Slik løser du 8 vanlige problemer med Alexa og Amazon Echo

Alexa er en virtuell assistent som styrer Amazon Echo smarte høyttalere og andre smarte enheter med talekommandoer. Alexa og Echo jobber vanligvis sømløst sammen, men noen ganger kan det oppstå problemer. Slik feilsøker du raskt de åtte vanligste problemene du kan støte på med Alexa og Echo-enhetene dine.

Disse feilsøkingstrinnene gjelder Alexa App og Alexa-aktiverte enheter, inkludert Echo Dot, Echo, Echo Plus, Echo Studio og Echo Show.

Rick Turoczy / Flickr


Årsaker til vanlige problemer med Alexa og ekko

Det er flere grunner til at Alexa og Echo-enheten din ikke fungerer ordentlig. Det kan være en enkel gjerningsmann, som strømbrudd eller internettbrudd. Ekkoenheter kan være gruppert feil, eller det kan være problemer med Wi-Fi. Det kan være stemmegjenkjenningsfeil eller problemer med oppsettet av Amazon-kontoen.

Uansett årsak til feilkommunikasjonen Alexa og Echo, vil noen enkle feilsøkingstrinn få dem synkronisert på kort tid.

Mange av disse feilsøkingstrinnene overlapper fra ett problem til et annet. Dette er fordi et underliggende problem med Alexa og Alexa-aktiverte enheter kan forårsake flere problemer.

Her er en titt på de 8 vanligste Alexa- og Echo-problemene som brukere støter på med Alexa og deres Echo-enheter, sammen med noen enkle reparasjoner.


Slik løser du Alexa som ikke svarer på talekommandoer

Noen ganger gir du en talekommando, men Alexa og Echo ditt svarer ikke eller svarer ikke med noe som "Beklager, jeg vet ikke den", eller "Beklager, jeg har problemer med å forstå deg akkurat nå. Prøv litt senere." Hvis Alexa ikke svarer riktig, er det noen enkle løsninger å prøve.

  1. Forsikre deg om at Echo har strøm og internettilgang. Dette er et enkelt, grunnleggende feilsøkingstrinn, men det er verdt det å være sikker. Et frakoblet ekko eller internettbrudd kan være grunnen til at Alexa ignorerer deg.

  2. Forsikre deg om at ekkomikrofonen er slått på. Mikrofonen er slått av hvis du har en lys rød ring eller bar i stedet for en solid blå. Trykk på mikrofonknappen på toppen av enheten for å slå den på igjen. Se om Alexa kan svare på kommandoene dine.

    Et annet lavteknologisk tips er å flytte ekkoet nærmere der du snakker. Kanskje Alexa bare ikke kan høre deg.

  3. Forsikre deg om at smarttelefonen din og Echo er på samme Wi-Fi-nettverk. Hvis smarttelefonen og Alexa-appen din er på et annet Wi-Fi-nettverk enn ditt ekko, vil ikke ekkoet ditt kunne svare. Forsikre deg om at både appen og enheten er på samme Wi-Fi-nettverk, og se om Alexa kan høre deg.

  4. Forsikre deg om at den Alexa-aktiverte enheten er i Wi-Fi-området. Alexa kan synes å ikke svare fordi ekkoet ditt er for langt unna ruteren. Flytt den nærmere ruteren og se om dette løser problemet.

  5. Start den Alexa-aktiverte enheten på nytt. En enkel omstart løser ofte en rekke mystiske tekniske problemer. Se om omstart av Echo løser problemet med at Alexa ikke svarer.

  6. Sjekk Wi-Fi-tilkoblingen. Hvis Wi-Fi-enheten din er nede, tilbakestill den og se om det får Alexa til å svare igjen.

  7. Sjekk hva Alexa hørte. Hvis du ikke snakker tydelig, kan Alexa virke forvirret av talekommandoen din. Når du går gjennom Alexa-historikken din, kan du oppdage at hun trodde du sa "Spill sopp" i stedet for "Spill musikk."

  8. Endre våkneordet. Hvis Alexa og Echo ikke svarer, kan du prøve å endre våkneordet og se om det får den smarte høyttaleren og den digitale assistenten din i gang igjen.

  9. Tilbakestill den Alexa-aktiverte enheten til fabrikkinnstillingene. Hvis alt annet mislykkes, kan du prøve å tilbakestille den Alexa-aktiverte enheten til fabrikkinnstillingene for å løse problemet.

    Hvis du velger dette alternativet, må du registrere enheten til Amazon-kontoen din og angi enhetsinnstillinger i Alexa-appen igjen.


Hvordan fikse Alexa å spille musikk på feil enhet

Lyd i flere rom lar deg kontrollere musikkavspilling på ekkohøyttalere. Hvis du ber Alexa om å spille musikk på en Echo-enhet i ett rom, men en annen Alexa-aktivert enhet begynner å spille musikk et annet sted, er det noen få løsninger du kan prøve.

  1. Forsikre deg om at du har opprettet en gruppe for smarte enheter. Når du legger til alle Alexa-aktiverte smarte hjemmeenheter i en gruppe, kan Alexa svare mer intelligent på dine forespørsler. Hvis du for eksempel er på kjøkkenet og ber om musikk, reagerer Echo på kjøkkenet.

    Hvis det allerede er satt opp en gruppe, kan du prøve å slette den og sette opp en ny gruppe.

  2. Forsikre deg om at riktig ekko er angitt som din foretrukne høyttaler. Hvis du vil angi et av ekkoene dine som standard høyttaler, angir du dette i Alexa-innstillingene. På denne måten svarer bare det utpekte Echo når du ber om musikk.

  3. Navngi Echo-enhetene dine nøyaktig. Det er lettere å holde rede på Echo-høyttalerne dine hvis de heter logisk. Hvis for eksempel ekkoet på kjøkkenet ditt er oppkalt etter plasseringen, kan du si "Alexa, spill Coldplay på kjøkkenet."


Hvordan fikse Alexa som ikke streamer musikk

Hvis Alexa ikke ser ut til å streame musikk fra Spotify eller en annen streamingtjeneste, er det ofte et båndbredde- eller Wi-Fi-tilkoblingsproblem. Her er hva du bør gjøre:

  1. Sjekk Wi-Fi-tilkoblingen. Hvis Wi-Fi-enheten din er nede, må du tilbakestille den og se om det får musikken til å spille.

  2. Reduser overbelastning i Wi-Fi. Slå av alle Wi-Fi-tilkoblede enheter du ikke bruker, og se om dette løser streamingproblemene dine.

  3. Forsikre deg om at ekkoet ditt er innenfor Wi-Fi-området. Din Alexa-aktiverte enhet kan kanskje ikke streame ordentlig på grunn av plasseringen. Flytt den nærmere ruteren og vekk fra vegger, metallgjenstander eller andre mulige kilder til interferens.

  4. Start ekkoet på nytt. Det er alltid verdt å prøve å starte din Alexa-aktiverte enhet på nytt. Se om dette løser streamingproblemene dine.

  5. Start modemet og ruteren på nytt. En enkel omstart kan løse eventuelle feil som modemet og ruteren opplever. Start modemet og ruteren på nytt og se om dette strømmer musikken din igjen.

  6. Koble til ruteren din 5 GHz-kanal. Dette kan bidra til å minimere Wi-Fi-forstyrrelser på 2.4 GHz-båndet. Når du har byttet kanal, kan du prøve å streame musikk igjen.


Slik løser du Alexa som ikke kobler til Wi-Fi

Hvis enheten din har en skjerm, sjekk lyset på enheten. Hvis den er oransje, fungerer ikke Wi-Fi-tilkoblingen som den skal. Her er noen måter å feilsøke Alexa Wi-Fi-tilkoblingen på:

  1. Sjekk internettforbindelsen. Hvis Alexa ikke kan koble til Wi-Fi, kan det være fordi internett er nede. Se om internett er oppe og går. Hvis ikke, ta skritt for å gjenopprette internettforbindelsen.

  2. Start modemet og ruteren på nytt. Se om omstart av modemet og ruteren løser Alexa problemer med Wi-Fi-tilkobling.

  3. Start Echo-enheten på nytt. En enkel omstart kan løse Alexa og Echos Wi-Fi-tilkoblingsproblemer.

  4. Forsikre deg om at Wi-Fi-passordet ditt er riktig. Hvis du kobler til Alexa med feil Wi-Fi-passord, kan dette være årsaken til problemet. Test Wi-Fi-passordet på en annen enhet, og endre det om nødvendig, og prøv å koble til Alexa igjen.

  5. Forsikre deg om at den Alexa-aktiverte enheten din er innenfor Wi-Fi-området. Din Alexa-aktiverte enhet er kanskje ikke i Wi-Fi-området. Flytt den nærmere ruteren og vekk fra vegger, metallgjenstander eller andre mulige forstyrrelseskilder.

  6. Reduser overbelastning i Wi-Fi. Slå av alle Wi-Fi-tilkoblede enheter du ikke bruker, og se om dette løser Wi-Fi-tilkoblingsproblemene.

  7. Tilbakestill ekkoet til fabrikkinnstillingene. Når alt annet mislykkes og Alexa-appen din fortsatt ikke kobler til Wi-Fi, må du tilbakestille ekkoet til de opprinnelige innstillingene, og se om dette får ting til å koble til igjen.

    Hvis du velger dette alternativet, må du registrere enheten til Amazon-kontoen din og angi enhetsinnstillinger i Alexa-appen igjen.

Hvordan fikse Alexa Calling fungerer ikke

Amazon Echo-enheter kan ta plass til en hjemmetelefon. Hvis det ikke virker å ringe til Alexa, er det noen feilsøkingstrinn du kan prøve.

  1. Forsikre deg om at kontaktinformasjonen din er riktig. Alexa kan bare ringe når du har konfigurert kontaktene dine riktig. Forsikre deg om at du ringer til en forhåndsinnstilt kontakt som kan motta anrop via Alexa-enheten sin.

  2. Sjekk Echos internettforbindelse. Alexa kan ikke ringe hvis Echo ikke er riktig koblet til internett. Gjenopprett internettforbindelsen din om nødvendig, og prøv å ringe på nytt.

  3. Start Alexa-appen på nytt på telefonen din. En enkel programvarefeil kan være problemet. Start Alexa-appen på nytt via Innstillinger-menyen, og start deretter appen på nytt. Se om dette løser dine anropsproblemer.

  4. Oppdater Alexa-appen på iPhone eller Android. Hvis det ikke fungerte å starte og starte appen på nytt, må du kanskje oppdatere appen. Gå til iTunes App Store eller Google Play og se om det er en oppdatert versjon tilgjengelig. Når du har oppdatert appen din, kan du se om dette løser anropsproblemene.

  5. Sjekk hva Alexa hørte. Hvis du ikke snakker tydelig, kan det hende Alexa ikke forstår navnet på kontakten du prøver å ringe. Sjekk Alexa-taleloggen din. Hun kan ha hørt "Ring haken" i stedet for "Ring Gretchen."

Slik løser du Alexa som ikke finner en enhet

Du prøver kanskje å legge til en ny smart hjemmeenhet, men Alexa kan ikke oppdage den. Slik gjør du:

  1. Forsikre deg om at smart hjemmeenheten din er kompatibel med Alexa. Alexa kan bare oppdage Alexa-aktiverte smarte enheter.

  2. Fullfør enhetsoppsettet online. Gå til Amazons Alexa-side og prøv å fullføre oppsettet der. Se om Alexa kan gjenkjenne smartenheten din.

  3. Start Alexa-appen på nytt på telefonen din. Start Alexa-appen på nytt via Innstillinger-menyen, og start deretter appen på nytt. Se om Alexa nå kan oppdage smartenheten din.

  4. Start Echo-enheten på nytt. Etter å ha startet Alexa-appen på nytt, start ekkoet ditt på nytt og se om Alexa kan oppdage det.

  5. Forsikre deg om at smarttelefonen din og Echo er på samme Wi-Fi-nettverk. Hvis smarttelefonen din og Alexa-appen er på forskjellige Wi-Fi-nettverk, vil Alexa ikke kunne oppdage et ekko eller annen Alexa-aktivert enhet.

  6. Oppdater ruteren. Etter å ha oppdatert ruterenes innstillinger, kan du prøve å be Alexa om å oppdage smartenheten din igjen ved å si "Oppdag enhetene mine."

Hvordan fikse Alexa Bluetooth-problemer

Hvis Alex har problemer med å koble til Bluetooth, er det du bør gjøre:

  1. Forsikre deg om at Alexa og Bluetooth-enheten er riktig tilkoblet. Hvis Echo-enheten din ikke kan pares med Bluetooth eller Bluetooth-tilkoblingen synker, dobbeltsjekker du at du har konfigurert tilkoblingen riktig.

  2. Oppdater programvareversjonen på Echo. Mens Echo skal motta oppdateringer automatisk, kan en utdatert programvareversjon forårsake problemer med Bluetooth-tilkobling. Sjekk Echo-enhetens programvareversjon og oppdater den om nødvendig.

  3. Forsikre deg om at Bluetooth-enheten din bruker en støttet Bluetooth-profil. Alexa støtter for øyeblikket Advanced Audio Distribution Profile (A2DP SNK) og Audio / Video Remote Control Profile.

  4. Fjern paring og paring av Alexa-enheten og Bluetooth-enheten din. Noen ganger kan det løse problemet å fjerne den parede Bluetooth-enheten fra Alexa og deretter parre den igjen.

    Forsikre deg om at Bluetooth-enheten er fulladet og nær Echo-enheten når du parer de to.

Hvordan fikse Alexa som ikke bruker en bestemt ferdighet

Alexa-ferdigheter er som stemmedrevne apper i den digitale assistenten. Hvis du finner ut at en ferdighet, som Spotify eller Pandora, ikke fungerer, kan du gjøre følgende:

  1. Sjekk enhetens Wi-Fi-tilkobling. Alexa vil ikke kunne utføre en ferdighet hvis Wi-Fi er nede eller ikke er koblet riktig.

  2. Forsikre deg om at ferdigheten er aktivert. Hvis du eller en annen bruker ved et uhell deaktiverte ferdigheten, fungerer den ikke. Hvis nødvendig, aktiver ferdigheten på nytt og se om dette løser problemet.

  3. Deaktiver og aktiver ferdigheten på nytt. Dette enkle feilsøkingstrinnet jogger noen ganger ferdigheten tilbake til handling.

  4. Forsikre deg om at du kaller ferdigheten med riktig navn. Du må referere til riktig navn når du starter en ferdighet. Du kan for eksempel ikke starte Jeopardy-ferdigheten ved å kalle det "det ordspillet." Finn ferdighetens nøyaktige navn, og prøv deretter på nytt.

Uansett hva problemet er, når alt annet mislykkes, kan du prøve å tilbakestille Amazon Echo-enheten til de opprinnelige innstillingene som en siste utvei. Hvis du tilbakestiller enheten, må du registrere den på Amazon-kontoen din og angi enhetsinnstillingene igjen for å bruke den.


Legg igjen en kommentar