Hvordan sette opp og bruke personlig hotspot på iPhone

Hva å vite

  • Gå til innstillinger > Personlig Hotspot og slå Personal Hotspot på.
  • Husk Wi-Fi-passordet!
  • Når Personal Hotspot er konfigurert, kan du bruke Instant Hotspot til å dele online tilgang med Mac, iPad, iPod Touch eller en annen iPhone.

Denne artikkelen forklarer hvordan du konfigurerer Personal Hotspot og bruker det med Instant Hotspot. Den inneholder også tilleggsinformasjon om hvordan personlige hotspots fungerer og krav til bruk av den. Instruksjonene gjelder spesielt for iOS 12, men skal også fungere med andre nyere iOS-versjoner.


Hvordan slå på personlig hotspot

Når Personal Hotspot er aktivert på dataplanen din, slår du den på:

  1. Hjem skjerm, trykk innstillinger.

  2. innstillinger skjerm, trykk Personlig Hotspot.

    Forsikre deg om at du har aktivert Cellular, som er rett over Personal Hotspot på innstillingsskjermen. Hvis Personal Hotspot-alternativet mangler, er det noen få løsninger du kan prøve.

  3. Personlig Hotspot på skjermen, slå på Personlig Hotspot vekslebryter.

  4. Husk Wi-Fi-passord. Du bruker dette passordet for å koble andre enheter til dette sone.

Hvis du ikke har aktivert Wi-Fi, Bluetooth eller begge deler når du slår på Personal Hotspot, blir du bedt om å slå dem på eller bare bruke USB.


Aktiver Instant Hotspot ved hjelp av kontinuitet

Med Instant Hotspot deler Personal Hotspot på iPhone (eller mobil-iPad) online tilgang til hvilken som helst Mac, iPhone, iPad eller iPod touch uten å skrive inn passordet.

Først må du kontrollere at iOS-enheten du vil bruke som hotspot, er logget på iCloud med samme Apple ID som Mac eller iOS-enheten du vil gi internettilgang til. Hver enhet må også ha Bluetooth og Wi-Fi slått på.

Instant Hotspot krever følgende:

  • En iPhone 5 eller nyere som kjører OS 8.1 eller nyere
  • En iPad (4. generasjon og nyere)
  • En iPad Pro, iPad Air eller iPad mini (alle modeller)

Du kan bruke Instant Hotspot til å koble til enhetene ovenfor som kjører minst iOS 8, samt en iPod touch (5. generasjon) eller nyere. Mac-maskiner som kjører OS X Yosemite eller nyere er også kompatible.

  1. For å koble en Mac til hotspot-enheten, gå til menylinjen, velg Wi-Fi-status, velg deretter navnet på iPhone eller iPad som gir Personal Hotspot.

  2. Gå til for å koble en iPad, iPod touch eller en annen iPhone til hotspot-enheten innstillinger > Wi-Fi, og trykk deretter på navnet på iPhone eller iPad som gir Personal Hotspot.

  3. Den tredje enheten din kobles til hotspot uten å måtte oppgi passordet.


Personlig hotspot forklart

Personal Hotspot er en funksjon i iOS som lar kompatible iPhones dele en mobildataforbindelse med andre enheter i nærheten via Wi-Fi, Bluetooth eller USB. Denne funksjonen er kjent som tethering.

Når du bruker Personal Hotspot, fungerer iPhone som en trådløs ruter for de andre enhetene, og overfører og mottar data for disse enhetene. Hvis du har tilgjengelige data på mobilplanen din, er det et utmerket alternativ til å bruke offentlige Wi-Fi-hotspots.

Krav til personlige hotspot

For å bruke Personal Hotspot på en iPhone trenger du:

  • En iPhone som kjører iOS 8 eller nyere.
  • En mobilmodell-iPad med iPadOS 8 eller nyere. 
  • En dataplan som støtter internettdeling eller personlig hotspot.
  • En USB-kabel, hvis du vil koble til enheter på den måten.

Hvordan sjekke versjonen av iOS og iPadOS


Legg til personlig hotspot i dataplanen din

De fleste store telefonselskaper inkluderer Personal Hotspot som standard som en del av dataplanene for iPhone. AT&T og Verizon inkluderer det i mange av planene sine, mens T-Mobile tilbyr det på sine Magenta-, T-Mobile ONE- og Simple Choice-planer. Sprint tar betalt for det, med priser avhengig av hvor mye data du vil bruke.

De fleste regionale transportører og pay-as-you-go-operatører støtter også Personal Hotspot som en del av deres dataplaner. Hvis du ikke er sikker på om du har personlig hotspot på dataplanen din, kan du kontakte telefonselskapet.

En annen måte å vite om du har personlig hotspot, er å sjekke på iPhone. Trykk på innstillinger app og se etter Personlig Hotspot menyen under Cellular. Hvis den er der, har du sannsynligvis funksjonen.

Tilkobling av personlig hotspot etablert

Det er enkelt å koble andre enheter til ditt personlige hotspot ved hjelp av Wi-Fi. Fortell folkene som vil koble til å slå på Wi-Fi på enhetene sine og se etter navnet på telefonen din (som vist på skjermbildet Personal Hotspot). De bør velge det nettverket og angi passordet som vises på skjermbildet Personal Hotspot på iPhone.

Hvordan vite når enheter er koblet til ditt personlige hotspot

Når andre enheter er koblet til ditt iPhone-hotspot, vises en blå stolpe øverst på skjermen og på låseskjermen. I iOS 7 og oppover viser den blå linjen et nummer ved siden av en lås eller et sammenlåsende sløyfeikon som indikerer hvor mange enheter som er koblet til telefonen.

Endring av Persona Hotspot-navn

Vil du at navnet på ditt personlige hotspot skal være noe av enn iPhone til "[yourname]?" Du må endre navnet på iPhone, noe som er ganske enkelt. Finn ut hvordan i Hvordan endre navnet på iPhone.

Databruk med personlig hotspot

Personal Hotspot bruker data fra iPhone-dataplanen din. Med mindre du har en ubegrenset plan, kan den månedlige datatillatelsen brukes raskt når du streamer video eller gjør andre båndbreddeintensive oppgaver. 

All data som brukes av enheter som er koblet til iPhone, teller mot dataplanen din, så vær forsiktig hvis dataplanen din er liten. Lær hvordan du sjekker databruken din, slik at du ikke ved et uhell overskrider grensen.


Legg igjen en kommentar