Slik glemmer du et nettverk på Windows 10

Hvis Wi-Fi-nettverkskonflikter gjør det vanskelig å koble Windows 10-datamaskinen, den bærbare datamaskinen eller nettbrettet til Internett, kan det manuelt tvinge enheten til å glemme noen av dem, løse problemet og få deg online. Her er alt du trenger å vite om å fjerne tidligere informasjon om internettforbindelse fra en Windows 10-enhet.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.

 Betsie Van Der Meer / Taxi / GettyImages


Slik glemmer du et nettverk på Windows 10

Når du får en Windows 10-enhet til å glemme et nettverk, fjerner det i hovedsak all tidligere historie du hadde med den tilkoblingen, og får enheten til å behandle det som et helt nytt nettverk som det aldri har vært brukt før.

Hvis du glemmer en internettforbindelse, slettes all grunnleggende påloggingsinformasjon som er tilknyttet den, for eksempel et Wi-Fi-brukernavn og passord.

Hvis du sletter en nettverkstilkobling, slettes ikke nedlastinger, nettlogg, søkelogg, nettleserutvidelser eller bokmerker. Den typen informasjon bør slettes fra Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Brave eller andre nettlesere du bruker.

  1. Velg Windows nøkkel eller Start for å få opp Start-menyen.

  2. Velg tannhjulikonet Innstillinger for å åpne Innstillinger.

    Du kan også åpne Innstillinger ved å sveipe inn fra høyre side av skjermen på en berøringsaktivert enhet og trykke på Alle innstillinger fra Handlingssenteret.

  3. Plukke ut Nettverk og Internett i Windows-innstillinger.

  4. Plukke ut Wi-Fi i venstre rute i vinduet Nettverk og Internett.

  5. Plukke ut Administrer kjente nettverk.

  6. Velg det du vil fjerne fra listen over nettverk.

  7. Plukke ut Glemme.

    Det er ingen bekreftelsestrinn når du fjerner en internettforbindelse. Så snart du klikker på Glemme, blir nettverket umiddelbart fjernet.

  8. Denne nettverkstilkoblingen vil bli fjernet fra Windows 10-enheten din.


Alternative måter å åpne nettverks- og internettinnstillinger på Windows 10

Mens de siste trinnene som er involvert i å fjerne et nettverk fra en Windows 10-enhet, er de samme uansett hvilken metode du bruker, det er alternative måter å komme til trinnene Nettverk og Internett og Wi-Fi-innstillinger som er nevnt ovenfor.

  • Alternativ metode 1: Fra oppgavelinjen i Windows 10, den horisontale linjen med ikoner som går langs bunnen av skjermen, finn Wi-Fi-internettikonet og høyreklikk på det med musen. En snarvei til Nettverks- og Internett-innstillinger vil dukke opp. Klikk på den for å hoppe rett til den siden i Innstillinger-appen.
  • Alternativ metode 2: Klikk på varselikonet nederst til høyre på skjermen for å åpne Handlingssenter og høyreklikk på ikonet for Wi-Fi-internettforbindelse. Klikk Gå til Innstillinger for å hoppe direkte til Wi-Fi-innstillingssiden for Windows 10.
  • Alternativ metode 3: Hvis Windows 10-enheten din har en berøringsskjerm som Surface-serien, sveiper du inn fra høyre side av skjermen for å åpne Handlingssenter og utfører et langt trykk på Wi-Fi-ikonet. Dette vil aktivere det samme Gå til Innstillinger snarvei nevnt i forrige metode. Trykk på den for å hoppe til enhetens Wi-Fi-innstillinger.

Hvorfor folk fjerner nettverkene sine på Windows 10

Selv om det ikke er noen hovedgrunner til å fjerne listen over trådløse nettverk på en Windows 10-enhet, er det et par situasjoner som kan be folk om å fjerne et nettverk eller to.

  • Du opplever nettverkskonflikter. Noen ganger, hvis du tidligere har koblet til flere Wi-Fi-internettforbindelser i samme område, kan Windows 10-enheten din fortsette å koble til feil nettverk. For eksempel, hvis den bærbare datamaskinen din fortsetter å koble til Wi-Fi fra kafeen over veien i stedet for den raskere, sikrere i leiligheten din, får Windows 10 til å glemme at kaféets nettverk skulle løse problemet.
  • Du skal låne ut enheten din til noen. Hvis noen andre planlegger å låne Windows 10-datamaskinen din en stund, kan det være lurt å tømme den trådløse nettverkshistorikken for å forhindre at de får tilgang til internett. Dette kan være spesielt nyttig hvis du for eksempel låner ut enheten til et av barna dine for å gjøre lekser, og du ikke vil at de skal bli fristet av Twitch, YouTube, Mixer, Facebook eller andre online-tjenester.

Legg igjen en kommentar