Hvordan vise Windows Desktop på en TV ved hjelp av Chromecast

Hva å vite

 • Den enkleste måten å se innhold fra Windows-PC-en din på TV-en din er å bruke en Chromecast til å kaste skjermen.
 • Før du begynner, må du kontrollere både Chrome og datamaskinen er på samme Wi-Fi-nettverk. 
 • Du kan kaste hele skrivebordet ditt, eller du kan caste fra en enkelt fane i Chrome-nettleseren.

Instruksjonene i denne håndboken er kompatible med alle nyere versjoner av Chrome.

Denne artikkelen viser deg først hvordan du caster en Chrome-nettleserfane til TV-en din, og viser deg hvordan du caster hele Windows-skrivebordet hvis du foretrekker det.


Hvordan caster du en Chrome-nettleserfane

Nå som du er sikker på at Chromecast og PC-en din er på samme WiFi-nettverk, la oss kaste en fane fra Google Chrome-nettleseren.

 1. Åpne Chrome på datamaskinen, og navigere til nettstedet du vil vise på TV-en.

 2. Velg menyikon (tre horisontale punkter) i øvre høyre hjørne, og velg deretter Kastet fra rullegardinmenyen.

 3. Et lite vindu vises med navnene på alle støpevennlige enheter i nettverket ditt, for eksempel en Chromecast eller Google Home smart høyttaler. Før du velger enheten, men trykk på nedoverpilen på toppen, så det lille vinduet sier Velg kilde.

 4. Velg Cast-fanen, og velg deretter kallenavnet til Chromecast.

 5. Når det er koblet til, vil vinduet si Chrome speiling sammen med en volumglidebryter og navnet på fanen du har åpnet.

  Når en fane er castet, kan du navigere til et annet nettsted, og det vil fortsette å vise hva som er på den kategorien.

 6. Se opp på TV-en din, så ser du at fanen tar opp hele skjermen - men vanligvis i postkassemodus for å holde visningsforholdet riktig.

 7. For å stoppe casting, lukker du bare fanen eller klikker på Chrome ikonet i nettleseren din til høyre for adresselinjen (den blå). Det vil bringe tilbake Chrome speiling vinduet vi så tidligere. Klikk nå Stopp i nederste høyre hjørne.


Hva Tab Casting fungerer bra for

Å kaste en Chrome-nettleserfane er ideell for alt som er stort sett statisk, for eksempel feriebilder som er lagret i Dropbox, OneDrive eller Google Drive. Det er også bra for visning av et nettsted i større målestokk, eller til og med for visning av en presentasjon PowerPoint online eller Google Drive's Presentasjons-webapp.

Det den ikke fungerer like bra for er video. Vel, slags. Hvis du bruker noe som allerede støtter casting, som YouTube, fungerer det helt fint. Men det er fordi Chromecast kan hente YouTube direkte fra internett, og fanen din blir en fjernkontroll for YouTube på TV-en. Med andre ord sender den ikke lenger fanen til Chromecast.

Ikke-Chromecast-støttet innhold, som Vimeo og Amazon Prime Video, er litt mer problematisk. I dette tilfellet streamer du innhold direkte fra nettleserfanen til fjernsynet. For å være ærlig, fungerer dette ikke bra. Det er knapt nok å se på, for du må forvente korte stammere og hopper som en del av kuppet.

Det er enkelt for Vimeo-fans å fikse dette. I stedet for å caste fra en PC-fane, bruk tjenestens mobilapper for Android og iOS, som støtter Chromecast. Amazon Prime Video støtter for øyeblikket ikke Chromecast, men du kan få Prime Video på TV-en din via andre streaming-enheter som Amazons $ 40 Fire TV Stick eller Roku.


Hvordan støpe skrivebordet

Å vise hele datamaskinens skrivebord på TV-en din via Chromecast er veldig lik å vise en enkelt nettleserfane.

 1. Velg tre vertikale prikker øverst til høyre i Chrome og velg Kastet. Vinduet vil dukke opp i midten av skjermen igjen.

 2. Trykk på pilen nedover og velg Cast skrivebordet, velg deretter Chromecasts kallenavn fra enhetslisten.

 3. Etter noen sekunder begynner skrivebordet å caste.

 4. Hvis du har et skjermoppsett med flere skjermer, vil Chromecast be deg om å velge skjermen du vil vise. Velg riktig skjerm, velg Dele, og etter noen sekunder vises riktig skjerm på TV-en.

  Når du kaster hele skrivebordet, følger datamaskinens lyd sammen med det. Hvis du ikke vil at det skal skje, kan du enten slå av lyden som spilles av på skrivebordet ditt - iTunes, Windows Media Player osv. - eller skru ned volumet ved hjelp av glidebryteren i Chrome Mirroring-vinduet.

 5. For å slutte å kaste skrivebordet, velg det blå Chrome ikonet i nettleseren din. Når Chrome speiling vinduet vises, velg Stopp.


Hva Desktop Casting er bra for

Som å caste en nettleserfane, fungerer casting av skrivebordet bra for statiske gjenstander som en lysbildefremvisning av bilder lagret på harddisken eller en PowerPoint-presentasjon. Og som med å kaste en fane, er ikke casting video bra. Hvis du vil spille av en video på TV-en din ved hjelp av noe som er lagret på TV-en, kan du enten koble PC-en din direkte via HDMI eller bruke en tjeneste som er bygget for å streame video over WiFi-nettverket ditt som Plex.


Hvorfor rollebesetning?

Googles $ 35 HDMI-dongle er et rimelig alternativ til set-top-bokser som Apple TV og Roku. Primært lar det deg se alt slags innhold på en TV, inkludert YouTube, Netflix, videospill og Facebook-videoer.

Men Chromecast hjelper deg også med å sette to grunnleggende elementer fra hvilken som helst PC som kjører Chrome på TV-en din: en nettleserfane eller hele skrivebordet. Denne funksjonen fungerer med Chrome-nettleseren på hvilken som helst PC-plattform som støtter den, inkludert Windows, Mac, GNU / Linux og Googles Chrome OS.

Hva er casting?

Casting er en metode for å sende innhold trådløst til TV-en, men det fungerer på to forskjellige måter. Du kan caste innhold fra en tjeneste som støtter den som YouTube, som faktisk ber Chromecast om å gå til den elektroniske kilden (YouTube) og hente en bestemt video for å spille på TV-en. Enheten som ba Chromecast om å gjøre det (for eksempel telefonen din) blir deretter en fjernkontroll for å spille, pause, spole fremover eller velge en annen video.

Når du caster fra PC-en din, streamer du imidlertid mest innhold fra skrivebordet til TV-en din over et lokalt nettverk uten hjelp fra en online tjeneste. Det er veldig annerledes, siden streaming fra et skrivebord er avhengig av datakraften til din hjemme-PC, mens streaming av YouTube eller Netflix er avhengig av skyen.

Forskjellen mellom de to tilnærmingene og hvorfor de er viktige, blir tydelig når vi diskuterer streaming av video senere.

Casting Services som Netflix, YouTube og Facebook Video

Ikke massevis av tjenester støtte innfødte casting fra PC-versjonen av nett til Chrome. Dette er fordi mange tjenester allerede har bygget det inn i mobilappene sine på Android og iOS og ikke har brydd seg med bærbare datamaskiner og stasjonære datamaskiner.

Uansett støtter noen tjenester casting fra PC-en, spesielt Googles egen YouTube, Facebook og Netflix. For å caste fra disse tjenestene, begynn å spille av en video, og med spillerkontrollene ser du casting-ikonet - omrisset av en skjerm med et Wi-Fi-symbol i hjørnet. Velg det, og det lille vinduet vises igjen i nettleserfanen. Velg kallenavnet for Chromecast-enheten din, og castingen begynner.


Legg igjen en kommentar