Days Gone Review: A Biker Take on the Zombie Apocalypse

 Web / Kelsey Simon


Installasjonsprosess: En lang installasjonsprosess

Hvis du kjøpte spillet på en plate, må du oppdatere når du først smetter det på PlayStation 4. Oppdateringen er ganske stor, så vær forberedt på å vente. Spillet starter til slutt, du blir bedt om å velge mellom enkle, normale eller vanskelige vanskeligheter, og deretter behandlet til en scenesettende innledende scene.

 Web / Kelsey Simon


Tomt: En mann som mistet kona

Den første scenen du får vist involverer tre tegn: hovedpersonen Deacon, hans lojale venn Boozer og Sarah, Deacons kone. Sarah er blitt knivstukket, og med kaos som bryter ut når et dødelig virus sprer seg gjennom byen, er trioen desperat etter å finne hjelp. Når et helikopter lander i nærheten, laster de Sarah ombord, men det er bare plass til to passasjerer. Når Boozer nekter å gå ombord, blir Deacon igjen for å sørge for at han kommer ut av byen i live. Du ser faktisk ikke noen zombier i denne begynnelsessekvensen, eller til og med mye av verden. Det handler om å etablere forholdet mellom disse menneskene og de desperate omstendighetene som utspiller seg rundt dem.

Etter en tidhopp frem til to år senere, vil du se hvordan Deacon og Boozer opererer i denne nye verdenen. De kjører på en vei på syklene og jager etter noen. Fra dialogen får du inntrykk av at mannen skadet en venn, og det er en belønning på hodet. Når du har tatt igjen, får du det du trenger av ham og drar ― bare for å finne sykkelen din for skadet til å kjøre. Du og Boozer vil ut på å finne sykkeldelene du trenger for å reparere den i en nærliggende garasje. 

Som i de fleste zombiefiksjoner er det virkelige monsteret mennesket.

Det er bare på reisen din til denne garasjen, minst en halvtime ut i spillet, at du kommer over den første zombien. I denne verden kalles de Freakers, og barnversjonen av dem kalles Newts, men de er ikke de farligste motstanderne i denne ødelagte postapokalypsen. Som i de fleste zombiefiksjoner er det virkelige monsteret mennesket.

Du har problemer med en kultgruppe som heter Rippers, og banditter som overlever ved å bytte på alle som ikke er godt bevæpnet eller i stand til å forsvare det som er deres. Dessverre blir Boozer hardt skadet i et av disse møtene, og mens du prøver å finne ham den hjelpen han trenger, får du en ledelse om at Sarah, som du antok var død, fortsatt lever. Resten av spillet innebærer å utforske denne åpne verdenen, hjelpe menneskene du møter og prøve å finne Sarah, alt mens du holder vennen din Boozer i live. 

Web / Kelsey Simon


Spill: Standard zombie-action med syklister

Days Gone er et tredjepersons, action-eventyr, zombie-overlevelsesspill med spill for en spiller. Den opererer i en åpen verden der du kjører rundt på sykkelen din og utforsker forskjellige leirer for å samle forsyninger og fullføre oppdrag. Du finner en rekke fiender fra ville dyr, zombier og til og med andre overlevende. 

Sannsynligvis det beste Days Gone har gått for det, er sykkelvinkelen. Du kan oppgradere og tilpasse sykkelen din, og å drive rundt hjørner er morsomt; håndteringen generelt er veldig solid, og etter noen oppgraderinger kan du virkelig tygge store avstander raskt.

Det store utvalget av våpen som i stor grad hindrer kampen i å bli foreldet.

Det er også et bredt utvalg av våpen som i stor grad hindrer kampen i å bli foreldet. Dette er hyggelig, ettersom mange overlevelsesspill lener seg på ett eller to primære våpen og begrenser ammunisjonen du finner alvorlig. Days Gone, derimot, gir deg anstendige våpen ganske tidlig (i tillegg til en ganske jevn tilførsel av ammunisjon), og du kan endre dem ytterligere for å dekke dine behov. Hvis du brenner gjennom all ammunisjonen din, er nærkampvåpnene solide sikkerhetskopier.

Dessverre kompliserer Days Gone et stort antall av systemene og interaksjonene. Det føles som om det er en knapp du må trykke, holde inne eller mos for hver interaksjon. Så er det utformingssystemet, som er altfor komplisert og uintuitivt. En liten effektivisering på designsiden ville dramatisk forbedret kvaliteten på hele spillet.

Web / Kelsey Simon


Grafikk: Glatt og detaljert

Grafikken er derimot bemerkelsesverdig. Detaljene i karakterene føles ekte, spesielt med Deacon. Hans tatoveringer, antrekk, til og med ringene på fingrene er godt gjengitt. Landskapet ser også bra ut - sprekker i veiene er fylt med gress og villblomster, og furutrær har individuelle nåler i stedet for komprimerte, lavoppløste klumper av grønt. 

Du kan oppgradere og tilpasse sykkelen din, og å drive rundt hjørner er morsomt.

Karakteranimasjoner ser også bra ut. Diakon beveger seg på en måte som føles naturlig og ekte, enten han skjærer noen i halsen eller sniker seg rundt en fiendeleir. Sykkelen er glatt visuelt og ser bra ut rundt hjørner. Selv zombiene har sin egen slags animalistiske bevegelser som gir dem en skummel, rovfølelse.

Web / Kelsey Simon


Pris: Fortsatt dyrt som en nyere utgivelse

På den offisielle PlayStation Store går spillet for $ 40, men du kan regelmessig finne det i salg på Amazon eller andre nettforhandlere (når dette skrives er det nede på $ 20). Med rabatt er Days Gone et enkelt kjøp, en stor, underholdende zombie-bolde i åpen verden som sjelden eller aldri stagnerer før kreditter ruller.

Days Gone vs. The Last of Us Remastered

Det er ganske mange andre zombieoverlevelsesspill der ute. På PlayStation 4 er en annen populær tittel The Last of Us Remastered. The Last of Us har ikke den ekspansive åpne verdenen som Days Gone gjør, men utformingssystemet er langt bedre, og handlingen er sterkere. 

The Last of Us Remastered Review Final Verdict

Over gjennomsnittet, men vent på et salg.

Days Gone er et spill som prøvde veldig hardt å kombinere to troper veldig mye i underholdningstiden de siste årene - zombier og syklister. Den er grafisk sterk, med flotte karakteranimasjoner og detaljerte miljøer og karaktermodeller. De klumpete kontrollene og noen pacingproblemer kan gjøre det vanskelig å anbefale det til full pris, men i salg er det en enkel henting, spesielt for zombiefans som handler etter et underholdende PS4-spill.

Specs

  • Produktnavn dager borte

  • Produktmerke Playstation

  • Pris $ 40.00

  • Tilgjengelige plattformer Playstation 4


Legg igjen en kommentar