Hvordan kopiere og lime inn på en Chromebook

Du kan kopiere og lime inn på Chromebooks, akkurat som på andre datamaskiner.

Dette kan oppnås med to tastekombinasjoner, der du trykker et bestemte sett med taster sammen, og gjennom hurtigmenyen får du når du høyreklikker på ting som websider. Hvis du har en Chromebook med berøringsskjerm, eller Chromebooken din ikke har en høyre berøringsflateknapp, kan du fortsatt kopiere og lime inn.


Hvordan velge og kopiere tekst på en Chromebook

Kopiering og liming av tekstvalg på en Chromebook er veldig grei. Først må du finne teksten du vil kopiere, så må du velge den. Med teksten valgt kan du kopiere den enten med en tastekombinasjon eller ved å høyreklikke.

Slik kopierer og limer du inn et tekstvalg på en Chromebook ved hjelp av høyreklikkmetoden:

Hvis pekeplaten din bare har en knapp, eller hele berøringsplaten klikker, er det et venstre-klikk som standard.

  1. Finn en tekst du vil kopiere. Teksten kan være på en webside, i en e-post eller i et hvilket som helst annet dokument som lar deg velge en tekst.
  2. Venstreklikk på venstre kant av teksten du vil velge.
  3. Med venstre berøringsflateknapp nede, drar du markøren på skjermen til høyre til du har valgt relevant tekst.
  4. Når teksten er valgt, høyreklikker du hvor som helst på skjermen.

    Hvis pekeplaten ikke har noen høyre museknapp, holder du inne andre museknapp mens du klikker ned. Du kan også trykke på berøringsplaten med to fingre i stedet for en for å høyreklikke. For å høyreklikke på en berøringsskjerm, hold fingeren mot skjermen i stedet for å trykke på den.

  5. Trykk på Kopier.

  6. Åpne appen du vil lime inn teksten i. Dette kan være en e-post, en Google Docs-fil eller noe annet som lar deg lime inn tekster.
  7. Høyreklikk der du vil lime inn teksten.
  8. Trykk på Lim inn.


Hvordan kopiere og lime inn tekst ved hjelp av en hurtigtast

I tillegg til hurtigmenyen kan du også bruke hurtigtaster for å kopiere og lime inn tekst på en Chromebook. Dette er faktisk de samme standard snarveiene som brukes på Windows-datamaskiner, noe som gjør dem enkle å huske.

Her er hurtigtaster for å kopiere og lime inn på en Chromebook:

  • Press Ctrl + C for å kopiere
  • Press Ctrl + V for å lime inn

Det er lett å huske Ctrl + C siden C står for kopi. Ctrl + V kan være vanskeligere å huske, men det kan være nyttig å tenke på V som en åpen borrelås. Denne kommandoen kan ikke brukes, Ctrl + P fordi det brukes til utskrift.


Tidsbesparelse: Kopiere en hel webside eller et dokument

Å velge en setning å kopiere på gammeldags måten er ikke så vanskelig, men det kan være plagsomt hvis du vil velge en hel webside eller et dokument, spesielt hvis du trenger å bla for å se hele saken. Det kan ta lang tid, eller så kan det at blar ned avbryte tjenesten din.

Hvis du raskt vil velge en hel webside eller et dokument, er det nøkkelkombinasjonen:

  • Press Ctrl + A for å velge alle.

Når du har valgt en tekst kan du deretter kopiere den med hurtigmenyen ved å høyreklikke eller bruke Ctrl + C snarveien for å kopiere det alt.


Hvordan kopiere bilder fra websider

Tekst er ikke det eneste du kan kopiere på en Chromebook. Hvis du ser et bilde du liker, kan du bruke høyreklikk på hurtigmenyen for å lagre det, eller du kan kopiere og lime det inn i en bilderedigeringsapp. Dette lar deg endre bildet på den måten du måtte ønske før du deler det videre.

Slik kan du kopiere et bilde på en Chromebook:

  1. Finn et bilde du vil kopiere.
  2. Høyreklikk på bildet, eller hold nede andre + Venstre klikk.

  3. Trykk på Kopier bilde.

  4. Åpne en bilderedigeringsapp, og opprett et nytt bilde.
  5. Press Ctrl + V å lime inn bildet.

Noen bilder kan ikke kopieres på denne måten, og noen bilderedigeringsapper lar deg ikke lime inn bilder som er kopiert på denne måten. Hvis bilderedigeringsappen din kan åpne bilder fra en URL (universal resource locator), kan du prøve å høyreklikke på bildet og deretter velge kopier nettadressen til bildet i stedet.


Hvordan kopiere videoer på en Chromebook

Du kan ikke kopiere en video på en Chromebook på samme måte som du kan kopiere bilder, men du kan kopiere URL-en. URL-en til en video er lenken du kan dele med folk, slik at de også kan se videoen, så dette er veldig nyttig hvis du finner en video du vil dele.

Slik kopierer du en videolink på en Chromebook:

  1. Finn en video du vil dele.
  2. Høyreklikk på videoen, eller hold den nede andre + Venstre klikk.

  3. Trykk på Kopier video-URL.

Trykk på kopier video-URL på det nåværende tidspunktet for å få en lenke som kan deles som lar vennene dine starte videoen på det spesifikke tidspunktet. Dette er nyttig hvis en video tar litt tid å komme i gang, eller hvis du vil dele et spesielt morsomt eller interessant øyeblikk.

  1. Åpne appen der du vil lime inn videolinken. Dette kan være en e-post, en meldingsapp eller en hvilken som helst annen app som lar deg lime inn tekst.
  2. Høyreklikk der du vil lime inn lenken, eller hold nede den andre + Venstre klikk.

  3. Trykk på Lim inn.


Legg igjen en kommentar