Hvordan se etter og installere Windows-oppdateringer

Hva å vite

  • Det er nødvendig å se etter og installere Windows-oppdateringer, som servicepakker eller oppdateringer, for å kjøre ethvert Windows-operativsystem.
  • Oppdateringene kan løse spesifikke problemer med Windows, gi beskyttelse mot ondsinnede angrep, eller til og med legge til nye funksjoner.

Denne artikkelen inneholder instruksjoner for å installere oppdateringer for Windows 10 og andre utgaver helt tilbake til Windows 98.


Hvordan se etter og installere Windows-oppdateringer

Windows-oppdateringer installeres enklest ved hjelp av Windows Update-tjenesten. Mens du absolutt kunne laste ned oppdateringer manuelt fra Microsofts servere, er det betydelig enklere å oppdatere via Windows Update.

Windows Update-tjenesten har endret seg gjennom årene da Microsoft ga ut nye versjoner av Windows. Mens Windows-oppdateringer tidligere ble installert ved å besøke nettstedet Windows Update, inkluderer nyere versjoner av Windows en spesiell innebygd Windows Update-funksjon med flere alternativer.

Nedenfor er den beste måten å se etter og installere Windows-oppdateringer basert på din versjon av Windows. Du må vite hvilken versjon av Windows du må sørge for at du følger de riktige trinnene for datamaskinen din.


Se etter og installer oppdateringer i Windows 10

I Windows 10 finnes Windows Update i innstillinger.

For å komme dit, velg Start-menyen, etterfulgt av tannhjul / innstillingsikonet til venstre. Der inne, velg Oppdatering og sikkerhet og deretter Windows Update til venstre.

Se etter nye Windows 10-oppdateringer ved å velge Se etter oppdateringer.

I Windows 10 er nedlasting og installering av oppdateringer automatisk og vil skje umiddelbart etter sjekking eller, med noen oppdateringer, på et tidspunkt når du ikke bruker datamaskinen.

Stopp Windows-oppdateringer i sporene med disse tipsene og triksene


Se etter og installer oppdateringer i Windows 8, 7 og Vista

I Windows 8, Windows 7 og Windows Vista er den beste måten å få tilgang til Windows Update via Kontrollpanel.

I disse versjonene av Windows er Windows Update inkludert som en applet i Kontrollpanel, komplett med konfigurasjonsalternativer, oppdateringslogg og mye mer.

Bare åpne Kontrollpanel og velg deretter Windows Update.

Plukke ut Se etter oppdateringer for å se etter nye, avinstallerte oppdateringer. Installasjon skjer noen ganger automatisk, eller det kan hende du må gjøre det via Installer oppdateringer avhengig av hvilken versjon av Windows du bruker og hvordan du har konfigurert Windows Update.

Microsoft støtter ikke lenger Windows 7, og slipper ikke nye oppdateringer. Alle oppdateringer som er tilgjengelige via Windows 7s Windows Update-verktøy, er oppdateringer som ikke har blitt installert siden støtten avsluttet 24. januar 2020.

Microsoft støtter ikke lenger Windows Vista, og slipper ikke nye oppdateringer. Alle oppdateringer som er tilgjengelige via Windows Vista-verktøyet Windows Update, er oppdateringer som ikke er installert siden støtten avsluttet 11. april 2017.


Se etter og installer oppdateringer i Windows XP, 2000, ME og 98

I Windows XP og tidligere versjoner av Windows er Windows Update tilgjengelig som en tjeneste vert på Microsofts Windows Update-nettsted.

I likhet med kontrollpanelet og Windows Update-verktøyet i nyere versjoner av Windows, er tilgjengelige Windows-oppdateringer oppført, sammen med noen få enkle konfigurasjonsalternativer.

Det er like enkelt å se etter og installere avinstallerte oppdateringer som å velge de respektive koblingene og knappene på Windows Update-nettstedet.

Microsoft støtter ikke lenger Windows XP, og heller ikke versjoner av Windows som gikk foran den. Selv om det kan være Windows-oppdateringer tilgjengelig for Windows XP-datamaskinen din på Windows Update-nettstedet, blir alle du ser oppdateringer utgitt før utløpet av støttedato for Windows XP, som var 8. april 2014.

Mer om installering av Windows-oppdateringer

Windows Update-tjenesten er ikke den eneste måten å installere Windows-oppdateringer på. Som nevnt ovenfor kan oppdateringer til Windows også lastes ned individuelt fra Microsoft Download Center og deretter installeres manuelt.

Et annet alternativ er å bruke et gratis programvareoppdateringsprogram. Disse verktøyene er vanligvis bygget spesielt for oppdatering av ikke-Microsoft-programmer, men noen inkluderer en funksjon for nedlasting av Windows-oppdateringer.

Mesteparten av tiden installeres Windows-oppdateringer automatisk på Patch Tuesday, men bare hvis Windows er konfigurert på den måten. Se Slik endrer du Windows Update-innstillinger for mer om dette og hvordan du endrer hvordan oppdateringer lastes ned og installeres.


Legg igjen en kommentar