Hvordan legge til kontakter på Skype

Utvid det digitale nettverket av venner og kolleger ved å legge til kontakter i Skype. I motsetning til noen meldingstjenester opprettholder Skype sin egen separate kontaktliste.

Disse instruksjonene gjelder for alle versjoner av Skype på alle plattformer.


Slik legger du til kontakter på Skype for Windows og macOS

Skype-opplevelsen på Windows og macOS har endret seg gjennom årene, men i dag er det paritet på begge de store stasjonære plattformene. Fordi Skype kommer i både personlige og bedriftsutgaver (gjennom Skype for Business), har programmet sin egen adressebok.

Hvis du har en Skype-for-Business-konto som er tilrettelagt av bedriften, mister du den bedriftsfokuserte adresseboken når du bytter arbeidsgiver. Imidlertid vil du ikke miste noe i din personlige adressebok.

  1. For å legge til noen nye i kontaktlisten din, velg + Kontakt knappen, velg deretter Legg til ny kontakt.

  2. Skype viser foreslåtte kontakter basert på personene i Skype-kontaktlisten din. Hvis personen du vil legge til Skype, er der, velger du Legg knappen ved siden av navnet.

  3. Hvis personens navn ikke vises på den listen, kan du se øverst i vinduet der den blå linjen ber om et Skype-navn, e-post, nummer. Skriv hva du vet om ønsket kontakt, og velg et av de tre alternativene som er foreslått. Forslagslisten innsnevres for å identifisere personen.

  4. Velg Legg på riktig forslag, og den posten blir en av Skype-kontaktene dine.


Hvordan legger jeg til en kontakt på Skype for Internett?

Så mye som skrivebordsversjonene av Skype nå er ensartede, er ikke nettjenesten den samme. Den har ikke kontakter, slik de andre versjonene av Skype har. I stedet har den en samtaleliste. Det betyr at alle du har snakket med nylig er innen rekkevidde, men det hjelper ikke hvis du ikke har snakket med noen ennå, eller hvis du vil chatte med noen nye.

  1. For å finne noen på Skype-nettjenesten, velg søkefeltet øverst til venstre og skriv inn navnet, e-postadressen eller Skype-brukernavnet til personen og trykk enten på Enter tasten på tastaturet, eller velg Søk i Skype-katalogen.

  2. Etter et øyeblikk vises en liste over potensielle kontakter. Sjansen er at den du ønsker er oppført nær toppen. Hvis den ikke er det, kan du se gjennom listen. 

    â € <

  3. Når du finner personen du vil, velger du navnet hans. Kontoen vises i hovedchatvinduet med en blå knapp som lyder, Legg til i kontakter. Velg den.

  4. Det er en god ide å sende en rask melding for å presentere deg selv, men inntil den nye kontakten godtar forespørselen din, vises kontoen offline, og du vil ikke kunne chatte.


Hvordan legge til noen på Skype på mobil

I likhet med Skype desktop-klienten på Windows og macOS, er mobilversjonen av Skype sammenlignbar på både Android og iOS. Uansett hvilken enhet du har, vil følgende trinn hjelpe deg med å utvide nettverket ditt.

  1. Åpne Skype-appen og gå til bunnmenyen. Trykk på kontakter på høyre side.

  2. Øverst på skjermen, under overskriften, Legg til en ny kontakt, skriv inn vennens Skype-navn, e-postadresse eller virkelige navn. Se gjennom resultatene. Når du finner riktig person, trykker du på vedkommendes navn for å få tilgang til profilen.

  3. Bla til bunnen av profilsiden, og under Skype-navnet, trykk på Legg til kontakt lenke for å legge til posten i kontaktlisten din.


Slik legger du til en kontakt på Skype for Business

Skype for Business fungerer annerledes enn andre Skype-klienter, da organisasjonens administrator kontrollerer funksjonaliteten. Du har fortsatt litt autonomi for å legge til kontakter på Skype; du må bare jobbe innenfor reglene.

  1. For å legge til noen i organisasjonen, skriv inn et navn i søkeboksen. Skype viser alle i nærheten av søket ditt Mine kontakter.

  2. Hvis du ser den tiltenkte personen, høyreklikker du og velger Legg til i kontaktlisten.

  3. For å legge til noen utenfor organisasjonen din, må administratoren gi deg tilgang til Skype-katalogen. Prosessen er ellers identisk.

Hvordan fjerne en Skype-kontakt

Å fjerne en Skype-kontakt er like enkelt som å legge til en fordi prosessen i de fleste tilfeller er motsatt av å legge til en ny kontakt.

  1. På Windows eller macOS, velg kontakten og velg deretter det relevante navnet slik det vises i hovedvinduet. Fra kontakten sin profilside, bla til bunnen, hvor du vil se flere alternativer. Du kan slette samtalen din, blokkere personen eller slette kontakten helt.

  2. Skype for Internett er enda raskere. Høyreklikk personens navn i samtalen din og velg Slett kontakt fra menyen. Velg den blå Delete knappen i bekreftelsesvinduet.

  3. I Skype for Business velger du kontakten du vil fjerne, høyreklikker posten og velger Fjern fra kontaktlisten.

  4. Trykk på på mobil kontakter, velg personen du vil slette, bla til bunnen av profilen og trykk på Slett kontakt.


Legg igjen en kommentar