Hvordan håndtere Mac-skrifttyper ved hjelp av Font Book

Skrifter kan være andre bare for bokmerker når det gjelder ting som har en tendens til å samle seg på en datamaskin til det punktet at de er ute av kontroll. En del av problemet med skrifter er at det er så mange gratis tilgjengelig på nettet, det er vanskelig å motstå trangen til å samle dem.

Selv om du har hundrevis av skrifter på datamaskinen din, har du kanskje ikke akkurat den rette for et bestemt prosjekt. Her er noen måter du kan bruke Font Book, Mac-skrifttypebehandleren, til å organisere skriftsamlingen din.

Disse instruksjonene gjelder for enheter som kjører OS X 10.5 og nyere.

Web / Grace Kim


Hvordan lage biblioteker med skrifter

Fontbok leveres med fire standard skriftbiblioteker: Alle skrifter, engelsk (eller ditt morsmål), bruker og datamaskin. De to første bibliotekene er ganske selvforklarende og er som standard synlige i Font Book-appen. Brukerbiblioteket inneholder alle skriftene som er installert i ditt brukernavn/Bibliotek/Skrifter mappen, og kun tilgjengelig for deg. Databiblioteket inneholder alle skriftene som er installert i Bibliotek/Skrifter mappen, og den er tilgjengelig for alle som bruker datamaskinen din. Disse to siste fontbibliotekene er kanskje ikke til stede i Font Book før du oppretter flere biblioteker i Font Book.

Du kan opprette flere biblioteker for å organisere et stort antall skrifter eller flere samlinger, og deretter bryte ut mindre grupper som samlinger.

 1. Åpen Fontbok fra applikasjoner mappe.

 2. Klikk på filet menyen, og velg Nytt bibliotek.

  Hurtigtasten for å opprette et nytt bibliotek er Alternativ + Kommando + N.

 3. Skriv inn et navn på det nye biblioteket, og trykk på Retur / Enter.

 4. Høyreklikk og velg i den nye samlingen din Legg til skrifter.

 5. naviger til Macintosh HD> Bibliotek> Skrifter og velg elementene du vil legge til i det nye biblioteket.

  Hold nede for å velge flere tilstøtende skrifter Skift og klikk på begynnelsen og slutten av området. Hold nede for å markere elementer som ikke er ved siden av hverandre Kommando og klikk hver skrift du vil legge til individuelt.

 6. Klikk Åpen for å legge til de valgte skriftene i biblioteket ditt.


Hvordan organisere skrifter som samlinger

Du har sannsynligvis favorittskrifter du bruker ofte. Du kan også ha de du bare bruker til spesielle anledninger, for eksempel Halloween, eller spesielle skrifttyper, for eksempel håndskrift eller dingbats, som du ikke bruker ofte. Du kan organisere skriftene dine i samlinger slik at det er lettere å finne en bestemt skrift, uten å bla gjennom hundrevis av elementer hver gang du vil bruke den.

Fontsamlingene du oppretter i Font Book vil være tilgjengelige i Font-menyen eller Font-vinduet i mange applikasjoner, for eksempel Microsoft Word, Apple Mail og TextEdit.

Du vil merke at Font Book allerede har noen samlinger satt opp i sidefeltet Samling, men det er enkelt å legge til flere.

 1. Klikk på filet menyen, og velg Ny samling, eller klikk på i tillegg til (+) -ikonet nederst i venstre hjørne av Font Book-vinduet.

  Hurtigtasten for en ny samling er Command + N.

 2. Skriv inn et navn for samlingen din og trykk på Retur / Enter.

 3. Klikk på Alle skrifttyper oppføringen på toppen av Samling sidebar.

 4. Klikk og dra de ønskede skriftene fra Font kolonnen til den nye samlingen din.

 5. Gjenta prosessen for å opprette og fylle ut flere samlinger.


Hvordan lage en smart samling

I likhet med Smart Playlist-funksjonen i iTunes, har Font Book en funksjon som automatisk fyller en samling basert på kriteriene du har angitt. Slik lager du en smart samling.

 1. Åpne filet menyen og klikk Ny smart samling.

 2. Skriv inn et navn på samlingen din i tekstboksen.

 3. Sett betingelser for Font Book for å legge til skrifter i denne samlingen. Alternativene dine er:

  • Familienavn: navnet på skrifttypen (f.eks. Helvetica, Palatino).
  • Stilnavn: versjonen av familien (f.eks. kondensert).
  • PostScript-navn: en variant av fontens fulle navn som du finner ved å velge en font og trykke på Kommando + jeg. Et eksempel på et PostScript-navn er "NuevaStd-Cond", som er en forkortelse av "Nueva Std Condensed."
  • Type: filtypen til skriften. Eksempler er TrueType, OpenType og PostScript. En enkelt skrift kan falle inn under flere typer.
  • språk: språkene som en skrift støtter.
  • design stil: ligner stilnavn, men med mer spesifikke alternativer (f.eks. sans-serif).

 4. Klikk på for å legge til flere betingelser pluss tegn.

  Betingelser kan enten være additive (f.eks. "Inneholder") eller subtraherende (f.eks. "Inneholder ikke"). Hvis du legger til mer, får du færre skrifttyper i den smarte samlingen din.,

 5. Klikk OK for å lage din smarte samling.

 6. For å redigere vilkårene for en smart samling, høyreklikk på den og velg Rediger Smart Collection.

  Du kan også bruke denne menyen til å gi nytt navn til samlingen din, deaktivere den, slette den eller opprette en ny.


Hvordan aktivere og deaktivere skrifttyper

Hvis du har et stort antall skrifter installert, kan skriftlisten i noen applikasjoner bli ganske lang og uhåndterlig. Hvis du er en innbitt samling av skrifter, er ideen om å slette skrifter kanskje ikke tiltalende, men det er et kompromiss. Du kan bruke Font Book til å deaktivere skrifter, slik at de ikke vises i skriftlister, men likevel holder dem installert, slik at du kan aktivere og bruke dem når du vil. Sjansen er stor for at du bare bruker et relativt lite antall skrifter, men det er hyggelig å ha dem rundt, bare i tilfelle det er tilfelle.

For å deaktivere (slå av) en font, start Font Book, høyreklikk navnet på den og velg Deaktiver fra menyen. For å fjerne det helt, velg fjerne.

Du kan deaktivere flere skrifter samtidig ved å velge skriftene og deretter velge Deaktiver skrifttyper fra Rediger menyen.

Du kan også deaktivere en hel samling skrifter, noe som er en annen grunn til å organisere skriftene dine i samlinger. Du kan for eksempel lage samlinger av Halloween og julefont, aktivere dem i høytiden og deretter deaktivere dem resten av året. Eller du kan opprette en samling skript- / håndskriftfonter som du slår på når du trenger det for et spesielt prosjekt, og deretter slå av igjen.

I tillegg til å bruke Font Book til å administrere skriftene dine, kan du også bruke den til å forhåndsvise skrifter og skrive ut skrifttypeprøver.


Legg igjen en kommentar