Hvordan vise Internet Explorer-nettsteder på en Mac

I de tidlige årene av Internet Explorer-utvikling gjennomgikk Microsoft nettleseren sin med proprietære funksjoner som differensierte den. Resultatet var at mange webutviklere opprettet nettsteder som stolte på Internet Explorer unike funksjoner for å fungere riktig. Da disse nettstedene ble besøkt sammen med andre nettlesere, var det ingen garanti for at nettstedet ville se ut eller fungere som forutsatt.

Siden den gang har nettstandarder som markedsføres av World Wide Web Consortium blitt gullstandarden for både nettleserutvikling og nettstedsbygging. Imidlertid er det nettsteder som opprinnelig ble bygget for å fungere best - eller bare - med Internet Explorer.


Hvordan bruke Safari Develop-menyen

Safari tilbyr en skjult meny som inneholder en rekke spesialiserte verktøy og verktøy som brukes av webutviklere. To av disse verktøyene kan være nyttige for misbruk av nettsteder. Før du kan bruke disse verktøyene, må du imidlertid aktivere Safari Develop-menyen i Safari Preferanser > Avansert skjerm. Etter at du ser Utvikle i Safari-menylinjen, bruk Safari User Agent kommando.

Safari lar deg spesifisere brukeragentkoden som datamaskinen din sender til ethvert nettsted du besøker. Brukeragenten forteller nettstedet hvilken nettleser du bruker, og nettstedet bruker brukeragenten til å avgjøre om den kan tjene websiden riktig for deg. Hvis du støter på et nettsted som forblir tomt, ikke ser ut til å lastes inn, eller gir en melding som sier noe i retning av "Dette nettstedet blir best sett sammen med", kan det hende at det å endre Safari-brukeragenten fungerer.

  1. Fra Utvikle drop-down menyen, velg User Agent for å åpne en liste over tilgjengelige brukeragenter som gjør at Safari kan maskeres som Firefox, Google Chrome, Internet Explorer eller Microsoft Edge — eller iPhone, iPad og iPod touch-versjoner av Safari.

  2. Gjør et valg fra listen, og nettleseren laster den gjeldende siden på nytt med den nye brukeragenten. Gjenta prosessen med forskjellige brukeragenter etter behov.

  3. Tilbakestill brukeragenten tilbake til Standard (automatisk valgt) når du er ferdig med å besøke nettstedet.


Legg igjen en kommentar