Hvordan fikse vedlegg når det ikke vises i Outlook

Noen ganger er det vanskelig å se om du har lastet opp et vedlegg på riktig måte i Outlook. Det kan også hende at du har problemer med å se vedlegg som er sendt til deg av andre. Slik gjør du det når du ikke kan se vedleggene i Outlook.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Outlook 2019, 2016, 2013 og 2010, samt Outlook.com og Outlook for Microsoft 365.


Årsaker til manglende Outlook-vedlegg

Når du ikke kan se vedlegg i Outlook, er problemet vanligvis knyttet til appinnstillingene, antivirusprogrammene eller enhetsbegrensningene. En svak eller overbelastet internettforbindelse kan også føre til at Outlook-vedlegg ikke lastes ned riktig. Å prøve å laste ned flere filer samtidig eller bruke andre internettintensive apper kan også forhindre at vedlegg lastes inn.

agrobacter / iStock / GettyImagesPlus


Hvordan fikse vedlegg som ikke vises i Outlook

Hvis du har problemer med å legge til eller vise e-postvedlegg i Outlook, kan du prøve disse tipsene:

 1. Sjekk med avsenderen. Den opprinnelige avsenderen har kanskje ikke lastet opp filene ordentlig, eller de har glemt å legge dem til e-posten i utgangspunktet. Det er også mulig at de har sendt deg en lenke til filen i stedet for å legge den til. Send dem en melding og be dem prøve å sende filene igjen.

 2. Se etter bindersikonet. Hvis du ikke klarer å finne ut hvordan du laster opp et vedlegg i din versjon av Outlook, vil muligheten til å legge til filer alltid vises som en binders over eller under e-postkomposisjonsboksen.

  Hvis en melding inneholder et vedlegg, vises en binders ved siden av emnelinjen i innboksen din.

 3. Dra og slipp filer. Hvis du ikke kan se vedleggsalternativet av en eller annen grunn, kan du legge ved filer ved å dra og slippe i Outlook. Finn filen du vil legge ved på datamaskinen din, og dra den inn i skrivboksen.

 4. Bruk popup-alternativet. Hvis du prøver å se vedlegg i en e-post mens du skriver et svar, velger du Sprette ut i meldingsboksen. På den måten kan du se den originale e-postmeldingen og vedleggene mens du skriver meldingen i et eget vindu.

  I noen versjoner av Outlook vises popup-alternativet som Åpne i nytt vindu eller en boks med en pil som dukker opp øverst til høyre.

 5. Last ned Outlook på nytt. Hvis du ikke kan se vedlegg i en e-postmelding, lukker du Outlook og åpner den på nytt, og deretter ser du e-postmeldingen igjen. Noen ganger kan dette tvinge programmet til å laste ned filene på nytt fra serveren.

 6. Sjekk internettforbindelsen din. Outlook-appen din kan ha lastet ned teksten i nye e-poste mens du var online; hvis du for øyeblikket ikke er tilkoblet, vil vedleggene sannsynligvis ikke lastes inn. Forsikre deg om at enheten din er koblet til internett eller dataplanen din, og prøv å åpne e-posten på nytt.

 7. Velg Vis alle. Hvis du leser e-postene dine på Outlook.com, har du kanskje lagt merke til at du ikke kan se alle bildevedlegg i en melding samtidig. Det er for at bildene ikke skal fyller opp hele skjermen. Plukke ut Vis alle vedlegg under de synlige bildene for å se dem alle.

 8. Deaktiver antivirusprogramvaren. Antivirusprogrammer kan forhindre e-postklienter i å laste inn vedlegg riktig. Dette er vanligvis en god ting siden e-postvedlegg kan inneholde datavirus og skadelig programvare, men de kan også noen ganger blokkere legitime filer.

  Husk å slå på antivirusprogramvaren igjen etter å ha sett vedleggene.

 9. Gi nytt navn til filtypen. Microsoft Outlook blokkerer vedlegg som inneholder kjørbare filtyper (f.eks. EXE-filer). Du kan åpne et blokkert vedlegg i Outlook ved å endre filtypen i Windows-registeret.

 10. Bruk en fildelingstjeneste. Outlook begrenser størrelsen på vedlegg til 20 MB som standard. Hvis du trenger å sende store filer som filmer, programvare eller hele fotoalbum, kan du bruke en fildelingstjeneste som OneDrive, Dropbox eller Google Drive.

 11. Be om endringer i Outlook-sikkerhetsinnstillingene. Hvis du bruker Outlook i et arbeidsmiljø, kan sikkerhetsinnstillingene blokkere vedlegg. Disse innstillingene kan særlig påvirke de som bruker Outlook via Exchange Server. Be administratoren eller teknisk støtte om å justere sikkerhetsinnstillingene for deg om mulig.

 12. Bruk en meldingsapp i stedet. Direktemeldingsapper som WhatsApp, Facebook Messenger og WeChat lar deg sende filer til noen av kontaktene dine med bare en eller to trykk. Du kan også dele filer via VoIP-tjenester som Skype og Line.


Legg igjen en kommentar