Wearedevs-viruset: Hva det er og hvordan du fjerner det

Lastet du ned et hack for favorittspillet ditt nylig fra WeAreDevs.net? Du har kanskje uforvarende lastet ned en exploit samtidig, og datamaskinen din kan nå være sterkt kompromittert.

WeAreDevs ble opprettet av en Roblox-strømbruker. Han er først og fremst kjent for de gratis hackene han gir for det spillet på nettstedet sitt.


Hva er WeAreDevs-viruset?

Dette er et annet eksempel på et såkalt virus som virkelig ikke passer til definisjonen av de fleste datavirus. Det er ikke engang skadelig programvare, faktisk. Men det kan fortsatt være farlig: Når du laster ned et hack fra dette nettstedet, kan du også ha lastet ned en utnyttelse.

Utnyttelser er kjente verktøy for nettkriminelle designet for å dra nytte av eventuelle sikkerhetssvakheter på datamaskinen din. Fordi utnyttelsen kunne ha blitt lastet ned fra WeAreDevs-nettstedet, kalles det WeAreDevs-viruset når det kan spores tilbake til det nettstedet.


Hvordan fungerer WeAreDevs-viruset?

Når det er installert på datamaskinen din, hjelper en utnyttelse faktiske virus og skadelig programvare med å infiltrere systemet. Det er bare et lite stykke programvare eller litt kode, men det tvinger i utgangspunktet eventuelle hull på systemet ditt og lar skadelig programvare lett passere gjennom.

Utnyttelse fungerer vanligvis ved å la skadelig programvare omdirigere deg til et kompromittert nettsted med usynlige destinasjonssider som gjemmer seg bak den du ser, eller ondsinnede annonser dukker opp som virker så uskyldige at du villig klikker på dem. Noen av disse annonsene er så ondsinnede at du ikke engang trenger å klikke på dem. de skanner systemet ditt for sårbarheter og angriper med ransomware eller andre trusler.

En utnyttelse er ikke skadelig programvare; Det er programvare som skanner systemet ditt etter sårbarheter og åpner døren for skadelig programvare for å komme inn i systemet ditt.


Hvordan vet jeg om jeg har en utnyttelse fra WeAreDevs?

Det er vanskelig å få øye på disse. Men hvis du har brukt området og deretter beskjed om at favorittspillet ditt ikke vil laste inn, du blir omdirigert til uventede nettsider, eller du ser en overdreven bruk av pop-up-annonser, kan du har lastet ned en utnytte fra nettstedet som deretter åpnet døren for alle slags trusler.

Ikke bare klikk 'Nei' i popup-annonser

Påvirkede spill er nesten alltid relatert til Roblox på en eller annen måte. Disse kan inkludere, men er ikke begrenset til:

  • Roblox
  • Meep City
  • Arbeid på et pizza sted
  • Parkour Sim
  • Auto Rap-kamper

Hvordan fikk jeg dette viruset?

WeAreDevs tilbyr hackingsverktøy som manipulerer spill av alle slag. Brukere rapporterer at nedlastinger fra nettstedet har en tendens til å inkludere mye bloatware (også kjent som spadevare), hvor små biter av programvare som utnyttelse liker å gjemme seg. Hvis du slo av antivirusprogramvaren mens du installerte en av hackene, som anbefalt, gled den rett av deg.

Årsaken til at folk deaktiverer antivirusprogrammet sitt når de bruker dette nettstedet, er fordi noen verktøy ikke kan lastes ned når antivirus er aktivert. Det er på grunn av måten disse hackingsverktøyene fungerer på: De skjuler med vilje handlingene dine slik at du kan gjøre ting du normalt ikke kan gjøre i et spill, for eksempel kontinuerlig hopping eller muligheten til å teleportere i et spill der du ikke har det alternativet. På grunn av disse manipulasjonene til spillprogramvarekoden, markerer antivirusprogramvare dem feilaktig som virus eller skadelig programvare og blokkerer dem for nedlasting.

I et forsøk på å få nedlastingen, vil folk vanligvis deaktivere antivirusprogrammet i kort tid. Det åpner øyeblikkelig døren for utnyttelsen.


Hvordan blir jeg kvitt WeAreDevs-viruset?

Det beste alternativet for å fjerne slu programvare som dette er å aktivere et sterkt antivirusprogram som kan takle et bredt utvalg av trusler. Avhengig av systemet ditt og hvor kompromittert det er, kan denne desinfiseringsprosessen ta flere timer å fullføre. Du har også andre alternativer.

  1. Hvis du ikke vil bruke et antivirusprogram for å fjerne trusselen, kan du gjøre det manuelt. Sørg for å ta den av alle nettverk den kan være koblet til, og ikke stole på å bare deaktivere nettverket via programvare. Du må fysisk fjerne nettverkskabelen fra datamaskinen og deaktivere Wi-Fi-tilkoblingen ved å slå av den fysiske Wi-Fi-bryteren og / eller ved å fjerne Wi-Fi-adapteren (hvis det er mulig).

    Mac-brukere kan også kvitte seg med virus manuelt.

  2. Du kan også prøve å fjerne utnyttingen manuelt ved å avinstallere bestemte apper relatert til den. Både Windows og macOS har klare måter å avinstallere apper du ikke lenger vil bruke. Når det mistenkte programmet er fjernet, kjører du antivirusprogramvaren igjen for å se om advarselen fremdeles vises. Dette trinnet er noen ganger vanskelig, siden du ikke alltid vet nøyaktig hvilket program som holdt utnyttelsen, enda mindre hvilken av skadelig programvare. 

  3. Hvis du har prøvd å bruke antivirus for å fjerne trusselen, men programmet ditt fortsatt gir deg advarsler, kan du ha det som er kjent som en vedvarende malwareinfeksjon som får viruset til å fortsette å komme tilbake gjentatte ganger. I så fall vil imidlertid både antivirus og antimalware være nødvendig for å fjerne denne typen infeksjoner.

    Hvorfor du trenger en ny mening Malware-skanner

Hvordan kan jeg unngå å få WeAreDevs-viruset igjen?

Det er mye du kan gjøre for å unngå problemer i fremtiden og unngå virus eller andre trusler.

Utnyttelser kommer ofte inn i systemet ditt når det ikke har de siste oppdateringene installert, så det er viktig at du installerer oppdateringer og oppdateringer for å koble til systemets sårbarhet når det anbefales. I Windows gjøres de fleste oppdateringer, reparasjoner og hurtigreparasjoner tilgjengelig via Windows Update. Microsoft frigjør vanligvis sine sikkerhetsrelaterte oppdateringer en gang i måneden på Patch Tuesday. Linux-brukere kan også bruke oppdateringer, og Mac-brukere kan få oppdateringer fra App Store.

Andre programmer som ikke oppdateres regelmessig, eller som ikke oppdateres automatisk, må ha oppdateringene installert manuelt. En enkel måte å se etter oppdateringer på er å bruke et gratis programvareoppdateringsverktøy.

Andre måter du kan redusere sjansen for infeksjon på:

  • Ikke last ned spillhacks.
  • Hold antivirusprogrammene dine oppdatert.
  • Ikke åpne uventede e-postvedlegg.
  • Bekreft kilden når du laster ned nye programmer.
  • Gå raskt fra nettsteder du ikke forventet å lande på.
  • Klikk aldri på popup-annonser.

Legg igjen en kommentar