Hvordan bruke Garmin Connect Course Creator Tool

Hvis du er en aktiv syklist eller løper, har du sannsynligvis i det minste dablet med online kjørelengde og treningslogger. Disse online-tjenestene gir din treningsinformasjon en enorm verdi. Når de brukes med data lastet opp fra en sports-GPS-enhet, tar de nesten alt kjedsomheten ut av å fange, lagre og analysere treningsdata.

Utfyllende treningslogger på nettet har vært tjenester som Map My Ride, som tilbyr verktøy som lar deg kartlegge, måle og forhåndsplanlegge ruter.

Garmin har vellykket kombinert funksjonene i online opplæringslogger og ruteplanlegging og kartleggingstjenester på nettet i sin gratis Garmin Connect-tjeneste. Ruteplanlegging og kartlegging er spesifikt kalt Course Creator. Med Course Creator kan du også eksportere en rutefil til Garmin GPS-enheten.

Eksportfunksjonen er veldig bra hvis du vil forhåndskarte en ny rute på et nytt sted. En kartlegging av GPS som Garmin Edge 800 kan gi deg veibeskrivelse fra en forhåndslastet rute.


Komme i gang

For å begynne å bruke Course Creator, start en gratis konto hos Garmin Connect hvis du ikke allerede har en. Du vil utnytte Garmin Connect og Course Creator best mulig hvis du også eier en Garmin sports-GPS-enhet, men du ikke trenger en til å opprette og dele kurs online.

Fred Zahradnik 

  1. Gå til Garmin-kontoens påloggingsside og klikk Lag en under skjemaet.

  2. Skriv inn navn og e-postadresse, velg et passord for kontoen din, og klikk deretter Opprett konto.

Når du er logget inn, kan du få tilgang til hele nettstedet og begynne å lage et kurs.

 Fred Zahradnik

  1. Åpne fra menyen til venstre Opplæring og deretter Kurs for å starte Kurs-siden.

  2. Klikk på Lag et kurs knappen for å åpne Velg en kurstype vinduet.

  3. Velg en kurstype fra rullegardinmenyen. Alternativene dine inkluderer Løping, fotturer, landeveissykling, og flere andre.

  4. Plukk Custom som den Tegningsmetode, og deretter treffer Fortsett. Et annet alternativ kalles Rundtur, som er en enkel måte å raskt bygge et kurs som har en bestemt avstand. Følgende trinn er imidlertid for å lage et tilpasset kurs, ikke et rundturskurs.

  5. Klikk på kartet for å lage et utgangspunkt, eller bruk Plassering søkefeltet øverst på siden for å starte et sted som ikke er i nærheten.

    Du kan zoome veldig nær kartet, så sørg for å bruke denne muligheten for å sikre at du velger de riktige veiene og stiene du vil inkludere i kurset ditt.

  6. Klikk på kartet igjen for å lage et nytt kurspunkt, og fortsett med det til du er ferdig med å bygge banen. Course Creator-verktøyet viser total kjørelengde i sanntid når du oppretter stien.

    Legg merke til alternativene på venstre side av kartet. Du kan få kurspoengene dine til å følge popularitetsruting eller veier, eller du kan til og med få kurset til å følge hver eneste bevegelse med Freehand alternativ som vil lage direkte linjer fra hvert av kurspunktene dine.

    Hvis du ønsker å gjøre en rute, kan du klikke deg frem til det siste punktet du vil være sikker på å treffe, og deretter velge Loop til Start for å fullføre det. Det er mer om disse alternativene nedenfor.

  7. Navngi kurset ditt med blyantikonet, og lagre det ved å klikke på Lagre nytt kurs knapp.


Kurs typer

Course Creator-verktøyet gjør en god jobb med å spore veier når du har Følg veier alternativet aktivert. Hvis du velger Freehand for et virkelig tilpasset kurs, sørg for å følge nøye med hvor du klikker; linjen mellom hvert klikk er rett og påvirker ikke bygninger eller tun.

Hvis du ønsker å planlegge et kurs der du går til sluttpunktet og deretter går tilbake til startpunktet og følger nøyaktig samme vei, kan du også gjøre det. Bare kartlegg stien, og klikk deretter Ut og tilbake fra venstre side av kartet.

Å redigere et kurs er like enkelt som å klikke og dra mellomliggende punkter. For eksempel, hvis du vil flytte kursen sørover med noen kvartaler, finn linjen som er for langt og dra det blå punktet ned noen gater. Resten av kurset justeres automatisk for å få det til å fungere.


Dele og eksportere kurset ditt

Når du har bygget og lagret kurset ditt, vises det i kurslisten din, tilgjengelig via Opplæring menyen som beskrevet ovenfor. Når du åpner et kurs, kan du holde det privat eller bruke Gjør offentlig lenke for å dele den.

Å dele et Garmin Connect-kurs er like enkelt som å dele URL-en. Kopier lenken i nettleseren din og del den med hvem som helst, slik at de kan se kursdetaljene som avstand, kartpunkter, høyde osv. De kan også laste ned kartet ditt i GPX- eller FIT-filformat.

Husk at når du deler et kurs, kan alle med lenken se nøyaktig hvor kurset begynner og slutter, noe du kanskje ikke vil dele hvis kurset inkluderer hjemmeadressen din.

Et av de fineste triksene til Course Creator er muligheten til å eksportere kurset ditt til Garmin GPS-enheten. Bare koble Garmin til datamaskinen via den medfølgende USB-kabelen, og klikk deretter på Send til enhet knapp. Dette fungerer bare hvis du har Garmin Express installert.


Legg igjen en kommentar