Hva er System32-mappen?

System32 er navnet på en mappe som brukes av Windows-operativsystemet. Katalogen inneholder viktige filer som er avgjørende for at Windows normalt fungerer, så den bør aldri slettes.

Alle filene og undermappene som utgjør system32-mappen, kopieres til harddisken under den første Windows-installasjonen, vanligvis til C: Windows System32 . Dette gjelder både 32-biters og 64-biters versjoner av Windows.

Noen av system32-filene er programmer du kan være vant til å bruke, men de fleste er applikasjonsfiler som brukes til forskjellige formål, men som du aldri åpner manuelt.

Fordi mange av de viktige Windows-systemfilene er i system32, gjelder feilmeldinger ofte filer i denne mappen, spesielt DLL-feil. Det er også det eneste stedet du finner fil dasHost.exe, som brukes til å koble til kablede og trådløse eksterne enheter, for eksempel en mus eller et tastatur.


Hva er i System32?

System32-mappen kan være så stor som flere gigabyte, så den har altfor mange elementer å liste opp her. Imidlertid kan du bli overrasket over å vite noen av tingene det inneholder. Det er hundrevis av EXE-filer, tusenvis av DLL-filer og andre ting som Kontrollpanel-applets, MS-DOS-applikasjoner, DAT-filer og mer.

Når du for eksempel åpner ledeteksten, kjører du virkelig cmd.exe fra system32-mappen. Dette betyr at du faktisk kan gå til mappen C: Windows System32 og åpne forskjellige programmer som dette, for eksempel Systemgjenoppretting via rstrui.exe, Notisblokk med notepad.exeOsv

De fleste datamaskiner har systemstasjonen tildelt bokstaven C, men din kan være annerledes. En annen måte å åpne system32-mappen uavhengig av stasjonsbokstaven er ved å utføre % WINDIR% system32.

Andre vanlige programmer kjører også fra denne mappen, som Kontrollpanel, Databehandling, Diskadministrasjon, Kalkulator, PowerShell, Oppgavebehandling og en diskdefragmentering. Dette er applikasjoner som følger med Windows som vi ser på som en del av operativsystemet fordi de er lagret i system32-mappen.

MS-DOS-applikasjonene som er lagret i system32 - som diskcomp.com, diskcopy.com, format.com og more.com - brukes for bakoverkompatibilitet med eldre programvare.

Viktige tjenester og prosesser holdes også i system32, som conhost.exe, svchost.exe, lsass.exe og dashost.exe. Selv tredjepartsprogrammer kan plassere filer i system32, som Dropbox-tjenesten DbxSvc.exe.

Noen av undermappene du finner i system32 inkluderer config som inneholder forskjellige Windows-registerfiler, drivere som lagrer enhetsdrivere og vertsfilen, og oobe for Windows-aktiveringsfiler.


Hva skjer hvis du sletter System32?

Ikke slett det burde være det eneste svaret du trenger! Hvis noen ba deg om å fjerne system32 for å fikse noe eller fordi det er en virusmappe, eller av en eller annen grunn, vet du at mange ting slutter å fungere hvis du fjerner Windows system32-mappen.

System32 er en viktig mappe som lagrer mange filer, hvorav noen alltid er aktive og kjører for å få forskjellige ting til å fungere problemfritt. Dette betyr at mange av filene er låst og ikke kan slettes normalt.

Den eneste sikre måten å slette system32 ville være utenfor Windows, som fra en rednings- / reparasjonsoppstartsplate. FalconFours Ultimate Boot CD er et eksempel på et verktøy som kan fjerne sikkerhetsbegrensninger på system32 og la deg slette hver eneste fil.

Men selv om du enkelt kunne slette hele Windows system32-mappen, vil ikke datamaskinen din fungere som den skal. Windows kan starte en reparasjonsprosess etter å ha prøvd å laste de manglende filene, eller det kan spørre deg om du vil kjøre avanserte reparasjonsverktøy. Det som følger vil være en lang rekke systemfeil når datamaskinen sakte faller fra hverandre.

For det første, forutsatt at Windows lar deg logge på, vil du støte på grunnleggende " windows system32 " relaterte filfeil som forklarer at visse ting ikke kan kjøres eller kommuniseres ordentlig fordi de ikke blir funnet. Mange av disse ville være "ikke funnet" eller "mangler" DLL-feil.

For eksempel vil manglende drivere gjøre det umulig for Windows å kommunisere med maskinvare. Dette kan omfatte tastatur og mus, skjerm, harddisk osv. Det er vanskelig å gjøre mye på datamaskinen din når maskinvaren du trenger for å samhandle med Windows ikke kan identifiseres.

Siden forskjellige viktige systemprosesser vil bli slettet sammen med system32, vil normal drift slutte å fungere. Din tilgang til internett kan bli påvirket, skrivebordet viser kanskje ikke ting riktig, og du vil kanskje oppdage at noe så enkelt som å slå av datamaskinen ikke vil fungere som det skal ... og det er bare noen få eksempler.

Mange filer i Windows er avhengige av andre filer, så hvis bare en del av system32 ble slettet, vil andre data i og utenfor den mappen som krever de slettede elementene slutte å fungere og sannsynligvis føre til feilmeldinger.

Alt ovenfor antar at Windows i det hele tatt kan lastes inn. Registret, som du ville ha slettet med system32, inneholder mange instruksjoner for hvordan ting fungerer, så når dataene er borte, kombinert med manglende DLLer og operativsystemfiler (og den nå slettede winlogon.exe-prosessen som brukes til å logge deg in), er det svært lite sannsynlig at du noen gang vil se påloggingsskjermen.

Hal.dll-feil i Windows XP.

På toppen av disse problemene er det største problemet med den manglende winload.exe-filen som brukes av de fleste versjoner av Windows. BOOTMGR må laste den filen for å åpne andre ting som operativsystemet trenger for å fungere, som ntoskrnl.exe, en annen viktig systemfil som brukes til å administrere ting som minne og prosesser. Forresten, ntoskrnl.exe ville også bli fjernet hvis system32 ble slettet.

Det bør være klart nå: sletting av system32 anbefales absolutt ikke og bør ikke utføres. Selv om du tror system32 er infisert med skadelig programvare, vil en mer realistisk rengjøringsmetode være å kjøre skadelig programvare eller reparere Windows.

Hvis system32-mappen klarer å bli delvis eller fullstendig slettet, eller for infisert for reparasjon, er det beste tiltaket å installere Windows på nytt.


Legg igjen en kommentar