Hvordan fikse OS X Bluetooth trådløse problemer

Sjansen er stor for at du bruker minst en trådløs Bluetooth-periferiutstyr med Mac-en. Mange Mac-brukere har en Magic Mouse eller en Magic Trackpad sammen med stasjonære Mac-er. Mange har også trådløse tastaturer, høyttalere, telefoner eller andre enheter som er koblet til via en trådløs Bluetooth-tilkobling.

Bluetooth er praktisk for eksterne enheter som alltid er koblet til Mac-en din og de du bare bruker av og til. Bluetooth-tilkobling kan imidlertid forårsake problemer når ting slutter å fungere som forventet. Disse løsningene kan hjelpe.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Mac-maskiner med macOS Catalina (10.15) gjennom macOS High Sierra (10.13), men de fleste av løsningene fungerer også i eldre versjoner av operativsystemet.


Årsaker til problemer med Bluetooth-tilkobling

Du vet at du har et Bluetooth-tilkoblingsproblem når den Bluetooth-tilkoblede eksterne enheten slutter å fungere. Noen ganger oppstår problemet når du oppgraderer macOS eller OS X eller bytter batterier i periferiutstyret. Noen ganger skjer det uten noen åpenbar grunn.

Årsaken er sannsynligvis en korrupt Bluetooth-preferanseliste (.plist-fil) som brukes av Mac. Korrupsjonen forhindrer Mac fra å oppdatere dataene i filen eller fra å lese data fra filen på riktig måte. En av disse kan føre til problemer. Imidlertid eksisterer andre årsaker, og disse kan nesten alle løses enkelt.

Westend61 / Getty Images


Hvordan fikse OS X Bluetooth trådløse problemer

Før du hopper rett for å fjerne en preferansefil på din Mac, kan du prøve disse enkle løsningene som kan løse problemet.

 1. Slå av Bluetooth-periferiutstyret og slå det på igjen.

 2. Bekreft at batteriene er gode, eller bytt ut gamle batterier med nye batterier.

 3. Bekreft at Bluetooth-enheten er koblet til Mac-en. Åpen system~~POS=TRUNC > Bluetooth og se etter ordet Koblet under utstyret i listen over enheter. Hvis den ikke er koblet til, klikker du på Koble knappen ved siden av eller par sammen enheten på nytt ved å følge instruksjonene som fulgte med enheten.

 4. Slå av Mac-enhetens Bluetooth-system. Du kan slå av Bluetooth i Systemvalg eller fra Bluetooth-ikonet på menylinjen på Mac-en. Vent litt og slå den på igjen. Start Mac-en og Bluetooth-enheten på nytt.

  Hvis du ikke ser Bluetooth-ikonet i Mac-menylinjen, går du til system~~POS=TRUNC > Bluetooth og velg Vis Bluetooth i menylinjen merk av i boksen.

 5. Tilbakestill NVRAM eller PRAM på Mac. NVRAM (ikke-flyktig RAM) er en nyere versjon av PRAM (Parameter RAM) som finnes i eldre Mac-maskiner, men begge inneholder små mengder minne, og forskjellene mellom de to er små.

 6. Slett Bluetooth-preferanselisten. I Bibliotek > Preferanser, finn filen som heter com.apple.Bluetooth.plist. Dra den til skrivebordet for å lage en kopi av den eksisterende filen, som fungerer som en sikkerhetskopi av dataene dine. Slett Bluetooth.plist-filen i Bibliotek > Preferanser mappen og start Mac-en på nytt.

  Biblioteksfilen er skjult på en Mac som standard. For å få tilgang til den, gå til Finder > Go > Gå til mappe, Tast inn ~ / Library, velg deretter Go.

  Når Macen starter på nytt, oppretter den en ny Bluetooth-preferansefil. Fordi preferansefilen er ny, kan det hende du må koble Bluetooth-periferiutstyret ditt på nytt med Mac-en.

 7. Bruk den skjulte Bluetooth-feilsøkingsmenyen. For å få tilgang til denne menyen, trykk og hold inne Skift og Alternativ og trykk på Bluetooth-ikon i Mac-menylinjen. Velg enheten som gir deg problemer fra listen, og velg Fabrikkinnstilling.

 8. Tilbakestill Bluetooth-modulen. Gå til den skjulte Bluetooth-feilsøkingsmenyen, klikk Debug, og velg Tilbakestill Bluetooth-modulen. Dette påvirker alle Bluetooth-enheter du bruker med Mac, men disse enhetene kobles vanligvis automatisk til igjen.

Hvis ingen av disse løsningene hjelper, kan du kontakte Apple Support eller ta Mac-en din til nærmeste Apple Store for å få hjelp.


Legg igjen en kommentar