Slik slår du på Bluetooth i Windows 7

Så lenge datamaskinen din støtter en Bluetooth-radio, forenkler Windows tilkoblingsprosessen. Når du har aktivert Bluetooth, må du koble til et trådløst nettverk og koble datamaskinen med andre trådløse enheter.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10, Windows 8.1 og Windows 7.

Fra januar 2020 støtter ikke Microsoft lenger Windows 7. Vi anbefaler at du oppgraderer til Windows 10 for å fortsette å motta sikkerhetsoppdateringer og teknisk støtte.


Slik slår du på Bluetooth i Windows 10 eller Windows 8.1

Noen datamaskiner har en knapp eller tastaturnøkkel som lar deg slå på Bluetooth med et enkelt trykk. Men hvis du ikke finner en av disse, må du aktivere Bluetooth i datamaskinens innstillinger. 

  1. Velg Start knapp.

  2. Skriv inn "Bluetooth"i søkeboksen og velg Bluetooth-innstillinger fra listen.

  3. Bytt Bluetooth-bryteren til On.


Slik slår du på Bluetooth i Windows 7

Innstillingene for å slå på Bluetooth i Windows 7 er litt annerledes enn i nyere Windows-versjoner.

  1. Velg Start knapp. 

  2. typen Bluetooth i start søk eske. 

  3. Plukke ut Endre Bluetooth-innstillinger i søkeresultatene. Dialogboksen Bluetooth-innstillinger åpnes. 

  4. Velg Tillat at Bluetooth-enheter finner denne datamaskinen avkrysningsruten under Discovery.

  5. Eventuelt velger du på samme skjerm Tillat at Bluetooth-enheter kobles til denne datamaskinen avkrysningsruten og Varsle meg når en ny Bluetooth-enhet vil koble til avkrysningsruten under Tilkoblinger. Disse to alternativene strømlinjeformer tilkoblingsprosessen uten ytterligere manuelle trinn for å koble til en bestemt enhet.

  6. Plukke ut Påfør og velg deretter OK.

Bluetooth-ikonet vises på oppgavelinjen eller i mappen Skjulte ikoner til venstre for dato og klokkeslett på oppgavelinjen. 

Etter at du har aktivert Bluetooth og gjort datamaskinen din synlig, kobler du Bluetooth-hodetelefoner til datamaskinen eller kobler en hvilken som helst Bluetooth-aktivert enhet - som tastatur, mus eller høyttalere - til datamaskinen.

Datamaskinen er nå paret med den andre enheten. De skal koble seg automatisk når de to enhetene er innenfor paringsområdet, forutsatt at Bluetooth er aktivert på begge.


Feilsøking av Bluetooth-problemer

Hvis du ikke klarer å aktivere Bluetooth på Windows 7-datamaskinen din, eller hvis du ikke klarer å koble en annen enhet til datamaskinen din via Bluetooth, kan feilsøking hjelpe deg med å finne løsningen.

Legg igjen en kommentar