Slik slår du på WI-Fi-anrop på Android

Wi-Fi-anrop er en tjeneste som tilbys av de store amerikanske mobiltjenesteleverandørene som lar deg bruke et Wi-Fi-nettverk i stedet for mobiltelefonplanen din for å ringe og motta samtaler. Det er en praktisk funksjon når du ikke kan motta mobiltelefon eller har begrensede minutter på telefonplanen.

Her ser du nærmere på Wi-Fi-anrop, når du kan bruke den, og hvordan du slår den på for Android-smarttelefoner.


Hva er Wi-Fi-samtaler?

Wi-Fi-anrop er en HD (High Definition) taletjeneste som tilbys av mobile tjenesteleverandører, inkludert Verizon, AT&T, T-Mobile, Sprint og andre. Sammen med din HD Voice-kompatible Android-smarttelefon lar Wi-Fi-anrop deg ringe over et Wi-Fi-nettverk i stedet for telefonplanen din. Med Wi-Fi-anrop aktivert, kan du ringe direkte fra telefonens tastatur. Ingen spesiell programvare eller apper er påkrevd.

Å ha en Android-smarttelefon garanterer ikke at du kan bruke Wi-Fi-anrop. Det avhenger av operatørens tjenester og type og modell av smarttelefon du har. Noen nye Android-telefoner, men lavere enden, støtter kanskje ikke Wi-Fi-anrop.


Hvordan fungerer Wi-Fi-anrop?

Wi-Fi-anrop er avhengig av HD Voice-teknologi, som leverer samtaler over fjerde generasjon trådløse nettverk (mer kjent som 4G LTE). 4G LTE tilbyr bedre kvalitet og raskere hastigheter enn eldre teknologier, for eksempel 3G. Dette resulterer i klarere og mer naturlig lyd.

Wi-Fi-anrop har faktisk eksistert i noen tid nå. Tjenester som Skype, WhatsApp og Facebook Messenger har brukt Wi-Fi-nettverk for å koble forbindelser mellom brukere i mange år. Det folk kanskje ikke vet er at mange operatører og smarttelefoner støtter Wi-Fi-anrop, og at du ikke trenger å bruke spesiell programvare eller apper for å få det til å fungere.

For å finne ut om en mobiltjenesteleverandør støtter Wi-Fi-anrop, kan du sjekke nettsiden deres for mer informasjon eller ringe. Du vil forsikre deg om at en gitt operatør støtter tjenesten før du registrerer deg for en plan. Noen forhåndsbetalte planer - til og med de som kjører på baksiden av nettverk som støtter Wi-Fi-anrop - tilbyr kanskje ikke Wi-Fi-anrop til abonnentene.


Hva er fordelene med å bruke Wi-Fi-anrop?

Den største fordelen med Wi-Fi-anrop er at du kan bruke hvilken som helst Wi-Fi-forbindelse til å ringe. I motsetning til mobiltelefontjenesten din, er ikke Wi-Fi-anrop knyttet til noe spesifikt operatør eller nettverk. Dette betyr at du kan ringe Wi-Fi-samtaler ved hjelp av Wi-Fi-tilkoblingen hjemme eller på kontoret, samt Wi-Fi-nettverk som finnes på kafeer, biblioteker eller flyplasser.

Så lenge telefonen din kan koble til et Wi-Fi-sone, kan du ringe. Men med de fleste ting i livet har Wi-Fi-samtaler fordeler og ulemper.

Hva vi liker

  • Akkurat som en vanlig telefonsamtale, kan du bruke telefonens tastatur for å ringe og nummeret ditt vises for mottakere.

  • Wi-Fi-samtaler til amerikanske numre er gratis, selv når du ringer fra utlandet. Du kan også ringe videosamtaler med andre HD Voice-kompatible telefoner, slik at du kan se venner og familie på lang avstand.

Det vi ikke liker

  • Wi-Fi-anrop fungerer bare med HD Voice-kompatible enheter. Mange eldre modeller (og noen nye modeller) av Android-smarttelefoner støtter ikke Wi-Fi-anrop.

  • Ikke alle operatører tilbyr Wi-Fi-anrop. For eksempel kan ikke forhåndsbetalte tjenester som er avhengige av andre nettverk tilby det. Husk å sjekke med den spesifikke leverandøren.

  • Wi-Fi-anrop til ikke-amerikanske numre er underlagt planens gebyrer for langdistanse. De er ikke automatisk gratis.

Wi-Fi-samtaler til ikke-amerikanske numre kan føre til ekstra kostnader. Sjekk din spesifikke telefonplan for detaljer.

Tom Werner / Getty Images


Hvordan sjekke om Android-smarttelefonen din støtter WI-Fi-anrop

De fleste av de nyere smarttelefonene som tilbys til salgs gjennom de største mobiltjenesteleverandørene, støtter HD Voice, teknologien som lar deg ringe Wi-Fi.

Vil du vite om Android er kompatibel med Wi-Fi-anrop? Å finne ut om den eksisterende smarttelefonen din støtter Wi-Fi-anrop, er ikke alltid en grei sak. Dette gjelder spesielt hvis du har en eldre telefon eller hvis du har en forhåndsbetalt plan og vil bytte til et nettverk som støtter Wi-Fi-anrop.

I dette tilfellet må du gjøre en modellkontroll på Android-telefonen din. Noen operatører lar deg legge inn telefonens IMEI-nummer online for å sjekke kompatibiliteten med tjenestene deres. Noen ganger er det lettere å ringe leverandøren for å sjekke om din spesifikke Android-modell støttes. Hvis ikke, må du kanskje kjøpe en ny smarttelefon.


Ok, Android er kompatibel ... Hvordan konfigurerer jeg Wi-Fi-anrop?

Når du har bekreftet at mobiltjenesteleverandøren din og Android-telefonen begge støtter Wi-Fi-anrop, er det en grei sak å aktivere Wi-Fi-anrop.

Slik aktiverer du Wi-Fi-anrop på de fleste Android-telefoner:

  1. I telefoninnstillingene slår du på Wi-Fi og koble til et Wi-Fi-nettverk (hopp over dette trinnet hvis telefonen din allerede er koblet til Wi-Fi).

  2. Gå til telefonens innstillinger menyen.

  3. Under Trådløst og nettverk, plukke ut Mer.

  4. Pek Wi-Fi-anrop på.

Når disse trinnene er utført, bør Wi-Fi-anrop være slått på. Du kan slå den av ved å gå tilbake til de samme innstillingene og slå på Wi-Fi-anrop alternativet av.

Hvordan vet jeg om WI-Fi-anrop er på?

Når Wi-Fi-anrop er aktivert, bør du se et Wi-Fi-telefonikon på statuslinjen. Du kan også trekke ned varslingsskjermbildet, der du finner en melding om at det blir ringt via Wi-Fi.

Hvis du har noen problemer eller spørsmål, kan du kontakte mobiloperatøren for teknisk support.


Legg igjen en kommentar