Linksys WRT3200ACM Router Review: En av de beste open source-rutere

Web / Benjamin Zeman 


Design: Et nostalgisk utseende

Linksys WRT3200ACM-ruteren holder seg til det velkjente sorte og blå designet fra forgjengerne. På 9.68 x 7.63 x 2.04 tommer og 28.16 gram er den ganske stor, og de fire tommers antennene gir litt ekstra høyde, selv om hver antenne er justerbar og avtakbar. 

Frontpanelet har en serie LED-statusindikatorer, mens I / O og knappene er plassert rundt baksiden. Linksys WRT3200ACM dekker alle tilkoblingsbaser for oss, og vi setter pris på det enkle frontpanelets LED-design.

Vi er delte om estetikken til Linksys WRT3200ACM. På den ene siden er det en hyggelig påminnelse om fortiden; på den annen side smelter det ikke godt inn i hjemmet vårt. Faktisk ser det super vintage ut og skiller seg virkelig ut mot all vår moderne teknologi og møbler. Linksys har gitt ut en lignende ruter kalt Linksys WRT32X som er rettet mot spill, har i utgangspunktet de samme spesifikasjonene og er helt svart. Fra det vi kan fortelle, er forskjellen i aksjeprogramvaren alene, så det kan være et bedre alternativ for å blande seg inn. Samlet sett elsker vi imidlertid Linksys WRT3200ACM like mye som vi elsket WRT54G og WRT1900AC, det vil si mye.


Installasjonsprosess: Enkelt eller komplisert, ditt valg

Grunnleggende installasjon av Linksys WRT3200ACM Router er like enkelt som alle andre Linksys-rutere, men hvis du kjøper en åpen kildekode-router, er sjansen stor for at du ikke leter etter grunnleggende. Når det er sagt, kan du fremdeles bruke den medfølgende fire trinns hurtigstartguide og komme ting i gang raskt. Å dekke våre favorittfirmaer fra tredjeparter, OpenWrt og DD-WRT, er utenfor omfanget av denne anmeldelsen, men vi hadde ingen problemer med å installere heller.

Etter å ha pakket opp ruteren, festet vi først de fire antennene og koblet til strømmen. Frontpaneldisplayet tennes, og vi koblet den medfølgende Ethernet-kabelen til den gule internettporten på ruteren og modemet vårt. Vi ventet til strømlampen foran på ruteren endret seg fra å blinke eller lyser kontinuerlig og åpnet nettleseren vår.

Linksys WRT3200ACM fungerte veldig bra på 5 GHz-båndet.

Som alle andre Linksys-rutere, kan WRT3200ACM konfigureres ved hjelp av Linksys installasjonsveiviser ved å gå til http://LinksysSmartWiFi.com i din favoritt nettleser. Alternativt har Linksys en flott mobilapp på både Android og iOS. Vi koblet til vårt nye nettverk ved hjelp av nettverksnavnet og passordet som finnes i både hurtigstartguiden og nederst på ruteren.

Vi dro opp Smart Wi-Fi-dashbordet i nettleseren vår, og den smarte veiviseren fulgte oss gjennom installasjonsprosessen. Hvis du ikke allerede har en Linksys Smart Wi-Fi-konto som vi gjorde, må du opprette en ved å skrive inn e-postadressen din og deretter klikke på koblingen i bekreftelses-e-posten. Du vil gjøre dette mens du er koblet til det nye nettverket. Dette knytter den nye ruteren din til Smart Wi-Fi-kontoen din.

På dette tidspunktet kan du velge å klikke på "Manuell konfigurasjon" -linken nederst til venstre på velkomstsiden for oppsettet eller fortsette med standardoppsettet. Etter å ha fullført det første oppsettet, får du tilgang til dashbordets brukergrensesnitt for å konfigurere ruteren på et mer inngående nivå. Nettlesergrensesnittet til venstre har en meny med en rekke alternativer. Vi tar en titt på disse alternativene litt senere i programvareseksjonen, siden de ikke er en del av den grunnleggende installasjonsprosessen.

Web / Benjamin Zeman


Tilkobling: 3200 ACM og MU-MIMO-kompatibel

Linksys WRT3200ACM er en MU-MIMO Dual-Band Tri-Stream 160-ruter med 600 + 2600 Mbps-hastigheter. Den drives av en 1.8 GHz dual-core prosessor og bruker de nyeste 802.11ac-nettverksstandardene. 2.4 GHz-båndet og 5 GHz-båndet kjører uavhengig av hverandre, slik at ruteren samtidig kan nå teoretiske hastigheter på 600 Mbps på 2.4 GHz og massive 2600 Mbps på 5 GHz-båndet. 

Multi-User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) -funksjon betyr at ruteren effektivt kan håndtere båndbredde i hjem med enheter med forskjellige hastighetsgrader. Det er egentlig som om hver enhet har sin egen ruter fordi de kobler til med sine høyeste hastigheter og overfører data samtidig i stedet for sekvensielt. Det betyr at du kan kjøre flere enheter i hele huset, og hver kan koble til i høyeste hastighet. 

Linksys WRT3200ACM har også fire kablede gigabit ethernet-porter for direkte tilkobling av enheter som spillkonsollen eller smart-TV. Med USB 3.0 og USB 2.0 / eSata-porter kan du koble til eksterne lagringsenheter og dele ting som videosamlingen din over nettverket ditt. Linksys WRT3200ACM dekket definitivt alle tilkoblingsbaser som vi trengte. 


Nettverksytelse: Sterk 5.4 GHz, men svak 2.4 GHz

Vi testet ytelsen på gjennomstrømningsnettverket på en Comcast forretningsplan, ved hjelp av 5ft / 30ft teknikken, for både 2.4 GHz og 5 GHz bånd. Linksys WRT3200ACM fungerte veldig bra på 5 GHz-båndet, og vi fikk konsekvent et gjennomsnitt på 565 Mbps ved 5 fot, men en nedtur til 235 Mbps ved 30 fot. 2.4 GHz-båndet opptrådte ikke like bra. Vi fikk omtrent 75 Mbps ved 5 fot og bare 57 Mbps ved 20 fot. 

Vi testet dekning på omtrent 2,000 kvadratmeter og hadde pålitelig dekning gjennom hele. Vi fikk også anstendig dekning i kjelleren, det meste av hagen vår og parkeringsområdet vårt. Selv om hastighetene reduserte mye når vi var utenfor, var forbindelsen fortsatt pålitelig, og vi var i stand til å gjøre ting som å trekke et kart eller se en YouTube-video i HD på mobiltelefonen mens vi satt i bilen.

Linksys WRT3200ACM er også klar for streaming på 160 MHz-kanalbredde når kompatible klienter blir mer tilgjengelige. Foreløpig anser vi det bare som fremtidssikring fordi det ikke er mange kompatible enheter på markedet. Samlet sett har ruteren drapsmessig ytelse, anstendig dekning og var mer enn vi trengte. 2.4 GHz-hastighetene var ikke bra, men vi føler at 5.4 GHz-hastighetene mer enn gjør opp for det.

Web / Benjamin Zeman


Programvare: Lager er flott, åpen kildekode er bedre

Vi har sagt det mange ganger før, Linksys har flott lagerprogramvare. De har alltid vært i front når det gjelder konfigurasjon og avanserte innstillinger. Den nåværende versjonen av dashbordet til nettleseren og mobilappene deres er begge gode og tilbyr mye tilpasning. Alt fungerer bare, og du vil ikke støte på noen frustrasjoner som vi gjorde med programvaren til andre selskaper.

Gjestetilgang, foreldrekontroll og medieprioritering er enkle å installere og bruke. Du kan opprette opptil 50 gjestenettverk og passordbeskytte dem. Med foreldrekontroll kan du stille inn hvor mye tid enheter i nettverket har tilgang til internett, vår direkte begrense og blokkere tilgang for bestemte enheter. Medieprioritering lar deg prioritere enheter du velger, ved å dra dem fra det vanlige prioritetsfeltet og slippe dem inn i delen med høy prioritet.

Et godt kjøp, men ikke en nødvendighet hvis du ikke ønsker å bruke det for funksjonene med åpen kildekode.

Det er også et hastighetstestverktøy for å se hvor raskt opplastings- og nedlastningshastighetene dine er når du justerer innstillingene dine. Et eksternt lagringsverktøy lar deg dele mapper på tilkoblede harddisker og sette opp FTP- og mediaservere. Ruterinnstillinger inkluderer feilsøking, tilkobling, trådløs, sikkerhet og OpenVPN-server. Det er mye å utforske, og vi fant at ruteren har firmware for alt som den gjennomsnittlige brukeren trenger.

Blinkende Linux-baserte alternativer som OpenWrt eller DD-WRT er enkle, og fordi ruteren er laget med tanke på dem, vil firmware være mer stabil enn andre rutere. For øyeblikket ser DD-WRT ut som om det er litt bak OpenWrt når det kommer til tilleggsfunksjoner som ikke er inkludert i lagerfastvaren. Begge prosjektene jobber aktivt med oppdateringer, og Linksys oppfordrer deg til å gå med tredjeparts firmware, men advarer om at installering av tredjeparts firmware skjer på egen risiko og vil ugyldiggjøre garantien.

Hvis du ikke har brukt firmware med åpen kildekode-ruter, oppfordrer vi deg til å undersøke først. Firmware med åpen kildekode er virkelig for brukere som er kjent med å bygge og feilsøke sin egen programvare. Det krever mer manuelt vedlikehold, og du må følge med på alle nye utgivelser selv. Det er mange andre billigere Linksys-rutere tilgjengelig hvis du vil teste vannet før du hopper inn med WRT3200ACM.

Pris: Bra hvis du trenger åpen kildekode

Linksys WRT3200ACM Router selges vanligvis for rundt $ 200. I likhet med andre Linksys-rutere, kan du imidlertid finne massive tilbud hvis du er villig til å bli pusset opp. Når det er tilgjengelig, kan du finne refurb-modeller på Linksys egen nettside for $ 150, og vi har sett dem andre steder for så lite som $ 100 tidligere. 

Selv om du ikke går med en oppussing, er WRT3200ACM et godt kjøp, selv om det ikke er en nødvendighet hvis du ikke ønsker å bruke den for funksjonene med åpen kildekode - det er andre, billigere alternativer på markedet som vil tjene dine behov like godt. 

Linksys WRT3200ACM Router vs. Asus RT-AC5300 Router

En annen ruter som har en tendens til å toppe listen over open source-rutere er Asus RT-AC5300, en Tri-Band AC5300, MU-MIMO-kompatibel ruter markedsført mot spillere. Denne dyre ruteren har et veldig stort fotavtrykk og to antenner på hver av de fire sidene. Dens $ 400 MSRP er betydelig høyere enn Linksys WRT3200ACM, og den laveste utsalgsprisen vi har sett er rundt $ 270. Selv renovert, går det fortsatt for $ 250, samme pris som MSRP for Linksys WRT3200ACM.

Asus RT-AC5300 har en enorm dekning på 5,000 kvadratmeter. Det er gjennomsnittlig rundt 100 Mbps på nært hold og 80 Mbps ved 30ft på 2.4 GHz-båndet. Den har solid ytelse på 5 GHz med en score på 515 Mbps på nært hold og 320 Mbps ved 30ft. Samlet sett er det en solid utøver med mange tilkoblingsmuligheter.

Vi kommer til å kutte rett til jakten skjønt - vi foretrekker Linksys. Ruteren kan fungere bra, men ASUS har rykte på seg for fryktelig kundeservice og problemer med garantistøtte, problemer vi har opplevd selv. ASUS-mobilappen er også veldig dårligere enn Linksys-mobilappen. Maskinvaren er kraftig, men har en høyere feilrate enn Linksys, og er også visuelt lite tiltalende.

Endelige dommen

Et av de beste alternativene for entusiaster med åpen kildekode.

Linksys WRT3200ACM Router er et flott kjøp fra et flott selskap som har vært i markedet lenge. Enten du kjøper Linksys WRT3200ACM ny eller pusset opp, er det en fantastisk verdi. Det eneste forslaget vi har er at du sørger for at det er det du faktisk vil ha og trenger - hvis du ikke vil bruke det til åpen kildekode, kan det være lurt å se på noen andre alternativer. Hvis åpen kildekode er papirstopp, vil du elske denne ruteren.

Lignende produkter vi har anmeldt:

  • Asus RT-AC88U Gaming Router
  • Synology RT2600ac Wi-Fi-ruter
  • Eero Pro Mesh Wi-Fi-system

Specs

  • Produktnavn WRT3200ACM AC3200 MU-MIMO Gigabit WiFi-ruter

  • Produktmerke Linksys

  • SKU WRT3200ACM

  • Pris $ 200.00

  • Vekt 28.16 lbs.

  • Produktmål 9.68 x 7.63 x 2.04 tommer

  • Wi-Fi-teknologi AC3200 MU-MIMO Dual-band Gigabit, 600 + 2600 Mbps

  • Nettverksstandarder 802.11a, 802.11g, 802.11n, 802.11ac

  • Wi-Fi-hastighet AC3200 (N600 + AC2600)

  • Wi-Fi-bånd 2.4 og 5 GHz (samtidig dual-band)

  • Dataoverføringshastighet 2.6 Gb per sekund

  • Sertifiserte operativsystemer MacOS (10.X eller høyere), Windows 7, Windows 8.1 (Fungerer med Windows 10)

  • Minimum systemkrav Internet Explorer® 8 Safari® 5 (for Mac®) Firefox® 8 Google Chrome ™

  • Antall antenner 4x eksterne, dual-band, avtakbare antenner

  • Trådløs kryptering WPA2 Personal, WPA2 Enterprise

  • Driftsmåter Trådløs ruter, tilgangspunkt, kablet bro, trådløs bro, trådløs repeater

  • IPv6-kompatibel JA

  • Prosessor 1.8 GHz dual-core

  • Range Very Large Household (kvadratfot dekning ikke oppført)


Legg igjen en kommentar