Slik løser du Advapi32.dll mangler eller ikke er funnet feil

Programvare som avhenger av bruken av advapi32 DLL-filen, kan kaste advapi32.dll-feil hvis filen har blitt ødelagt på en eller annen måte eller har blitt slettet fra datamaskinen.

Det er mulig at advapi32.dll feil kan bety at det er et problem med registeret, at et skadelig program har forstyrret DLL-filen, eller til og med at det har vært en maskinvarefeil.

Feilen som vises avhenger nesten helt av årsaken til advapi32.dll-feilen, så du kan se noen av følgende feilmeldinger:

Advapi32.dll ikke funnet
Dette programmet kunne ikke starte fordi advapi32.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet.
Kan ikke finne [PATH] advapi32.dll
Filen advapi32.dll mangler.
Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: advapi32.dll. Installer [APPLICATION] igjen.
Advapi32.dll Brudd på tilgang

Å merke seg når du ser advapi32.dll-feilen er en viktig del av feilsøkingsprosessen.

Det kan hende du ser en advapi32.dll-feilmelding mens du bruker eller installerer et bestemt program, eller mens Windows-operativsystemet installeres, starter opp eller slås av.

Feil relatert til advapi32.dll-filen kan gjelde for alle programmer som bruker filen, som de i Microsoft Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Slik løser du Advapi32.dll feil

Det er mange grunner til at det ikke er bra å laste ned en DLL-fil. Du bør aldri laste ned advapi32.dll fra nettsteder for nedlasting av DLL. Å få en kopi av DLL-filen fra en validert, autentisk kilde er alltid den tryggeste måten.

Hvis Windows ikke starter normalt på grunn av advapi32.dll-feilen, starter du Windows i sikkermodus i stedet.

  1. Gjenopprett advapi32.dll fra papirkurven. Hvis du er heldig, kan en "manglende" advapi32.dll-fil bare være fordi den ved et uhell ble slettet, i så fall kan du få den tilbake fra papirkurven.

    Hvis du tror dette er det som har skjedd, men du allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje gjenopprette filen med et gratis filgjenopprettingsprogram, siden tømming av papirkurven ikke nødvendigvis sletter filen permanent.

    Du bør bare gjenopprette en slettet advapi32.dll-fil hvis du er sikker på at filen fungerte normalt før du slettet den, og at den ikke var skadet eller infisert med et virus, og derfor ble slettet av antivirusprogramvaren.

  2. I noen versjoner av Windows kan feilen "CreateProcessWithTokenW ikke kunne bli lokalisert i det dynamiske koblingsbiblioteket ADVAPI32.dll" løst ved å installere Adobe Acrobat and Reader-oppdateringen.

  3. Kjør en virus / malware-skanning av hele systemet. Det kan være tilfelle at et skadelig program eller en virusinfeksjon har skadet advapi32.dll og hindret det i å fungere skikkelig, eller at et virus er installert på datamaskinen din som fungerer som om den er den virkelige advapi32.dll-filen.

    Hvis DLL-filen ikke er autentisk, kan ikke programmene som trenger den, fungere skikkelig og kan kaste noen av feilene som er sett ovenfor.

  4. Kjør kommandoen sfc / scannow System File Checker for å erstatte en manglende eller korrupt kopi av advapi32.dll-filen. Siden noen versjoner av Windows bruker advapi32.dll-filen, bør systemfilkontrollen som følger med operativsystemet kunne gjenopprette den.

    Hvis de to første trinnene ikke klarte å gjenopprette advapi32.dll, må du sørge for at du bruker sfc-kommandoen med systemfilkontrollverktøyet før du går videre med disse trinnene. Denne metoden er mer sannsynlig å fikse feilene enn de nedenfor.

  5. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Å bruke Systemgjenoppretting kan løse problemet du har med advapi32.dll hvis filen ble endret eller slettet mens viktige systemfiler ble manipulert.

  6. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til advapi32.dll. Hvis du for eksempel ser en feil som "Filen advapi32.dll mangler" mens du spiller et videospill, så ligger problemet sannsynligvis der, i så fall kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

    Det er mulig at filen advapi32.dll kan ha noe å gjøre med skjermkort, men jeg kan ikke være positiv - dette var bare et eksempel for å forstå at det er viktig å være klar over hva som skjer på tidspunktet for feilen for for å få en bedre ide om hva som kan forårsake problemet.

  7. Rull tilbake en enhetsdriver til en tidligere installert versjon hvis du mistenker at advapi32.dll-feilene begynte etter at en bestemt maskinvaredriver ble oppdatert.

  8. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Siden oppdateringspakker og andre oppdateringer installert via Windows Update vil oppdatere og erstatte mange av Microsoft distribuerte DLL-filer på datamaskinen din, er det mulig at oppdatering vil erstatte eller oppdatere advapi32.dll-filen som forårsaker problemer.

  9. Reparer installasjonen av Windows. Hvis du har kommet til dette trinnet, antar jeg at de enkelte advapi32.dll feilsøkingsrådene fra ovenstående ikke lyktes. Å kjøre en oppstartsreparasjons- eller reparasjonsinstallasjon på operativsystemet bør gjenopprette alle Windows DLL-filer til sine arbeidsversjoner, inkludert eventuelle plagsomme advapi32.dll-filer.

  10. Test datamaskinens minne og test deretter harddisken. RAM og harddisk er begge enkle å teste for feil, og kan vise seg å være årsaken til advapi32.dll-feil.

    Hvis noen av testene viser at maskinvaren svikter, bør du bytte ut minnet eller bytte ut harddisken så snart du kan.

    Jeg har overlatt hoveddelen av feilsøking av maskinvare til det siste trinnet nedenfor.

  11. Bruk en gratis registerrens for å reparere registerproblemer som kan forårsake advapi32.dll feil. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige advapi32.dll registeroppføringer som kan føre til feilene.

    Jeg anbefaler sjelden bruk av registerrensere, men jeg har tatt med alternativet her som et "siste utvei" -forsøk før det destruktive trinnet kommer opp neste.

  12. Utfør en ren installasjon av Windows. Hvis du gjør en komplett, ren installasjon av Windows, slettes alle filene fra harddisken og installerer deretter en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor har korrigert advapi32.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

    All informasjon på harddisken vil bli slettet under en ren installasjon. Forsikre deg om at du har gjort det best mulig forsøk på å fikse advapi32.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før dette.

  13. Feilsøk for et maskinvareproblem hvis noen advapi32.dll-feil vedvarer.

Å installere Windows på nytt oppdaterer alt på programvaresiden, så hvis DLL-problemet forblir selv etter å ha en ren installasjon av Windows, må advapi32.dll-problemet være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar