Slik starter du opp på skrivebordet i Windows 8.1

Da Windows 8 først ble utgitt, var den eneste måten å starte direkte på skrivebordet å bruke noe registerhack eller installere et program som gjør det samme.

Hørende tilbakemeldinger om at startskjermen i Windows 8 kanskje ikke er det beste utgangspunktet for alle, spesielt desktop-brukere, introduserte Microsoft muligheten til å starte opp på skrivebordet med Windows 8.1-oppdateringen.

Så hvis du er en av de menneskene som klikker eller berører Desktop-appen hver gang du starter datamaskinen din, vil du være glad for å vite at det er en veldig enkel endring å konfigurere Windows 8 til å hoppe over Start-skjermen helt.

Du kan bare starte Windows 8 direkte til skrivebordet hvis du har oppdatert til Windows 8.1 eller nyere. Dette er den vanligste grunnen til at du ikke ser dette alternativet.


Slik starter du opp på skrivebordet i Windows 8.1

 1. Åpne Windows 8 Kontrollpanel. Å gjøre det fra appskjermen er sannsynligvis den raskeste måten via berøring, men det er også tilgjengelig via strømbrukermenyen (WIN + X) hvis du er vant til å bruke det.

  Hvis du bruker et tastatur eller en mus og allerede er på skrivebordet, noe som virker sannsynlig med tanke på endringen du vil gjøre her, høyreklikker du oppgavelinjen og velger Eiendommer, og hopp til trinn 4.

 2. Når Kontrollpanel er åpent, velger du Utseende og personalisering.

  Du ser ikke appleten Utseende og personalisering hvis kontrollpanelvisningen er satt til Store ikoner eller Små ikoner. Hvis du bruker en av disse visningene, velger du Oppgavelinje og navigasjon og hopp ned til trinn 4.

 3. Velg Oppgavelinje og navigasjon.

 4. Velg Navigasjon kategorien langs toppen av oppgavelinjen og navigasjonsvinduet som nå er åpent.

 5. Merk av i boksen ved siden av Når jeg logger på eller lukker alle appene på en skjerm, går du til skrivebordet i stedet for Start. Dette alternativet ligger i Start-skjermområdet i kategorien Navigering.

  Også her er et alternativ som sier Vis appvisningen automatisk når jeg går til Start, som er noe annet å vurdere hvis du ikke er en fan av startskjermen.

 6. Plukke ut OK for å bekrefte endringen.

Fra nå av, etter at du har logget på Windows 8 eller lukket de åpne appene, åpnes skrivebordet i stedet for startskjermen. Dette betyr ikke at Start- eller Apps-skjermene er slått av eller er deaktivert eller utilgjengelige på noen måte. Du kan fortsatt dra skrivebordet ned eller velge Start-knappen for å vise Start-skjermen.

Leter du etter en annen måte å få fart på morgenrutinen? Hvis du er den eneste brukeren på en fysisk sikker datamaskin (f.eks. Holder du den hjemme hele tiden), bør du vurdere å konfigurere Windows 8 til å logge på automatisk ved oppstart. Se Slik logger du automatisk på Windows for en veiledning.


Legg igjen en kommentar