Hvordan finne IP-adressen til en skriver

Du kan finne IP-adressen til en nettverksaktivert skriver i nettverket ditt på en av fire måter. For å finne denne IP-adressen, se i menyen på skriveren, sjekk skriverinnstillingene på datamaskinen din, gi en kommando eller finn den på ruteren.

Disse instruksjonene gjelder generelt for de fleste skrivere, men menyene variere avhengig av merke og type.


Finn skriverens IP-adresse ved hjelp av skriverens innebygde meny

På de fleste skrivere finner du nettverksinnstillingen i skrivermenyen under Preferanser, alternativereller Wireless Settings (hvis det er en trådløs skriver).

IP-adressen til skriveren kan vises øverst i dialogboksen for nettverksinnstillinger. Hvis du ikke ser det, kan du klikke gjennom undermenyene, for eksempel Se trådløse detaljer, for å finne IP-adressen.

I de fleste tilfeller kan du ikke angi denne IP-adressen manuelt. Den trådløse ruteren din tildeler IP-adresser automatisk til enheter som kobler til hjemmenettverket.


Kontroller skriverinnstillingene på datamaskinen

Hvis du ikke har tilgang til skriveren, eller hvis du ikke vil søke gjennom menysystemet, kan du finne skriverens IP-adresse på hvilken som helst datamaskin som skriveren er satt opp på.

For Windows

Åpen kontroll Panel > Enheter og skrivere. Høyreklikk skriveren og velg Eiendommer.

Ett av to sett med faner vises, avhengig av hvilken type tilkobling skriverdriveren bruker. Hvis skriveren er satt opp under en WSD-port, bruker den Web Services for Devices-teknologi for å koble til skriveren. I dette tilfellet velger du Web Services kategorien for å se skriverens IP-adresse oppført i IP-adressefelt.

Hvis du ikke ser en Web Services kategorien, og deretter er skriveren satt opp ved hjelp av en TCP / IP-port. I dette tilfellet finner du IP-adressen i Skriveregenskaper.

  1. In kontroll Panel, velg Enheter og skrivere.

  2. Høyreklikk skriveren og velg Eiendommer.

  3. Velg porter kategorien. IP-adressen vises i Havn feltet.

  4. Hvis du ikke ser IP-adressen, velger du Konfigurer port for å se IP-adressen som er konfigurert for skriveren.

    Denne metoden for å finne en skriverens IP-adresse fungerer for alle versjoner av Windows, men trinnene for å komme til kontroll Panel kan variere litt.

    I macOS kan det hende at skriverens IP-adresser ikke er synlige for Airprint-skrivere. Bruk en av de andre metodene her for å finne IP-adressen til skriveren i stedet.


Finn IP-adressen ved å utstede en kommando

Et annet raskt triks for å finne skriverens IP-adresse er med ledeteksten.

For Windows

  1. Gå til Start menyen og gå inn cmd.

  2. Beste kamp delen velger Ledetekst.

  3. Enter netstat -r og trykk Enter. Hvis skriveren er koblet til ved hjelp av TCP / IP (ikke WSD), vises skriveren i listen over Aktive ruter i IPv4 rutetabell.

For macOS

  1. Åpne Safari (eller nettleseren du velger) og gå inn localhost: 631 / skrivere for å se en liste over skrivere og tilknyttede IP-adresser. Disse adressene vises i Plassering kolonnen hvis skriverne er tilgjengelige.

  2. Når du bruker en AirPrint-skriver, kan det hende at IP ikke vises med metoden ovenfor. I dette tilfellet, åpne applikasjoner > verktøy > terminal og skriv inn ippfind. Du ser noe sånt som ipp: //yourprinter.local.: 631 / ipp / port1, der skriveren din er et alfanumerisk uttrykk - i dette eksemplet 829B95000000.local.

  3. Enter ping yourprinter.local (hvor skriveren er det alfanumeriske uttrykket som ble returnert av forrige trinn). Resultatet viser skriverens IP-adresse.


Finn IP-adressen til en skriver ved hjelp av ruteren

Det siste alternativet er å gå direkte til ruteren din. Ruteren administrerer all nettverkstrafikk, så skriverens IP må være registrert der som en tilkoblet enhet. Logg på ruteren for å se IP-en. Du trenger administrator-ID og passord for ruteren. Hvis du ikke vet det, spør hvem konfigurere ruteren for deg.

Først må du vite standard gateway-IP-adresse. Uansett hvilken datamaskin du bruker i nettverket, er dette vanligvis http://10.1.1.1 eller http://192.168.1.1. Hvis ingen av disse fungerer, slå opp.

For Windows

  1. Klikk Start og skriv inn cmd.

  2. Under Beste kamp, plukke ut Ledetekst.

  3. Enter ipconfig. Legg merke til standard gateway-IP-adresse.

  4. Åpne i MacOS system~~POS=TRUNC > Network > Avansert > TCP / IP. Du ser standard gateway-adresse ved siden av router.

  5. Herfra er trinnene de samme uavhengig av operativsystem, men kan variere litt avhengig av produsenten av ruteren. Åpne en nettleser, og skriv standard gateway-IP-adresse (fra forrige trinn) i adressefeltet.

  6. På ruteren påloggingsskjerm, logg deg på ruteren ved hjelp av administrator-ID og passord.

  7. Velg ruteren i menysystemet Tilkoblede enheter.

  8. Vertsnavn velger du skriveren.

  9. Skriverens IP-adresse er oppført under IPV4-adresse.


Hva du kan gjøre med skriverens IP-adresse

Når du har IP-adressen til skriveren din, kan du bruke den til å konfigurere skriveren fra hvilken som helst datamaskin eller mobil enhet som er koblet til nettverket ditt.

Når du har skriverens IP-adresse, kan du også skrive en ping-kommando i ledeteksten fra hvilken som helst datamaskin hvis du har skriverproblemer og trenger å sjekke om skriveren er i nettverket.

Legg igjen en kommentar