GIF vil se ut i en nettleser. Hvis det ser bra ut for deg, velger du Spar ikonet, og velg deretter et navn og en destinasjon for den nye GIF-en din.


Hvordan lage en Photoshop-animasjon med tekst

Hvis du vil animere en GIF med tekst og ingenting annet (du kan alltid stikke tekst over individuelle lag når du lager en GIF med bilder), er trinnene mye de samme, men du må lage lagene selv.

  1. Åpne Photoshop og velg filet > Ny, velg dimensjonene du vil at din GIF skal være, og velg deretter OK.

  2. Legg til tekst i bildet og foreta eventuelle justeringer av det du vil, inkludert farge og størrelse.

  3. Hvis du vil at GIF-en din skal inkludere den samme teksten i neste ramme, men i en annen størrelse eller farge, trykker du på Ctrl (eller CMD)+J for å duplisere laget. Hvis du vil at neste ramme skal si noe annet, velger du Nytt lag ikonet i Lag-vinduet, det andre fra venstre nederst.

    Gjenta dette trinnet så mange ganger du trenger for så mange rammer du vil. 

  4. Når du er fornøyd med de forskjellige lagkreasjonene dine, velger du Windows > Tidslinje, velg deretter rullegardinikonet i midten og velg Lag ramme-animasjon

  5. Velg firelinjemeny ikonet i høyre hjørne av tidslinjevinduet og velg Lag rammer fra lag.

  6. Velg spille -knappen nederst til venstre for å se hvordan den nye GIF-animasjonen din spiller. Gjør eventuelle justeringer du trenger for de gangene rammene vises, ved å bruke tallet under hver ramme.

    Hvis du vil at GIF skal løkke kontinuerlig, velger du Alltid nederst til venstre.

  7. Når du er fornøyd med GIF-en du har opprettet, lagrer du den; plukke ut filet > Eksport > Lagre for nettet (Legacy), eller trykk Ctrl (eller CMD)+Skift+andre+S.

  8. Sett Forhåndsinnstilt til GIF 128 Dedret og Farger til 256. Hvis du er bekymret for fil- eller fysisk størrelse, kan du bruke innstillingene for høyde og bredde for å justere størrelsen på GIF for å dekke dine behov bedre.

    Plukke ut Alltid i Looping Options hvis det er det du vil at GIF skal gjøre.

  9. Når du er fornøyd med innstillingene dine, velger du Forhåndsvisning for å se hvordan GIF vil se ut i en nettleser. Hvis det ser bra ut for deg, velger du Spar ikonet, og velg deretter et navn og en destinasjon for den nye GIF-en din.


Legg igjen en kommentar